Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gmalec, w swojej dzielnicy masz dość sporą hurtowanię budowlaną - może tam ?

W Siewierzu około 1km za skrzyżowaniem w kierunku Warszawy, po prawej stronie jest producent siatki.

Codziennie śmigam przez Ujejsce (mimo ograniczenia do 40km :oops: ) do zjazdu na wschodnią obwodnicę - mijam Twoją posiadłość ?

Cześć! Wraz z topniejęacymi śniegami zaczynam budowę. Kupiłem działkę w Dąbrowie Górn. (Ujejsce). Mam nadzieję, że pomożecie. Mam pytanie, czy ktoś wie gdzie można kupić tanio siatkę i słupki (siatki ok. 120m)

Czesc

W ktorych okolicahc Ujejsca masz dzialke??

Ja mieszkam kolo kosciola.Ta uliczka w gore do konca i potem w prawo :)

Siatke maja na Broniewskiego.Ostatnio byla po 55 zlociszy za rolke 10 metrowa ocynkowanej.Nie wiem jak gdzie indziej bo tylko tyle na razie kupowalem.

Bede potrzebowal wiecej (tak ze 200m okolo) ale to pozniej.

Filo skad smigasz??

faktycznie tanio. Ja wczoraj kupiłem 1,5m siatke po 11 zł za mb. (gość miał jeszcze końcówkę starej dostawy) Stal strasznie drożeje. W Sławkowie przy trasie taka siatka kosztuje 18 zł/mb. Byłem wczoraj na działce i trochę zaniepokoił mnie niski stan wody (jakieś 40 cm) tak więc narazie nici z kopania fundamentów.

Śmigam z za rzeki - Kuźnicy Sulikowskiej.

Co do wysokiego poziomu wód gruntowych to niestety taki teren - nie bez powodu w latach siedemdziesiątych na tych terenach szykowali ludzi do wysiedlenia szykując teren pod kopalnie odkrywkowe rud.

Też tak miałem ale już nie mam ! :lol:

Cześć! :D

Dzisiaj zamawiam okna. Zastanawiam się, czy mi palma nie odbiła. W założeniach miały to być okna "zwykłe", 3-, 4-komorowe, ze zwykłym pakietem szybowym k=1,1. W ciągu paru dni moje zamówienie "urosło" kosztowo o prawie 100%. Najpierw profile. Zaczęły mi się nagle podobać 5-komorowe z trzema uszczelkami po obwodzie, oczywiście całe w "złotym dębie". Wróciła kwestia pakietów szybowych. Pomyślałem o P-2. Ale jeżeli P-2, to czemu nie od razu P-4? Jeżeli szyby antywłamaniowe, to i solidniejsze okucia. Jeżeli szyby i okucia "anty", no to obowiązkowo do tego klamki z kluczykami i z płytką "tytanową" przeciw rozwierceniu. Żonie, nagle zaczęły się podobać okna z ruchomymi słupkami i szprosy międzyszybowe. Na domiar złego (dla mojej kieszeni) ilość pól do podziału szprosami znowu "urosła". Czyli zamiast Fiata w wersji standardowej, kupuję Mercedesa i to w dodatku z wodotryskami... :-? Powiedzcie, czy coś ze mną nie tak??? :( Mam sobie wylać kubeł zimnej wody na głowę??? :-?

Moje okna będą (chyba...) wyglądały tak:

http://www.ap.com.pl/source/eleg.gif

Witam.

I u mnie sezon budowlany zaczął się na dobre. Okna mam od jakiś 2 tygodni. 2/3 wstawili fachowcy (nawet solidni i niedrodzy), a 1/3 wstawiałem sam. Oczywiście nie mam aż takich super hiper okienek jak co poniektórzy z was ale też jestem zadowolony. Obyło się bez reklamacji. Dwa z nich nie chciały się za bardzo otwierać, ale po lekkim wyprofilowaniu nitu od ogranicznika uchyłu wszystko gra. W tej chwili na mojej działce zagościło 10 panów z Jędrzejowa. Od wczoraj robią CO i wodę. Powinni dzisiaj skończyć. Wieczorem robimy próbę generalną i zwijamy grzejniki i kocioł do mieszkanka a co by złodziei nie kusić.

witam,

czy możecie mi podać napiary na kierownika budowy?

Chiałąbym wiedzieć ile trzeba zapłacić.

Mimo że jeszcze nie dostałąm pozwolenia - lepiej znać tę pozycję.

aldi, mój kierownik budowy jest już w podeszłym wieku, dlatego go nie polecam. Jedyną jego zaletą było dla mnie to, że mieszka 100 metrów od mojej budowy. Cena? Ja płacę za całość 1,5 tys zł. 1 tys na początku, 500 zł po zakończeniu budowy.

Pozdrawiam

Witam - gmalec!!!

Co do siatki to po zamontowaniu mocno ją przymocuj do słupków,

to bardzo chodliwy :-? :x :evil: towar,

(grzegorz63 może ci coś na ten temat powiedzieć... :-? )

gmalec, zgadza się. Cieszyłem się nową siatką (ponad 100 m) tylko 1 tydzień. Pewnej nocy zmieniła ona właściciela już bezpowrotnie. :cry:

Uller, jesteś "sprawcą" tysięcznego postu w naszym wątku!!!!! Gratulacje!!!!!

I tak i nie. Ponieważ do licznika postów nie zalicza się pierwszej wypowiedzi. Czyli tak naprawdę to Ty jesteś sprawcą 1000 wypowiedzi w naszej grupie. I to ja gratuluję Tobie. :lol:

A swoją drogą to przepraszam za tak nieodpowiedzialne zachowanie z mojej strony na forum :oops: . Powinienem zauważyć że coś jest nie tak i oddać możliwość napisania 1001 wypowiedzi (1000 postu) bardziej zasłużonym na tym forum.