Krystian 15.05.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 Grzegorz63 - przestań już się wgapiać w te okna i napisz jakie dalsze plany.... TY to masz tempo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 15.05.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 No z tego co Grzegorz pisal na temat planow to obecnie dziala tam elektryk,potem wchodzi hydraulik i co dalej to juz nie wiem. No ale chyba tynki i takie inne sprawy. Jak sobie przypominam z tego co pisal Grzegorz to juz ma kupione farby ktore to kupil w szale zakupow koncowo-kwietniowych. Cio jeszcze kupil to nie wiem ale pewnie sporo )). No i sporo kasiorki w kieszeni zostalo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 16.05.2004 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 ... sam kupiłem już w marcu dachówkę i orynnowanie ... zobaczę je dopiero w lipcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 16.05.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Dzisiaj zachcialo mi sie wyjsc na spacer z moja "pania". No wiec wyszedlem i polazlem na kopalnie w Kuzni. Zszedlem na dol i tak sobie szedlem przed siebie.Minalem jedna koparke,druga,zaklad przerobczy.Kolo zakladu postanowilem wyjsc na "zewnatrz". Wyszedlem,rozgladam sie wkolo i gdzie ja jestem sie zastanawiam No idzie jakies malzenstwo i sie pytam gdzie trafilem.Babka sie zaczela smiac - facet mowi ze w Piekle.Czytalem o tym na stronie www i slyszalem ze jest taka dzielnica.Ale gdzie dokladnie to nie wiem. No nic ale sie pytam jak trafic do Antoniowa bo to juz prawie jak w domu. W koncu trafilem do domu ale troche podeszwy starlem. Moja "pani" tez padnieta. Po drodze zauwazylem ze sporo osob sie buduje i niektore domki calkiem fajne.No ale jednego szkaradka tez zauwazylem.Moze bylo i wiecej ale ten pobil rekordy. Nie znacie moze planow jak ma wygladac Pogoria IV po zalaniu. Jezeli to wszystko co dzisiaj przeszedlem i widzialem ma byc zalane to tu powstanie takie male morze .Juz widac roznice jak zalewaja coraz intensywniej. Ale jak ma to wygladac w koncowym efekcie to nie wiem za bardzo. Uff,ale sie napisalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 16.05.2004 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Acha Bym zapomnial jakby sie ktos pytal czemu pisze pani w cudzyslowiu. Moja "pani" to pies (wlasciwie suka) rasy akita Taka jak na ikonce obok I na imie ma Yumeina ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 16.05.2004 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Grzegorz63 - przestań już się wgapiać w te okna i napisz jakie dalsze plany.... TY to masz tempo... No z tego co Grzegorz pisal na temat planow to obecnie dziala tam elektryk,potem wchodzi hydraulik i co dalej to juz nie wiem. No ale chyba tynki i takie inne sprawy. Jak sobie przypominam z tego co pisal Grzegorz to juz ma kupione farby ktore to kupil w szale zakupow koncowo-kwietniowych. Cio jeszcze kupil to nie wiem ale pewnie sporo )). No i sporo kasiorki w kieszeni zostalo ) Obecnie działa elektryk z hydraulikiem. Elektryk kończy we wtorek. W tym samym dniu wchodzi ekipa i zaczyna układanie styropianu pod wylewki. Ekipa będzie działała razem z hydraulikiem, bo w końcu postanowiłem ostatecznie, że będę miał ogrzewanie podłogowe w całym domu. Wszystkie instalacje robię tak, aby w przyszłości można było łatwo przejść na dwa niezależne obwody (parter i poddasze). Czyli będzie miejsce na dwa liczniki energii elektrycznej, dwa wodomierze i dwa CO. Mam dwóch chłopaków, nie chcę, żeby potem żyli jak Paweł z Gawłem (o ile oczywiście będą mieli ochotę tu mieszkać... ). Co do materiałów, to czekają w hurtowni (wełna na poddasze, płyty gips-karton, cement, tynki itp...). Koło października-listopada chciałbym rozpocząć przymiarkę do przeprowadzki. Co do "security", to jestem bardzo zadowolony, po prostu kupiłem sobie poczucie spokoju. Nie budzę się rano z obawami, czy aby okna jeszcze są, czy może zmieniły już właściciela... Miesięcznie kosztuje mnie to 122 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 16.05.2004 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Co do "security", to jestem bardzo zadowolony, po prostu kupiłem sobie poczucie spokoju. Nie budzę się rano z obawami, czy aby okna jeszcze są, czy może zmieniły już właściciela... Miesięcznie kosztuje mnie to 122 zł. Czyli Grzegorz odeslal mnie na zielona trawke Grzegorz jak beda juz instalacje zrobione to mozna do Ciebie podejsc zobaczyc jak toto wyglada ?? Takie skrzywienie zawodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 16.05.2004 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Czy ta strona sie nigdy nie skonczy? Jestem baaaaardzo zdesperowany zeby nowa zaczac. Musze troche odskoczyc od peletonu bo juz czuje oddech Grzegorza i Krystiana na plechach Ale znajac moje "szczescie" to strona sie skonczy na nastepnym albo jeszcze nastepnym poscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 17.05.2004 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Ktos cos mieszal w waidomosciach bo dostalem info o nowej a potem mi tej nowej nie wyswietlilo Cos mi tu nie gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 17.05.2004 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Chyba zaczyna mi się zwracać inwestycja w alarm i Security. Właśnie wróciłem z budowy, gdzie zadziałały czujki zewnętrzne chroniące mój dom. Czujki są dualne, czyli, że nie możliwe jest, żeby się wzbudziły od ruchu kota, albo psa. Ochroniarze byli już na miejscu. Zrobiliśmy standardowy obchód domu. Wszystkie okna na swoim miejscu... Żeby Franciszka pokręciło!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 18.05.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Przykre jest to ze sa amatorzy cudzej wlasnosci Nio ale w tym tyle optymistycznego ze security zadzialalo i ze nic nie zginelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 18.05.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Grzegorz63 - zamontuj do tych czujników dualnych... dubeltówkę... wtedy alarm będzie skuteczny na prawdziwe 100%.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 18.05.2004 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Grzegorz63 - zamontuj do tych czujników dualnych... dubeltówkę... wtedy alarm będzie skuteczny na prawdziwe 100%.... A co tam dubeltowke Od razu gniazdo CKM A najlepiej dwa,zeby "obslugiwaly" przod i tyl budynku A zasiekach i polu - no moze polku - minowym nie wspomne Fose juz mozna sobie darowac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 18.05.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 ... ale miny takie, żeby nie zabijały... (no niech tam tylko urwie conieco... ) Adam_ - otwieramy następną stronę...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 18.05.2004 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 18.05.2004 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 .... i razzzzzzzzz21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 18.05.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Aktualny ranking w dyscyplinie ,,Otwieranie stron ... " Adam_ - 6 Krystian - 6 Grzegorz63 - 5 Wowka, Rena, Marbo, Uller - po 1 Pozostali - 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 19.05.2004 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Informacje z mojego pola walki: Elektryk skończył, tynkarze wnętrz zaczęli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 19.05.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Informacje z mojego pola walki: Elektryk skończył, tynkarze wnętrz zaczęli... Z ciekawości zapytam jak sobie poradził elektryk? Czy zawsze pozostawia po sobie tyle gruzu? Poza tym kto będzie zakładał gniazdka i kontakty w nowym domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 19.05.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 U mnie najważniejszym wydarzeniem budowlanym w tym tygodniu było zamontowanie bramy garażowej – segmentowa od Wiśniewskiego. Razem z ojcem zakładaliśmy ją 16h, ale zaoszczędziliśmy 500zł na montażu. Dziwie się jak złodzieje radzą sobie z ukradzeniem takiej bramy. Jest tam tyle różnorakich śrubek że demontaż zająłby parę godzin. Mam jednak nadzieję że nigdy nie połakomią się na moją bramę. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts