Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szadam - 2 tony... :roll: :( , słabo wspomagasz polskie górnictwo... :wink:

Ja kupilem 3 tony :)

Zeby Ci Krystian zal nie bylo ;)

No a ciekawe jak Ty wspomagasz polskie gornictwo??

Ile wegielka kupiels ;)??

Krystian ma deputat zapewne 8ton, ale w domku jeszcze nie mieszka to zapewne opchnął na wadze 8) :wink: :lol:

[Ja kupilem 3 tony :)

Zeby Ci Krystian zal nie bylo ;)

No a ciekawe jak Ty wspomagasz polskie gornictwo??

Ile wegielka kupiels ;)??

... ja w tym górnictwie pracuję za półdarmo... i to na razie wystarczy!

Węgiel w bloku nie jest mi potrzebny, ale w domciu mam jak widziałeś kominy i do pieca gazowego i do węglowego, o takim układzie pisali w Muratorze 9/2004... :wink: :p

To co ja mam powiedzieć niewierny, skoro zdradziłem węgiel dla gazu??? :oops:

... wrócisz do źródeł jak ruscy dadzą ,,europejskie" ceny a nasi rządziciele dopną jakąś akcyzkę albo inny podacik... :evil: :evil: :evil:

IMHO to nośniki energii (ich ceny) są tak korelowane żeby nie było drastycznych różnic w kosztach ich wykorzystania. Myślę, że nie po to górnictwo jest powolutku udupiane przez naszych rządzących z brukselki, żeby w dłuższej perspektywie opłacało się utrzymywać w domach tylko jeden rodzaj ogrzewania - węglowe. Dalszy wzrost cen węgla będzie szybszy niż innych nośników . Już teraz efektem dość wysokich cen węgla jest palenie w piecach odpadami i charakterystyczny odorek na osiedlach ogrzewanych weglem (butelki pet i wszystko co się pali).Grozi w przyszłości podatek "kominowy" chyba że zainstalujecie odsiarczanie i elektrofiltry :D Paliwa to najpewniejsze źródło uzyskiwania dochodów podatkowych - trzeba tylko przez kilka lat trzymać niski podatek a przez to i cenę a potem, jak już dany rodzaj paliwa się odpowiednio rozpowszechni podnosić obciążenia podatkowe . Obawiam się, że tego nie unikniemy przy żadnym nośniku energii ! No i trzeba się do Świąt szykować - może nawet do prowadzenia przestępczej działalności jaką w te Święta będzie zjadanie grzybowej w której będzie pływał któryś z zakazanych przez brukselkę 52-óch gatunków grzybków :) Myślę, że najciekawsze (KATASTER) dopiero przed nami a przy tym zbledną problemy z paliwami :evil: No to już natrułem wystarczająco dużo. A w paliwach jak to mówią "wszystko jest gówno ...... oprócz moczu" Pozdrawiam Grupowiczów.

PS. Troszkę jestem dzisiaj zdenerwowany po tygodniowej dawce emocji przekazanej mi przez media więc wybaczcie :wink: