Krystian 27.09.2004 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Widzisz Szadam jakie TU wille powstają ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 28.09.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Witam po dłuższej przerwie. Przez ten czas udało mi się wraz z żoną własnymi rączkami okleić prawie cały dom styropianem. Jednak chyba zabraknie mi czasu, aby własnoręcznie zaciągnąć klej na siatce i rozglądam się za jakimś niedrogim fachowcem. Może wy znacie kogoś wartego polecenia? Poza tym muszę wykończyć parter do 20 października. A jeszcze zostało mi wykończenie ścian przy futrynach, malowanie (połowę już mam pomalowaną), układanie paneli i zrobienie progów pod drzwiami tarasowymi. Poza tym koniecznie muszę do listopada ułożyć wełnę mineralną na poddaszu. Czas goni mnie coraz bardziej. A w dodatku w międzyczasie jeszcze wykonają mi fachowcy instalację gazową i szambo. Dlaczego doba ma tylko 24h? P.S. Morze po sezonie wygląda średnio ciekawie, tak jakby przetoczył się tajfun. Wszystko pozamykane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.09.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Witajcie sąsiedzi zza miedzy:D Grzegorz, jestem pod wrażeniem Może uchylisz rąbka tajemnicy, co to za czary-mary ze zdjeciami Twojej hacjendy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 28.09.2004 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Majka, specjalnie dla Ciebie- w grupie krakowskiej... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 28.09.2004 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 ...Morze po sezonie wygląda średnio ciekawie, tak jakby przetoczył się tajfun. Wszystko pozamykane... Uller, gdybym Cię nie widział (młodzieniaszek jeden ) to bym pomyślał, że pojechałeś na wycieczkę z emerytami. Nad morzem jest teraz sezon dla emerytów i rencistów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 28.09.2004 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Trochę się pobawiłem programem graficznym i stworzyłem dzisiaj pierwszego w swoim życiu gifa! Grzegorz63 - jestem pod wrażeniem!!!!( oczywiście gif i DOM ). Czytałem też instrukcje dla Majki. A już myślałem , że Ty tylko grillowac potrafisz . Czasami jeżdze przez D.G. w kierunku na Olkusz( starą E 22)- czy mieszkasz po drodze? Jeśli sie zgadzasz, żeby rzucić okiem na Twoją willę, to podaj namiary na priv. Będe wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 28.09.2004 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Trochę się pobawiłem programem graficznym i stworzyłem dzisiaj pierwszego w swoim życiu gifa! Grzegorz63 - jestem pod wrażeniem!!!!( oczywiście gif i DOM ). Czytałem też instrukcje dla Majki. A już myślałem , że Ty tylko grillowac potrafisz . Czasami jeżdze przez D.G. w kierunku na Olkusz( starą E 22)- czy mieszkasz po drodze? Jeśli sie zgadzasz, żeby rzucić okiem na Twoją willę, to podaj namiary na priv. Będe wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 28.09.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 ... no to i ja idę poczytać tajemnice Grzegorza ujawnione na krakowskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 29.09.2004 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 No co Ty Krystian, już się poprawiam i ujawniam co wiem -żywcem to samo, co napisałem w Grupie krakowskiej: Te "czary- mary" z moimi zdjęciami to prosty gif, którego skleiłem z trzech zdjęć. Jestem samoukiem komputerowym, posiedziałem nad programem graficznym dwie godzinki i się udało. Skoro mnie się udało, to zachęcam również Was do takich eksperymentów. Co prawda ja pracowałem z komercyjnym Adobe Photoshop (a właściwie z dodatkiem do niego- Adobe ImageReady), jednak jest mnóstwo bezpłatnych programów graficznych z których można skorzystać i utworzyć "ruszjący się" plik graficzny w formacie gif. Takie programy są dostępne w prawie wszystkich większych portalach internetowych, np. Onet.pl (kliknijcie Republika WWW a potem Programy), Wirtualna Polska itd... Dużo programów jest też tutaj: http://www.chip.pl Jak już w końcu utworzycie sobie jakiegoś gifa to niestety musicie sobie jeszcze utworzyć własną (oczywiście bezpłatną) stronę internetową aby go tam przesłać (np. na Onet.pl tworzycie strony internetowe i przesyłacie je do serwera bezpłatnym programem WEBMAJSTER.) Przesłanie gifa na Onet.Foto (co jest często praktykowane przez forumowiczów) nic nie da bo tam plik gif jest automatycznie przekształcany na format jpg i Wasze zdjęcie niestety nie bedzie się "ruszało"... Życzę wytrwałości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 29.09.2004 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Krystian jakbys nie wiedzial gdzie sie budujesz to Ci podpowiem. Takie oto "zloto" znalazlem w sieci.Konkretnie na forum Gazety Wyborczej Witam dzieki za list Przeprowadzam sie na nastepna jesien do domu ktory jest w dolnym slasku w Ogrodziencu, kolo zamku w Podzamczu Wiesz juz gdzie sie budujesz?? Fajnie sie z Toba "gada" ale chyba Kluby Budujacych Ci sie pomylily Mam skromna nadzieje ze o nas nie zapomnisz P.S. Wytluszczenie moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 30.09.2004 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 ... no i dlatego nie odwiedzam tego forum, więcej powiem - gazetę wyborczą kupuję gdy potrzebuję gazetowego papieru (malowanie)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 30.09.2004 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 więcej powiem - gazetę wyborczą kupuję gdy potrzebuję gazetowego papieru (malowanie)... To u mnie GW jest 3 razy w tygodniu .Ze o DZ nie wspomne - codziennie Do malowania lepsza jest Rzeczpospolita - wiekszy format .Tylko troche drozsza P.S. Jeszcze tylko pare postow i beda moje 500 wypociny tutaj Moze nowa strona to uczcic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 30.09.2004 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Nie czekaj tak długo:Adam_, Adam_, Adam_ !!!Adam_, Adam_, Adam_ !!!Adam_, Adam_, Adam_ !!!Adam_, Adam_, Adam_ !!!Adam_, Adam_, Adam_ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 30.09.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Na te 22 Wasze posty jak zamilkne to swiat sie chyba nie zawali Ale sytuacje bede oczywsicie kontrolowal Zle juz ze mna chyba. Bo jestem od tego forum juz uzalezniony . Pierwsze co robie to sprawdzam poczte i co sie tu dzieje P.S. Jeszcze 2 posty do 500 P.S. 2 Tak zaczac 500 post od nowej strony to jest cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 30.09.2004 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Na teraz możesz postem 499 otworzyć... 17-stą setkę w naszym temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 30.09.2004 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 No to niniejszym otwieram 17 setke w Grupie Zagłębie Dąbrowskie Krystian powinienes robic za glownego liczacego na forum Zeby nie powiedziec ze za licznik P.S. Dzieki Krystian.No to milkne na jakies 20 postow .Wzorem stron ubieglych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 30.09.2004 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 ... no i nie pozostawisz mi możliwości współzawodnictwa, bo skoro zamilkniesz na tak długo (17 postów to może być cały tydzień...) to nie wypada otworzyć kolejnej, bo jeszcze będziesz czekał na następną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 30.09.2004 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 ... a do sąsiadów już dystans ... -12 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gmalec 01.10.2004 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 a ja z innej beczki. Może ktoś potrzebuje stempli? Olinek, zdaje się zaczynasz budowę, nie potrzebujesz? Zapewniam transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 02.10.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2004 a ja z innej beczki. Może ktoś potrzebuje stempli? Olinek, zdaje się zaczynasz budowę, nie potrzebujesz? Zapewniam transport. Właśnie się zastanawiam czy nie kupić i wykorzystać stempli na ....... prowizoryczne ogrodzenie Przyczyna jest prozaiczna - jestem ciągle na etapie pozyskiwania WZT bo dzielnica Sosnowca która mnie interesuje nie ma planu zagospodarowania. Stemple do mojego projektu raczej nie będą potrzebne bo w opisie stoi, że strop jest drewniany. Jakby co to się skontatuję. A teraz z innej beczki: ja w czasach zamierzchłych wykorzystałem "dużą ulgę budowlaną" na kupno mieszkania i bardzo mnie wkurzyła blokada ustawowa wykorzystywania innych ulg (nawet głupiej "odsetkowej") która obowiązuje dzisiaj. Ucieszyłem się , że chociaż jest szansa na zwrot różnicy Vatu za materiały budowlane nabyte po 1 maja 2004 roku. Ale obserwuję interpretacje prawne ustawy podatkowej i przeczytałem w Rzeczypospolitej, że można sobie troszkę tymi ulgami manipulować a wręcz obejść ograniczenia wynikające z wvcześniejszego wykorzystania ulgi. Ciekawi mnie jak inni interpretują to co wyczytałem. Zapraszam do lektury artykułu na http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=34331. Wkleiłem go w całości ponieważ archiwum Rzeczypospolitej jest teraz płatne po kilku dniach i nie ma tam dostępu poniżej 10 zł za SMNS aktywujący Pozdrawiam i czekam na opinie - ja jestem optymistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts