jacekp71 29.09.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 podoba mi sie seria ale po wycenie zszedlem na ziemie i zamowilem serie SUNO, ma bardzo dobre plastiki i mechanizmy. dostalem 35% rabatu od cen katalogowych. w poniedzialek odbieram i zaczynamy montaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 30.09.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 A my już prawie po, wczoraj mąż zamontował ostatnie włączniki, zostało jeszcze tylko kilka gniazd, ach te kolana..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 30.09.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 to kiedy parapetowka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 01.10.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 to kiedy parapetowka ? Może pod koniec miesiąca, powinny wtedy już być płytki na podłodze w salonie i kuchni, drzwi wejściowe, woda i ogrzewanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 01.10.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 tak jak u nas jak nie zdazymy przed poczatkiem listopada, to zabule za wynajecie mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 04.10.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 15.10 mają zacząć ocieplać dom. Chciałam opaski wokół okien, tak jak jest w projekcie, ale wykonawca powiedział, że będzie się na tym bardziej zbierał brud i będzie on bardziej widoczny (kolor elewacji żółty). Czy ktoś ma doświadczenie, czy tak jest faktycznie, czy nie mają one większego znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 12.10.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 uffff .... powoli do przodu .... od wczoraj mam piec padlo na Vaillant`a aquaPLUS 282-7, wiszacy, z wbudowanym zasobnikiem. mam nadzieje, ze pohula jest troche przerosniety jak na Saturna (28kW), ale ma modulacje wiec licze, ze nie zezre mi masy gazu no i mam wreszcie czesc schodow nareszcie moge wchodzic na gore bez uzycia rak ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 14.10.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 no i mam wreszcie czesc schodow nareszcie moge wchodzic na gore bez uzycia rak ! Gratulacje, my już wchodzimy na góre bez użycia rąk, gorzej w dół hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mider3 15.10.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam Was Odnośnie kotła grzewczego, to jakiej mocy piec wystarczy do saturna? Mi wydaje się, że 25 kW będzie w sam raz Proszę o opinie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 19.10.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 wg mnie to 24kW jest w sam raz, choc i 21kW dalby rade (jednofunkcyjny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 04.11.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Tak długo cisza to może coś ruszę..... Płytki na parterze ułożone (podłoga). Ogrzewanko ruszyło. Ocieplanie na poziomie 70%. Drzwi wejściowe zamontowane. Co u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 04.11.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 w sen zimowy zapadli .... zazdroszcze ci ogrzewania ! .... ja czekam na dysze do gazu plynnego granda jakas w vaillancie kilka fotek na goraco oczekiwane schody .... http://images32.fotosik.pl/34/054c2582135f8536m.jpg nasz pomysl na klatke schodowa http://images34.fotosik.pl/34/f6c5f37559f2d855m.jpg robi sie elewacja .... tynki skonczone, wlasnie kladzie sie plytka na cokole, czekamy na balustradyi i obrobki balkonow. http://images24.fotosik.pl/107/0be899e57c556cf6m.jpg http://images32.fotosik.pl/34/e8228ce3ad90e3bam.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 05.11.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 NO, NO, nieźle a nawet więcej, Mam takie samo wejście na piętro, ale schody będą u mnie z zabiegiem- u Ciebie są chyba te kręcone, pewnie wydałeś majątek.Powiedz z czego masz opaski przy oknach? - nadały charakteru elewacji.Myślałam o tym wcześniej ale nie bardzo umiałam to sobie wyobrazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 05.11.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 krysin ! a dziekuje schody nie sa krecone nieomal wygladaja na takie, ale nie sa .... to "zasluga" elementu jaki laczy dwie zewnetrzne wangi - one ida do siebie pod katem 90^, ale sa polaczone wyoblonym kawalkiem drewna. robia wrazenie jakby ta wanga stanowila jednosc. czy majatek ? nie sadze, cena to rowne 10k, drewno debowe, tralki drewniane i stal nierdzewna. kolo Pily jest stolarz, b.dobra firma, jako jedyny robi "krecone", ale ceny powalaja .... taki schodki do Saturna to jakies 22k minimum .... opaski przy oknach zrobilem sam, kilka godzin roboty. twardy styropian 3cm ciety w paski o szer. 10cm (w projekcie jest 15cm) i klejony do ocieplenia. potem obrobione naroznikami z siatka i zasmarowane klejem. tynk jest ciemniejszy o dwa tony (1:5 na opaskach, 1:20 na scianach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 06.11.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Jacek podzielam zdanie Krysin: NO NO ............. Podoba mi się pomysł na klatkę schodową. Bardzo ładna. W tych kolorach będę miała korytarz na górze, ale zastosuję częściowo tynk strukturalny. Na razie to tylko plan, jeszcze nie wykonany. Co do schodów, to jakbym wyobraziła sobie swoje. Jeszcze ich nie ma, ale są zamówione. Prawie identyczne, również z elementami stali nierdzewnej. Wybraliśmy drewno mahoń sapelli Krysin ponawiam moje pytanie. Zdradź nam jak się mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 06.11.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Na razie nie mam o czym pisać, bo jeszcze mieszkam na placu budowy.Ale cieszy mnie każda drobnostka, każda przyklejona kafelka czy pomalowana ściana. Mój mąż robi wszystko sam więc trochę to trwa, teraz kafelkuje podłogę na dole tzn w kuchni i jadalni, trochę się spieszy bo pod koniec listopada mają pojawić się z kuchnią, i nareszcie będę mogła pozbyć się prowizorycznego zlewu i kuchenki turystycznej Powiedzcie mi proszę czy przy schodach będzie poręcz tylko z jednej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 10.11.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 krysin, pociesz sie, nie tylko wy mieszkacie w polowych warunkach za od 1 grudnia dolacze do ciebie. duzo wskazuje na to, ze wiele rzeczy pozostanie niedokonczonych, bo roboty wstrzymane. powod: ciagle brak ogrzewania. po dlugim oczekiwaniu na butle, potem na jej zatankowanie, potem na zestaw przezbrojeniowy do kotla okazalo sie, ze .... kociol ma wade fabryczna i nie mozna go odpalic !! musze czekac do wtorku, a to juz polowa listopada. a propos schodow: porecz od strony sciany chyba nie jest potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 13.11.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 no i stalo sie od dzisiaj mam ogrzewanie czy ktos z was ogrzewa gazem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 14.11.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 My mamy zamontowany kominek z płaszczem i oczywiście piec gazowy.Na dzień dzisiejszy wygląda to tak, że palimy tylko w komunku, a gaz mamy wyłączony ( w celach oszczędnościowych oczywiście)Muszę powiedzieć że to w zupełności wystarcza.Kominek załatwie nam ciepłą wodę i ciepełko w domu.Muszę dodać że w kominku rozpalamy dopiero po południu i palimy tylko kilka godzin dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 02.12.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 1 grudnia stalo sie .... mieszkamy nadal lekko w proszku (pewne prace nadal trwaja), ale po niespelna dwoch latach od zakupu dzialki zasiedlilismy chatke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts