wiolqa 03.12.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 GRATULUJĘ!!!Nam brakują tylko schody. Tak więc wprowadzimy się pewnie na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 05.12.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 no to juz juz .... byle zdazyc dobrze posprzatac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 13.12.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Czy ktoś bierze udział w konkursie organizowanym przez dobredomy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.12.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 jao tym pomyslalem - co mi tam, cos wysle .... ale nie znalazlem kawalka domku godnego konkursowego zdjecia wszedzie cos niedokonczone poza tym nasz saturn raczej rozni sie od oryginalu, wiec pewne i tak odpadlby w przedbiegach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 26.12.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 U mnie też, gdzie nie spojrzę to jest coś do dokończenia,ale świeżo zamontowane schody mogę pokazać,http://images29.fotosik.pl/130/fd36079a01f939a5.jpghttp://images34.fotosik.pl/88/b7a78f4c623e3018.jpghttp://images26.fotosik.pl/131/038841e54fea149a.jpghttp://images31.fotosik.pl/88/688984f90e10fedd.jpgTeraz chcemy dokończyć obudowę kominka, szkielet mamy już zrobiony ale jeszcze nie wiemy czym to powykańczać, Czy wy ten temat macie już za sobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcic 24.01.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam serdecznie!Na wiosnę rozpoczynam budowę swojego Saturna! Macie jakies ciekawe doświadczenie związane z tym domem? Co sądzicie o sciance kolankowej, nie warto jej troszke podniesć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 24.01.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Krysin, bardzo ladna aranzacja !! szczegolnie podoba mi sie poddasze - macie otwarta przestrzen tam gdzie oryginalnie jest lazienka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 24.01.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam serdecznie! Na wiosnę rozpoczynam budowę swojego Saturna! Macie jakies ciekawe doświadczenie związane z tym domem? Co sądzicie o sciance kolankowej, nie warto jej troszke podniesć?? witamy w klubie ! chyba nie sklamie jak powiem, ze wszyscy tutaj razem mamy cale dziesiatki doswiadczen proponuje pytac na biezaco, od razu nikt wszystkiego z siebie nie wydusi .... jesli chodzi o sciane kolankowa, to np ja podnioslem ja bardzo nieznacznie, jakies 15cm chyba .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcic 24.01.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 A może dowiem sie w takim razie ile ekipa budowlana wzięła od Was za robocizne? Sciany + dach.Jestem w fazie wyboru ekipy i chciałbym poznać rzeczywistą kwote. Czyli z ile można No i ile dla kierownika budowy! Dzieki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 24.01.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 no nie wiem czy ceny jakie placilismy ci pomoga zdaje sie ze sporo sie zmienilo od tamatego czasu .... ale tak: murarze - jak dodam wszystko to okolo 16 tys. ciesle i dekarz - brali po rowno: kazdy 23zl/m2 dachu, w kwocie rynny i blacharka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcic 25.01.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Wielki dzięki teraz budowlaniec chce od nas 30-35 tys za stan surowy z robotami ziemnymi. Słuchajcie jak to jest z :chce miec wode z własnego ujecia, co do pozwolenia o budowe musze złożyc?? z kolei prąd jest doprowadzony na działke ( był kiedyś podłączony z myśla o budowie domu) jaki dokument z tego tytułu musze dołączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 06.02.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Co sądzicie o sciance kolankowej, nie warto jej troszke podniesć?? Witam w gronie Saturnowiczów Ścianę kolankową podnieśliśmy o 1 pustak i to była dobra decyzja. Drugie co mogę na początek doradzić to likwidacja słupów na poddaszu. Cieszę się, że pozbyliśmy się ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GISKA 06.02.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 A ja maysle, ze slupy robia klimat!! Kolankawa tez podniesiona o pustak( a moze dwa?.. juz troche sie nie pamieta) W kazdym razie warto podniesc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 06.02.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Co sądzicie o sciance kolankowej, nie warto jej troszke podniesć?? Witam w gronie Saturnowiczów Ścianę kolankową podnieśliśmy o 1 pustak i to była dobra decyzja. Drugie co mogę na początek doradzić to likwidacja słupów na poddaszu. Cieszę się, że pozbyliśmy się ich. jeden pustak to max. wiecej bym nie podnosil - moze zaczac zle wygladac. poza tym 80 kilka centow sciany kolankowej wystarcza. co do slupow - pamietam, ze kiedy myslalem o ich likwidacji to orientacyjny koszt takiej operacji oscylowal wokol 9-10 tys zlotych. z dzisiejszej perspektywy mieszkanca stwierdzam, ze gdybym wtedy wydal te kwote, to dzisiaj bym zalowal. wiec jesli mozna duzo taniej, to OK, ale jesli dyszka PLN, to w zadnym razie. my podniesli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 25.02.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Jacekp71Czy możesz zdradzić jakiej firmy i w jakiej okleinie masz drzwi na dole.Też planuję z szybkami, tylko mam dylemat bo w tym samym stylu powinny być drzwi do łazienki i kotłowni, a tam chyba nie powinny byś z przeszkleniem.A może przesadzam, powiedz jak rozwiązałeś tą sprawę?I jeszcze jedno - świetna obudowa kominka - z czego ją robiłeś, jeżeli to nie tajemnica to zdradź cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 25.02.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Gdzie te fotki drzwi i kominka?? Też chciałabym zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 25.02.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 okleina to o ile sobie przypominam jakis odcień palisandru, a sama stolarka byla wykonana - a wlasciwie nadal jest - przez stolarnie z okolicy, wykonali nam drzwi pojedyncze, drzwi z doswietlem, drzwi podwojne, łazienkowe (szybka u gory) i do kotlowni (pelne), a obudowa kominka to plyty GK oraz marmur breccia sarda daino, calosc chyba kolo 3,5k, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 26.02.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Muszę zdecydować z czego założyć podbitkę, pomocy!!!!Widzę że Jacekp71 już się z tym uporał - a z jakiej firmy, sorry że tak pytamale widzę że wszystko masz przemyślane i dokonujesz słusznych wyborówWiolqa Więcej zdięć jacka jest na fotosiku- myślę że nie ma mi za złe że o tym piszę A czy ty masz już podbitkę i z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 26.02.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 krysin, tak jak piszesz, podbitke mamy zrobioną, ale w sumie jakos tak juz dawno i przypadkiem, bo ekipę od docieplenia i elewacji mielismy wspolnie z sasiadem, i u niego robili, wiec i u mnie tez tak jakos to wyszlo a z firmy nie jest zadnej to są deski boazeryjne, I gat., na pioro/wpust, dobrze wysezonowane, made in germany, ale sprzedawane przez tartak w mojej okolicy, i musze powtorzyc - bo juz gdzies to pisalem - ze dzisiaj zrobilbym chyba inaczej, tzn. szukalbym tanszego drewna, to niepotrzebnie przeplacilem .... deski sa trzykrotnie malowane holzlazur`em z firmy dufa, a Ty i Wiolqa z czego planujecie/macie podbitke ? moj sasiad szuka pomyslu ja co prawda namawiam go na cos drewnianego, ale fanatykiem nie jestem, i moze cos innego podpatrzymy ? PS rzeczywiscie mam kilka zdjec na fotosiku.pl pozd. z Saturna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 27.02.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Podbitki jeszcze nie mamy i nie mamy też pomysłu na materiał. A fotki na fotosiku właśnie obejrzałam. Jacekp71 ładnie urządzacie. Podoba mi się górna łazienka ) Jak znajdę chwilkę porobię kilka fotek i też wkleję. Mieszkamy od sylwestra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts