krysin 04.11.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Ja tez przyłączam się do prośby z tym tyłeczkiem, może dla odmiany pokaż zalotny uśmieszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 06.11.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Hej !! mam zapytanie ....na czym wspiera sie ta czesc pokoju 2/2 ktora "wchodzi" w garaz ?? Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 08.11.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 To akurat proste pytanie - na murach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 08.11.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 proste albo i nie ) a mury na czym ?? na podciagach zapewne. na rysunku widac dwa podciagi P6 i P7 bodajze, tyle ze na niczym sie one nie wspieraja (analogiczne w pewnym sensie podciagi od strony ogrodu sa oparte na slupie). P6/7 sa rzecz jasna zakotwione na 1m, ale zastanawiam sie czy to wystarcza. planuje przedluzyc jeden z podciagow i oprzec go na zewnetrznej scianie garazu. jestem ciekaw waszych rozwiazan .... pozd. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 08.11.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Mąż mi podpowiada, że to się trzyma na wieńcu, a strop nad garażem jestmonolityczny. Nie wiem o jakich podciągach piszesz.My robiliśmy zgodnie z dokumentacją, likwidowaliśmy tylko słupki na poddaszu, wstawialiśmy konstrukcję stalową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolamaciej 09.11.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Też niepewnie patrze na ten kąt sypialni. Murarze i kierownik budowy twierdzą ze przy tej ilości stali nie ma prawa nic sie stać, ale łóżka to tam raczej nie postawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 09.11.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Nad garażem nie ma stropu. Ten róg trzyma się tylko na wieńcach/podciągach które jeszcze skośnie prętami fi 16 zazbrojone są. U mnie troche za późno się tym zainteresowałem bo można dać belkę/podciąg przez cały garaż i wtedy na wym się oprze zdecydowanie stabilniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 10.11.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Pisząc strop nad garażem miałam na myśli kawałek tego stropuktóry wchodzi rogiem w garaż i on jak gdyby wisi w powietrzu w rogu garażu. Ale nie wydaje mi się żeby to było niebezpieczne,zresztą w tym pomieszczeniu 2/2 mam łazięnkę. najwyżej moja wanna wyląduje w samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 10.11.2006 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Jeśli jest zazbrojone zgodnie z dokumentacją to można śmiało robić impreze na 100 osób w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 11.11.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Nie tylko jest zazbrojone ale moim kobiecym zdaniem jest przezbrojone. Wolałam nie patrzeć ile stali (czytaj pieniędzy)topią najpierw w fundamentach a potem w stropie i wieńcach.A o tej imprezie w łazięce to muszę pomyśleć, mogłoby być całkiem ciekawie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 11.11.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 moi fachowcy rowniez mnie uspakajaja ze taka konstrukcja jest calkowicie bezpieczna. wolnowiszace balkony nie sa podparte a .... wisza tutaj zbrojenie wchodzi na metr w mur, do tego siatka z pretow itp. monolit z betonu. cos mi sie wydaje ze nie tylko wanna moze tam stac, ale i maly samochod tez bylem jednak ciekaw waszych uwag pozd. Jacek PS i tak zrobie podciag az do zewnetrznej sciany garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 11.11.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 No tak, 17m3 betonu wlazło na strop i balkony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 21.11.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Co sądzicie o pomyśle zlikwidowania wejścia do salonu-tego od strony gabinetu.Może to głupi pomysł ale nie mam koncepcji, jakie tam zrobić drzwi.Otwór ma 1,2 m i brak jest węglarka. Nie wiem nawet czy tak było w projekcie, czy moi budowlańcy tak zrobili.Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 21.11.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Tak jest w projekcie. I planowane drzwi dwuskrzydłowe, a te drugie planowo rozsuwane. Jak to praktycznie rozwiązać to też nie mam na razie pomysłu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 21.11.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Chyba się zapędziłam w kozi róg.Zlikwidowałam tą część ściany pomiędzy jadalnią i salonem, czyli mam cała otwartą przestrzeń, a po drugiej stronie salonu drzwi?.Nie wiem jaką rolę miałyby one pełnić.Jak bym zabudowała ten otwór to pod schodami powstałby doś fajny kącik.Z drugiej strony, wprowadzanie gości do salonu musiałoby się odbywać przez rąbek kuchni i przez jadalnię - to też nie jest najlepsze rozwiązanie.Facet od drzwi radzi mi, żeby zmniejszyć otwór do 90 cm i zostawić bez skrzydła, tylko obudowany drewnem w kolorze schodów.Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 22.11.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 To obuduj i pokaż jak wygląda gotowe to ocenimy.Nie wiem jak to będzie komponowało z drzwiami obok do gabinetu. Może wahadłowe, ale chyba mało praktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 26.11.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 A macie jakiś pomysł gdzie w kuchni umieścić lodówkę? Bo między komórką a oknem nie zmieści się. Oczywiście mam na myśli pełnowymiarową z lodówką u góry i zamrażarką na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 03.12.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Czemu nikt nie odpisuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 05.12.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 ja planuje lodowke pod blatem .... wiec nie moge zabrac zdania w tym temacie .... ile wam naliczyli drewna na wiezbe ?? bo mnie m3 i cos mi pachnie, ze malo .... pozd. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 05.12.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 10 m3 dla scislosci ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts