wiolqa 05.12.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Nam wyszło 13mł z deskowaniem plus 1,5mł łat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirmil99 05.12.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Mi policzyli 10,8 m3 + 4,5 m3 na łacenie. Jesteśmy na początku zakładania więźby, więc niedługo się okaże czy drewna styknie czy nie, a jak na razie to mamy lądowisku dla helikopterów, bo w strop wpakowaliśmy tony stali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 06.12.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 W wolnych chwilach w końcu załączam fotki. Oto nasz saturn na dzień dzisiejszy http://www.mew.pl/modules/coppermine/albums/userpics/10002/img_0310.jpg http://www.mew.pl/modules/coppermine/albums/userpics/10002/img_0312.jpg http://www.mew.pl/modules/coppermine/albums/userpics/10002/img_0313.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 07.12.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Świetnie, widze że unikneliście błędu który my popełniliśmy to znaczy wjazd do garażu macie obniżony. My niestety mamy na tym samym poziomie jak reszta budynku, i teraz mój mąż kombinuje jak zrobić wjazd i wkomponowaćmurek oporowy.Widze, że schody wejściowe robicie zgodnie z projektem, powiedz jak zamieżasz zagospodarować ten róg pomiędzy garażem a murkirem przy schodach wejściowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 07.12.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Jeszcze nie wiem jak go zagospodaruję. Nie mam pomysłu. Może posieję tam po prostu trawkę..... dodał mąż: A może posadzimy tak jakieś kwiatki które się utrzymają na północnej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.12.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 pozostawiace słupy na zewnatrz prostokatne czy beda trapezowe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 08.12.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Będą jak w dokumentacji Zastanawiamy się jeszcze nad modyfikacją tarasu do tego samego stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 12.12.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 My przy wejściu też zrobiliśmy słupy trapezowe, mamy ocieplone mury i zatopioną siatkę. Tynkować będziemy w przyszłym roku i dopiero wtedy pomyślę czym ozdobić te trapezy (będzie to najprawdopodobniej klinkier)Z tyłu zostawiliśmy prosty słupek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.12.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 planujecie obmurowac slupy cegla pelna czy pozostac przy plytkach klinkierowych ? .... moje trzy slupki zostaly wylane juz jako trapezowe i zamiezam je ozdobic plytkami klinkierowymi, choc czasem mysle o jakims kamieniu (piaskowiec ?) .. maci rowniez jakies przemyslenia ?? pozd. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.12.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 macie juz wycene stolarki okiennej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 20.12.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Moje okna są wprawione, kosztowały 12,5 tPowiedzcie czy ktoś z Was próbował już usytuować schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 21.12.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 A możesz coś więcej n/t okien? Nas kosztowały okna około 15t, dojdą jeszcze 4 dachowe do tego.- wew. białe- zew. dąb złocisty- złote szprosy- 5 komór, wszystkie rozwierno-uchylne- większość w/g projektu, ruchome słupki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.12.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 dzieki za info !! ja swoje szacowalem na okolo 12-14k, ale widze ze musze liczyc wiecej poniewaz w salonie i w gabinecie bedziemy mieli szerokie, dwuskrzydlowe wyjscia na ogrod to zakladam ze przedrozy to moje plany .... pozd. Jacek PS z tej kalkulacji wylaczam szesc okien dachowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 21.12.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Jacku, a nie działa ci przycisk "Alt"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 22.12.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 WiolgaTy jesteś już daleko, powidz coś o schodach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 22.12.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Wiolga, alt dziala, ale nie uzywam (to takie male zwichniecie zawodowe, mozemy to uznac za wade) ale prosze o wyrozumialosc .... jesli moge dorzucic swoje trzy grosze nt schodow planujemy azurowe, samonosne, oparte na scianie dzielacej hall od salonu. tj. beda mialy ksztalt litery L, zaczynajacej sie vis a vis wykusza, i biegnacej łukiem w prawo do gory. widzialem takie rozwiazanie w "naturze" i sadze ze jest optymalne. optycznie powieksza hall, ale tez daje szanse na wykorzystanie czesci podlogi pod schodami. zastosowanie komina systemowago amiast tradycyjnego murowanego, powieksza swiatlo otworu klatki schodowej co dodatnio wplywa na wlasnie taki ksztalt schodow. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 24.12.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 Życzymy wszystkim formuowiczom zdrowych, pogodnych Świąt Bożego Narodzenia, pełnych rodzinnego ciepła i życzliwości najbliższych, a przede wszystkim spędzenia kolejnych w nowo wybudowanym Saturnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirmil99 25.12.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 Miłych, Wesołych, Rodzinnych, Pełnych Humoru Swiąt Bożego Narodzenia życzą Mirmił i Mirmiłka ps. Na okres świąt prosimy o wyłączenie funkcji budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolamaciej 29.12.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Witam wszystkich. Czy ma ktoś z was jakiś projekt kuchni dla Saturna? Mało tam miejsca a wiele trzeba pomieścić. No i górna łazienka, te skosy troche utrudniają projekt bo pod całm skosem nie wiadomo co zrobić. Poradżcie prosze Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 29.12.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 jacekp71Z tymi schodami to planowałam dokładnie tak jak Ty (arzurowe gięte z wejściem ze strony salonu a z wyjąciem na górny balkon.Przyjechał jeden wykonawca i powiedział że to się da zrobić ale wyliczył sobie 37 t to mu podziękowałam.Przyjechał drugi, zaśpiewał 15 t na co chciałam się zgodzić, ale jak zacząłrobić makiete i dokładne wymiary to mu wyszło że dwa schodybędą wchodzić na jadalnię co mi nie odpowiada więc dalej jestem w punkcie wyjścia, zamierzam ściągnąć jeszcze jednego fachmana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts