wiolqa 29.12.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Czyli wychodzi na to że wypada się zainteresować tematem, w takim razie też zaproszę fachowca niech coś zaproponuje i namaluje Dam znać o wynikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 29.12.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 krysin ! a okna drewno czy pcv ?? info dla tych co jeszcze przed stolarka (jesli tacy są):dzisiaj dostalem wycene na dobre okna pcv (znana firma, kilkunastoletnia tradycja, pieciokomorowy profil i dobre okucia, okleina obustronna, bardzo ciepla szyba itp), w sumie 12k z montazem. musze jednak dodac, ze mamy znaczne zmiany w projekcie dot. stolarki wlasnie. firma dostarcza takze rolety, komplet za 5,4k pln z montazem. PSczekam teraz na wycene w drewnie, tak dla ciekawosci. jak ktos zainteresowany, to podesle dane .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 29.12.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Ja mam okna PCV, wyglądają dobrze i nie trzeba konserwować itp.Jak na ten wypas w poknach co podałeś to całkiem niezła cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 29.12.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 dzieki krysin !! no prosze, a spodziewalem sie raczej ze to drogo jak na pcv, ten 'wypas' jak mowisz jest standardem w tej firmie (tur-plast czaplinek), robili trzy- cztero- i pieciokomorowe okna, ale zmienili cos u siebie i od nowego roku robia wylacznie pieciokomorowe w cenie 3-kom .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 14.01.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Nikt się nie odzywa, to mże ja pochwalę się pracamiKotłownia prawie na ukończeniuhttp://images14.fotosik.pl/28/bc8204ab480500e6.jpgpokoje na poddaszu sie robiąhttp://images13.fotosik.pl/15/7d438b62a414b379m.jpgno i kominek zainstalowanyhttp://images14.fotosik.pl/28/13a3a3332a995f85m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 14.01.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 krysin !! na twoich fotkach nie widzekomina spalinowego. wywalasz spaliny przez sicane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 15.01.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Krysin czy masz pomysł na kuchnię?? Wiesz już jak wszystko rozplanujesz??My właśnie daliśmy do projektanta, aby naszkicował coś. Chcemy wysoką chłodziarko-zamrażarkę, ale ciężko ją gdziekolwiek wcisnąć. Zobaczymy co wymyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 15.01.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Jacekp71Masz rację, spaliny wywalam przez ścianę, w domu mamy tylko jeden komin ten do kominkaWiolgaJa nie robiłam spiżarni, więc w kuchni mam więcej pola do popisu.Też już dałam kuchnie do wstępnej koncepcji, na razie czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TobekSysta 16.01.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witam, Pobudował ktoś z was "Saturna" w okolicy Sochaczewa, Warszawy- jesteśmy zainteresowani budową tego domku ale najpierw chcielibyśmy zobaczyć go na żywo. Z wypowiedzi na forum wynika, że jest dużo problemów z tym projektem, że wymaga przeróbek, że jest to trudny do budowy dom itd. Jeśli jest ktoś kto chciałby się pochwalić swoim Saturnem to bardzo prosze o kontakt mój email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 17.01.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Ja mogę się pchwalić, ale mieszkam daleko. Trudny w budowie? No cóż kazdy projekt ma swoje mankamenty, jak będę budowała trzeci dom to powiem Ci który był najłatwiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 17.01.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Jest to nasz pierwszy dom, który budujemy, nie mamy więc doświadczenia, ale nie wydawał sie nam on jakiś bardzo trudny czy skomplikowany. Myślę, że każdy projekt wymaga przeróbek celem dostosowania do własnych potrzeb. Też moglibyśmy sie pochwalić, ale niestety odległość spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 18.01.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Krysin ile kosztowały Cię instalacje: elektryczna i wodna bez pieca?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 18.01.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 WiolgaZadałaś bardzo trudne pytanie, elektrykę mąż robi sam, ale mam wrażenieże zuzywa kilometry różnych kabli, puszek esów i nie wiem czego jeszczepodobnie jest z wodą - nie zliczałam tego wszystkiego z podziałem na instalację. Natomiast ogrzewanie zleciliśmy firmie (36 t) za kompletny automatyczny systemW tym jest piec dwufunkcyjny z zamkniętą komorą spalania, kominek z płaszczem wodnym, ogrzewanie podłogowe na całym dole i ok 20m na górze Powiedz czy przymierzałaaś się do schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 18.01.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Dzięki za info. Możesz jeszcze powiedzieć ile kosztował kominek i piec, żeby odliczyć??Co do schodów fachowiec będzie w poniedziałek. Dam znać co wymyśli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 19.01.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 kominek i piec 13tDostałam dwie wersje aranżacji dołu, wyszło to nie najlepiej co o tym myślicie?http://images11.fotosik.pl/26/f2a77be90ac92c97.jpgwersja 1http://images11.fotosik.pl/26/b28e398575f26e24.jpghttp://images12.fotosik.pl/19/b1aaeaf3e73ee024.jpg i druga wersjahttp://images14.fotosik.pl/44/60101367a60d9482.jpghhttp://images13.fotosik.pl/19/59acd48889c098d4.jpgttp://images14.fotosik.pl/44/e339a692ba229414.jpghttp://images14.fotosik.pl/44/ad4da4c74998dafb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiśnie p-ń 19.01.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Witam Wszystkich Saturnowiczy (Saturnowców???-niaczy???)Przeglądam wasze komentarze i relacje z budowy Saturna. Jesteśmy z mężem na razie dopiero przed wyborem projektu, ale Saturn jest w czołówce. Bardzo nas interesują fotki z pokoi na poddaszu ze słupami jeśli ktoś je zostawił, bo nad tym się właśnie zasatnawiamy. Trochę martwi nas też małe pomieszczenie gospodarcze i zastanawiamy sie czy ktoś podjął się jego powiększego kosztem garderoby 1/7 i zmniejszenia pokoju 1/6. Zastanawiamy się także nad wiatrołapem czy znajdzie sie tam miejsce na powieszenie kurtek gości ??Zaraz sie okaze że będziemy chcieli powiększyc Saturna do 160m2 na co nas nie stac bynajmniej.Jeśli macie jakieś cenne uwagi prosimy o info i zdjęcia najchętniej na mejla [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 19.01.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Pierwsza wersja wygląda całkiem nie źle, trzeba tylko dobrać kolorystykę bo całkowicie skopali Bardzo podoba mi się ciąg kinkietów. Osłona od kuchni też bardzo fajna bo przecież nie macie tej ściany między salonem a jadalnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 19.01.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Wiśnie: Fotki z poddasza na dniach mogę wrzucić, ale słupy zlikwidowałem. Z słupami byłaby masakra. Zastanów się nad projektem Ariel, jest to nowsza wersja Saturna, jak my zaczynaliśmy to jej nie było! Co do wiatrołapu to też w Arielu masz już tak skorygowane że się zmieszczą kurtki. U nas tak sobie ale się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamba luna 21.01.2007 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 witam saturnowiczow przymierzam sie do budowy tego domku, ale zupelnie nie wiem od czego zaczac?? nie kupilam jeszcze projektu, bo chcialabym zobaczyc jak domek prezentuje sie na zywo, czy jest duzy czy maly w srodku, jak wyglada sprawa z slupami na poddaszu i ile kosztuje stan surowy zamkniety-dostalam kosztorys, ze 164 000 z hakiem, ale cos mi sie widzi, ze wiecej niestety musimy zrezygnowac nawet z wiaty, bo mamy waska dzialke, a z garazem "przytulimy" sie do sasiada, bo inaczej nie da rady (zreszta postawil wielki i wysoki garaz, wiec musze to jakos zaslonic) myslalam tez, zeby wyprostowac scianke, ktora zostanie jako naroznic po wiacie, ale nie wiem czy bedzie ok... czytam i czytam i nie wiem juz co robic??? moze znacie jakies linki do budujacych saturna, bo jakos ciezko idzie mi szukanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 21.01.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Widze że jest dwóch wachających się.Pamiętam co ja przeżywałam jak wybierałam projekt rok temu i chyba nie zazdroszczę. Na szczęście poznałam bardzo miłych młodych ludzi którzy byli uprzejmi i zechcieli mi pokazać swojego Saturna, to mi pomogło podiąć decyzje.W tym miejscu jeszcze raz chciałabym im serdecznie podziękować.Ja buduję w okolicy Katowic, zaczełam pracę w środku, Jeżeli mogę komuś pomóc to nie widzę problemu w pokazaniu domku w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts