Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 519
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

krysin ! a okna drewno czy pcv ??

info dla tych co jeszcze przed stolarka (jesli tacy są):

dzisiaj dostalem wycene na dobre okna pcv (znana firma, kilkunastoletnia tradycja, pieciokomorowy profil i dobre okucia, okleina obustronna, bardzo ciepla szyba itp),

w sumie 12k z montazem. musze jednak dodac, ze mamy znaczne zmiany w projekcie dot. stolarki wlasnie.

firma dostarcza takze rolety, komplet za 5,4k pln z montazem.

PS

czekam teraz na wycene w drewnie, tak dla ciekawosci. jak ktos zainteresowany, to podesle dane ....

• 3 weeks później...

Witam,

Pobudował ktoś z was "Saturna" w okolicy Sochaczewa, Warszawy- jesteśmy zainteresowani budową tego domku ale najpierw chcielibyśmy zobaczyć go na żywo. Z wypowiedzi na forum wynika, że jest dużo problemów z tym projektem, że wymaga przeróbek, że jest to trudny do budowy dom itd. Jeśli jest ktoś kto chciałby się pochwalić swoim Saturnem to bardzo prosze o kontakt mój email: [email protected]

Wiolga

Zadałaś bardzo trudne pytanie, elektrykę mąż robi sam, ale mam wrażenie

że zuzywa kilometry różnych kabli, puszek esów i nie wiem czego jeszcze

podobnie jest z wodą - nie zliczałam tego wszystkiego z podziałem na instalację.

Natomiast ogrzewanie zleciliśmy firmie (36 t) za kompletny automatyczny system

W tym jest piec dwufunkcyjny z zamkniętą komorą spalania, kominek z płaszczem wodnym, ogrzewanie podłogowe na całym dole i ok 20m na górze

Powiedz czy przymierzałaaś się do schodów?

Witam Wszystkich Saturnowiczy (Saturnowców???-niaczy???)

Przeglądam wasze komentarze i relacje z budowy Saturna. Jesteśmy z mężem na razie dopiero przed wyborem projektu, ale Saturn jest w czołówce. Bardzo nas interesują fotki z pokoi na poddaszu ze słupami jeśli ktoś je zostawił, bo nad tym się właśnie zasatnawiamy. Trochę martwi nas też małe pomieszczenie gospodarcze i zastanawiamy sie czy ktoś podjął się jego powiększego kosztem garderoby 1/7 i zmniejszenia pokoju 1/6. Zastanawiamy się także nad wiatrołapem czy znajdzie sie tam miejsce na powieszenie kurtek gości ??

Zaraz sie okaze że będziemy chcieli powiększyc Saturna do 160m2 na co nas nie stac bynajmniej.

Jeśli macie jakieś cenne uwagi prosimy o info i zdjęcia najchętniej na mejla [email protected]

Wiśnie:

Fotki z poddasza na dniach mogę wrzucić, ale słupy zlikwidowałem. Z słupami byłaby masakra. Zastanów się nad projektem Ariel, jest to nowsza wersja Saturna, jak my zaczynaliśmy to jej nie było!

Co do wiatrołapu to też w Arielu masz już tak skorygowane że się zmieszczą kurtki. U nas tak sobie ale się da :-)

witam saturnowiczow :lol:

przymierzam sie do budowy tego domku, ale zupelnie nie wiem od czego zaczac?? nie kupilam jeszcze projektu, bo chcialabym zobaczyc jak domek prezentuje sie na zywo, czy jest duzy czy maly w srodku, jak wyglada sprawa z slupami na poddaszu i ile kosztuje stan surowy zamkniety-dostalam kosztorys, ze 164 000 z hakiem, ale cos mi sie widzi, ze wiecej :-?

niestety musimy zrezygnowac nawet z wiaty, bo mamy waska dzialke, a z garazem "przytulimy" sie do sasiada, bo inaczej nie da rady (zreszta postawil wielki i wysoki garaz, wiec musze to jakos zaslonic)

myslalam tez, zeby wyprostowac scianke, ktora zostanie jako naroznic po wiacie, ale nie wiem czy bedzie ok...

czytam i czytam i nie wiem juz co robic??? moze znacie jakies linki do budujacych saturna, bo jakos ciezko idzie mi szukanie :oops:

Widze że jest dwóch wachających się.

Pamiętam co ja przeżywałam jak wybierałam projekt rok temu i chyba nie zazdroszczę. Na szczęście poznałam bardzo miłych młodych ludzi którzy byli uprzejmi i zechcieli mi pokazać swojego Saturna, to mi pomogło podiąć decyzje.

W tym miejscu jeszcze raz chciałabym im serdecznie podziękować.

Ja buduję w okolicy Katowic, zaczełam pracę w środku, Jeżeli mogę komuś pomóc to nie widzę problemu w pokazaniu domku w realu.