piotrek i ewa 07.02.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam wszystkich saturnowiczów ! mam pytanie czy macie zamiar wykożystać stryszek w szczycie dachu ? Jest tam sporo miejsca na mniej potrzebne drobiazgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek i ewa 07.02.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 WITAM! Jestem w trakcie prac wykończeniowych SATURNA .Okna firmy OKNA Z KRAKOWA już są osadzone wraz z roletami + montaż kosztowały 25.000zł Bardzo solidne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 08.02.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Piotrek i Ewa a jak Wam udało się rozwiązać problem ze schodami?? Czy robicie zgodnie z projektem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek i ewa 08.02.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Prawdę mówiąc mamy dwie koncepcje ; w kształcie litery ( L) biegnące przy kominie, lub tak jak w projekcie ale (L).W najbliższym czasie zaczniemy zapraszać firmy na konsultację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubertxd 25.02.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Szukam osoby która zaczeła budowe domu Saturn mam kilka pytań . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 25.02.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 HEJ ! jesli to SATURN z DOmMUSA, to jest tutaj kilka osob zapraszam http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=54217&highlight=saturn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 26.02.2007 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 w sobote byli u mnie stolarze, wymierzyli schody. literka L jest jak najbardziej do zrobienia (co mnie nie zdziwilo) .... tyle, ze przejscie do salonu nalezy zwezic o jakies 50 centow, no coz .. cos za cos rzecz jasna detale wyjda w praniu, ale jestem dobrej mysli schodki maja byc debowe, z gieta, nielaczona porecza i azurowe. mam sie zmiescic w 9,5k z montazem .... i jak mi zrobia za te cene to chyba fikne koziolka, bo liczylem sie z wiekszym wydatkiem panowie tak mi sie spodobali, ze rozwazamy zamowienie drzwi wejsciowych i wewnetrznych BTW - drzwi wejsciowe zwezamy do 106cm, uznalem, ze te z projektu sa ni w piec ni w dziewiec. jedno doswiele mnie nie interetete (brakuje mi symetrii ze slupami no i jakos tak wchodzilo by sie w bok wiatrolapu), za to dwa naswietla boczne nie wejda poza tym koszty tez bylyby niebagatelne. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 26.02.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 a poza tym cisza w ty watku jak makiem zasial !! u mnie robota wre ! dekarze, ociepleniowcy, podbitkarze i spece od hydro .... znikaja tylko jak przymrozi powiedzcie jak wam idzie wykonczeniowka ???? jakie macie kotly do CO ? czy robicie rekuperacje ?? co z odkurzaczami cntr ?? uffff .... pozd. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 02.03.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Wysiągnięcie schodów o pół metra w stronę jadalni grozi tym że będziesz musiał się schylać żeby wejść po schodach, mi powiedzieli że można wyjść tylkoz jednym stopniem.Drzwi wejściowe takie jak w projekcie rzeczywiście nie są tanie.Myślałam tak samo jak TY, najpierw kazałam zrobći otwór na drzwi metrowe, ale potem kazałam im poszerzać, no i oczywiście wpadłam w dodatkowe koszty bo chłopcy musieli przerobić nadproże. No cóż kilka błędów popełniłam ale wszyscy mówią, że to jest nie uniknione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 02.03.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Jacku, nie mogłem się wcześniej zalogować. krysin już odpisał n/t schodów, musisz uważać na głowę. Rekuperator robimy (rekuperatory.pl) Odkurzacz też robimy, to w sumie już groszowa sprawa bo z instalacją zamyka się w max. 3tysiące. Ogrzewanko robimy na pompie ciepła woda/woda -> stiebel elektron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 02.03.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 krysin, pamietam o stropie ale sie tym nie martwie !! .... niech sie fachowcy martwia. ja wiem, ze takie schody sa mozliwe do realizacji i nie spoczne az ich nie zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 04.03.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 JacekMy odkurzacz też zrobiliśmy, a rekuperator już działa.Orzewanie - poszliśmy w kominek z płaszczem wodnym i jako zapas - gaz.A teraz pochwale się postępem prac Moje pierwsze świecące punkty świetlne ( narazie stare żarówki) http://images21.fotosik.pl/51/7c784de485a00cba.jpg a to końcówka wykańczania poddaszaKońcówka to za dużo powiedziane ( nie zdawałam sobie sprawy że to jest tyle roboty) http://images22.fotosik.pl/25/e3914bb5f8dd1b0c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 06.03.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Powiedzcie, bardzo proszę, jak zamierzacie wykańczać ściany na doletynki czy płyty KG, A może ktoś zna wady i zalety tych rozwiązań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 09.03.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 My będziemy tynkować ściany, co z sufitem jeszcze nie zdecydowaliśmy, ale nie wiem czy lepsze tynki czy KG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1971KJ 13.03.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam wszystkich budujacych dom SATURN,jestemw trakcie stanu surowego, powiedzcie jak wam idzie wykonczeniowka ???? wyslijcie zdiecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1971KJ 16.03.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Nikt nie chce pokazać swoich zdjęć??? Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 16.03.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Jak krew z nosa W weekendy odwiedzam to moje nowe miejsce na ziemi i wydaje mi się ze robota stoi w miejscu. Ale prawdopodobnie jutro zobaczę całą górę przygotowaną pod malowanie, i chłopcy przenoszą się na dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1971KJ 19.03.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 To wklej zdiecia moze cos podpatsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 19.03.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 To wklej zdiecia moze cos podpatsze To może ty podeślij fotki i pochwal się jakie masz odstępstwa od oryginału. Co do stanu surowego to krysin i ja już zdjęcia wstawialiśmy, wystarczy obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1971KJ 21.03.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 ogladalem ogladalem cudenko podoba mi sie bardzo juz sie nie moge doczekac kiedy skoncza dach u mnie.To wtedy wstawie zdiecia. Odstepstwa od projektu: Rezygnacja z 3-okin okien polaciowych jest lukarna podniesienie kolankowej o jeden bloczek stopien z kuchni do salonu rezygnacija ze sciany reszta jak w projekcie a jeszcze dach koloru brazowego BRASS ,okna zloty dab ze szprosami, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts