zenyx 24.03.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witam , od pewnego czasu z zainteresowaniem czytam państwa wypowiedzi na forum odnośnie domku pt. SATURN. Jak większość tu zabierających głos jesteśmy w trakcjie budowu tego domku. Z zaciekawieniem czytałem na temat schodów wewnętrznych i propozycji jakie tu padły. My mamy etap ich planowania poza sobą, gdyż schody powstały podczas prac murarskich. Mieliśmy kilka projektów ale czy wybrany przez nas jest najbardziej nam odpowiadający sądzę że się przekonamy po kilku latach użytkowania. Ośmielam się zaprezentować wam widok naszego domku i schodów. POZDRAWIAM http://zenyx100.fotosik.pl/albumy/155827.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1971KJ 27.03.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Domek jest śliczny, zresztą jak mam saturna to musi mi się podobać bliźniak mozesz wstawic zdiecia z tylu jak wyglada ? Masz moze ogrzewanie podlogowe w calym domu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1971KJ 27.03.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 I jeszcze jedno w jakim rejonie kraju budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenyx 27.03.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 uzupełniłem album o dwa zdjęcia tyłu domu, domek zlokalizowany jest w pobliżu Lublina.Co do ogrzewania podłogowego ......to nie ma. Planowane jest ogrzewanie piecem gazowym dwufunkcyjnym i kominek z płaszczem wodnym. chociaż żona do tej pory suszy mi głowę że ogrzewanie podłogowe mogło być chociaż w łazienkach..... pozdrawiam http://zenyx100.fotosik.pl/albumy/155827.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 30.03.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 To jest projekt naszej dolnej łazienki - co o tym myślicie?http://images21.fotosik.pl/128/3cb2434beefe4082.jpghttp://images20.fotosik.pl/182/c95db53cd180c6a4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 30.03.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Nie wyszło to wklejanie, może teraz będzie lepiej http://images20.fotosik.pl/182/db9b8b37749d8e12m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamba luna 09.04.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 kochani-ostatnio widzialam pieknego saturna kolo bochni-ma wiate jak na projekcie, ma sliczna dachowke, okna jak w projekcie-tzn. szprosy i kolor, w zasadzie wszystko jak w projekcie-nie wiem tylko co w srodku-jak bede nastepnym razem, to moze wstapie-jak mi oczywiscie wlasciciele pozwola ale domek cudo-szkoda, ze nie zrobilam fotek aha-lazienka bardzo ladna-tzn. projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 11.04.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 KrysinŁazienka podoba mi się. Tak samo rozmieściłam armaturę łazienkową. Zamierzam też zrobić łazienkę w tych kolorach. Nie będę miała szafek pod oknem, bo mam bliżej okna ubikację, ale to dobry pomysł. Co do kafelek, słyszałam opinie, ze w małych łazienkach nie umieszcza się dużych kafli, ale mi się tak podobają, że chyba jednak zrobię z dużych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 13.04.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Ta zabudowa pod oknem to z konieczności, bo moi fachowcy zapomnieli, że trzeba zrobić na etapie fundamentów kanalizacje więc teraza muszę zamaskować rurę.Co do rozmiarów kafelek to wydaje mi się że to raczej kwestia aranżacji i kolorystyki. Ale zobaczymy jak to wyjdzie w realu. Po niedzieli zaczynają kafelkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 17.04.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Jakie będziecie mieć kolory w kuchni, jadalni, holu?? Kuchnię chcę w kolorze wenge fronty, natomiast jasny blat (wanilia może, jeszcze nie wybrałam). Stolarz od schodów mówi, że w takiej sytuacji schody, parapety i drzwi tez powinny być ciemne. Przeraża mnie jednak kurz widoczny na ciemnym drewnie. Doradźcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babina 18.04.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam Wiolga, my jeszcze tak daleko nie jesteśmy, ale stan surowy z oknami juz mamy.Nasze okna sa na zewnątrz w kolorze jasno brazowym, jak w projekcie, natomiast od środka sa one białe.Niechcieliśmy od środka w kolorze brazowym, bo drzwii parapety tez jasne będa.Widziałam juz budowę saturna z ciemnymi oknami, drzwiami oraz ciemna kuchnia i to nam sie za bardzo nie podobało.Jestem raczej za jasnym domem, wiec i kuchnia za ciemna nie będzie.Mi sie podoba jasna kuchnia z ciemnym blatem.Ale do tego jest jeszcze troche czasu.Narazie sa przy oknach parapety montowane i ściany od środka tynkowane.Następny etap to łazienki i c.o.Zaczęliśmy budowę w zeszłym roku we wrześniu i mamy nadzieje, ze do konca roku sie wprowadzić będziemy mogli.Największy dylemat to oczywiście schody na pierwsze piętro.Chcieliśmy murowane miec, ale zawalone było przy projekcie i na koniec chyba drewniane będa. Pozdrowienia dla wszystkich saturnikow babina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenyx 06.05.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witam ponownie.Zwracam się z prośbą o zamieszczenie na tutejszym forum zdjęć urządzonej kuchni, jeżeli takową ktoś już posiada. Dręczy nas pytanie jak się będzie komponowała otwarta kuchnia na jadalnie i schody. Może ktoś ma już ten etap za sobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riza 07.05.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam, zaglądam z ciekawością na to forum gdyż buduję bardzo podobny domek do saturna - tryton. Jestem niestety na etapie oczekiwania na pozwolenie na budowę ale w tym czasie gromadzę już materiał na budowę.. Chętnie podpatrzę Wasze gotowe Saturny a moze i znajdzie się ktoś kto pochwalić się może Trytonem... Pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.05.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Krysin napisz mi prosze na priva jesli mozesz kto ci robil rekuperacje i ile toto kosztowalo tak mniej wiecej, czy robilas tez gwc? jesli masz namairy na ekipy ktore mozesz poleciec to bylabym bardzo wdzieczna Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 15.05.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 nie udało mi się przesłać do cioebie prywatnej wiadomości, więc napiszę na forum Co to jest gwc- domyślam się że to coś z ogrzewania?Rekuperator robiła firma Global-tech z Ząbkowic śl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 15.05.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 GWC=gruntowy wymiennik ciepła domyslalm sie ze nie robiliscie cos sie nie chcesz ujawnic gdzie mieszkasz w rogozniku ja mam dzialke kolo zalewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 15.05.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Też mamy rekuperator bez gwc. Montowała nam firma rekuperatory.pl Działają w całej Polsce. W miarę solidna firma i z doświadczeniem. Z montażu jesteśmy zadowoleni, z działania: jeszcze nie wiemy Na tle innych firm cenowo dobrze wypada. Krysin jak łazienka?? Czy już gotowa?? Mam dylemat co do koloru kuchni, schodów... Chciałam kuchnię w kolorze wenge, ale schody musiałyby też być, więc odpada (cena drewna tez wysoka, ponad 9tys. mł). Znajomy stolarz doradził nam kolor schodów mahoń sapella. I pewnie taka też będzie kuchnia. Jeśli ktoś już ma kuchnię pochwalcie się!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 16.05.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 MarkotoGWC nie mamy, ale rekuperatorem jesteśmy zachwyceni.Moje miejsce na ziemi w Rogożniku to Podraszkowie, pewnie nic Ci to nie mówi - jest to okolica ul. kolejowej (za nasypem kolejowym)Czy okolice zalewu to te działki które sprzedawała gmina w tamtym roku?Tam się budują już chyba cztery domy, czy jeden z nich to Twój?Wczoraj sprzedałam mieszkanie i do połowy czerwca muszę się przeprowadzić,niestety jeszcze na plac budowy.Łazienka się robi, ale jednocześnie robi się kilka innych prac.Teraz jestem na etapie wyboru kolorów farb do pomalowania poddasza, oczywiście nie umię podiąć decyzji a w poniedziałek przychodzi malarz.Zaraz po malarzu chcemy załorzyć panele na górze, ale też do końca nie wiem jakie i jaki kolor wybrać. Nie wiem czy wszyscy mają takie dylematy?Nie wiedziałam że te decyzjje są takie trudne.Schody zamówiłam na września. na razie zaklepałam termin i cene a o kolor będę martwić się póżniej.Dzisiaj ciągną mi linie telefoniczną bo muszę mieć dostęp do netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.05.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 krysin tak to te dzialki, moj sie jeszcze nie buduje ale bedzie tuz kolo tego drewnianego od strony parku, na dzialce stoi na razie tylko blaszak no faktycznie niewiele mi mowi to Podraszkowie, ale dowiem sie zeby miec jakis obraz ten nasyp to przy szamotowni?? Pozdrawiam MARTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 16.05.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Jedziesz główną drogą w stronę Wojkowic, za kościołem ok.800m po prawej jest nasyp. Wejdż pod nim spoglądnij w lewo a zobaczysz saturna.Możesz podejść i pooglądać nawet w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts