Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam , od pewnego czasu z zainteresowaniem czytam państwa wypowiedzi na forum odnośnie domku pt. SATURN. Jak większość tu zabierających głos jesteśmy w trakcjie budowu tego domku. Z zaciekawieniem czytałem na temat schodów wewnętrznych i propozycji jakie tu padły. My mamy etap ich planowania poza sobą, gdyż schody powstały podczas prac murarskich. Mieliśmy kilka projektów ale czy wybrany przez nas jest najbardziej nam odpowiadający sądzę że się przekonamy po kilku latach użytkowania. Ośmielam się zaprezentować wam widok naszego domku i schodów.

POZDRAWIAM

http://zenyx100.fotosik.pl/albumy/155827.html

• Odpowiedzi 519
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

uzupełniłem album o dwa zdjęcia tyłu domu, domek zlokalizowany jest w pobliżu Lublina.Co do ogrzewania podłogowego ......to nie ma. Planowane jest ogrzewanie piecem gazowym dwufunkcyjnym i kominek z płaszczem wodnym. chociaż żona do tej pory suszy mi głowę że ogrzewanie podłogowe mogło być chociaż w łazienkach..... :p

pozdrawiam

http://zenyx100.fotosik.pl/albumy/155827.html

• 2 weeks później...

kochani-ostatnio widzialam pieknego saturna kolo bochni-ma wiate jak na projekcie, ma sliczna dachowke, okna jak w projekcie-tzn. szprosy i kolor, w zasadzie wszystko jak w projekcie-nie wiem tylko co w srodku-jak bede nastepnym razem, to moze wstapie-jak mi oczywiscie wlasciciele pozwola :)

ale domek cudo-szkoda, ze nie zrobilam fotek :roll:

aha-lazienka bardzo ladna-tzn. projekt :D

Krysin

Łazienka podoba mi się. Tak samo rozmieściłam armaturę łazienkową. Zamierzam też zrobić łazienkę w tych kolorach. Nie będę miała szafek pod oknem, bo mam bliżej okna ubikację, ale to dobry pomysł. Co do kafelek, słyszałam opinie, ze w małych łazienkach nie umieszcza się dużych kafli, ale mi się tak podobają, że chyba jednak zrobię z dużych

Ta zabudowa pod oknem to z konieczności, bo moi fachowcy zapomnieli, że trzeba zrobić na etapie fundamentów kanalizacje więc teraza muszę zamaskować rurę.

Co do rozmiarów kafelek to wydaje mi się że to raczej kwestia aranżacji i kolorystyki. Ale zobaczymy jak to wyjdzie w realu. Po niedzieli zaczynają kafelkować.

Jakie będziecie mieć kolory w kuchni, jadalni, holu?? Kuchnię chcę w kolorze wenge fronty, natomiast jasny blat (wanilia może, jeszcze nie wybrałam). Stolarz od schodów mówi, że w takiej sytuacji schody, parapety i drzwi tez powinny być ciemne. Przeraża mnie jednak kurz widoczny na ciemnym drewnie. Doradźcie!! :)

Witam Wiolga,

my jeszcze tak daleko nie jesteśmy, ale stan surowy z oknami juz mamy.

Nasze okna sa na zewnątrz w kolorze jasno brazowym,

jak w projekcie, natomiast od środka sa one białe.

Niechcieliśmy od środka w kolorze brazowym, bo drzwi

i parapety tez jasne będa.

Widziałam juz budowę saturna z ciemnymi oknami,

drzwiami oraz ciemna kuchnia i to nam sie za bardzo nie podobało.

Jestem raczej za jasnym domem, wiec i kuchnia za ciemna nie będzie.

Mi sie podoba jasna kuchnia z ciemnym blatem.

Ale do tego jest jeszcze troche czasu.

Narazie sa przy oknach parapety montowane i ściany od środka tynkowane.

Następny etap to łazienki i c.o.

Zaczęliśmy budowę w zeszłym roku we wrześniu i mamy nadzieje,

ze do konca roku sie wprowadzić będziemy mogli.

Największy dylemat to oczywiście schody na pierwsze piętro.

Chcieliśmy murowane miec, ale zawalone było przy projekcie

i na koniec chyba drewniane będa.

Pozdrowienia dla wszystkich saturnikow

babina

• 3 weeks później...

Witam ponownie.

Zwracam się z prośbą o zamieszczenie na tutejszym forum zdjęć urządzonej kuchni, jeżeli takową ktoś już posiada. Dręczy nas pytanie jak się będzie komponowała otwarta kuchnia na jadalnie i schody. Może ktoś ma już ten etap za sobą?

Witam,

zaglądam z ciekawością na to forum gdyż buduję bardzo podobny domek do saturna - tryton. Jestem niestety na etapie oczekiwania na pozwolenie na budowę ale w tym czasie gromadzę już materiał na budowę..

Chętnie podpatrzę Wasze gotowe Saturny a moze i znajdzie się ktoś kto pochwalić się może Trytonem...

Pozdrwiam

Też mamy rekuperator bez gwc. Montowała nam firma rekuperatory.pl Działają w całej Polsce. W miarę solidna firma i z doświadczeniem. Z montażu jesteśmy zadowoleni, z działania: jeszcze nie wiemy ;) Na tle innych firm cenowo dobrze wypada.

Krysin jak łazienka?? Czy już gotowa??

Mam dylemat co do koloru kuchni, schodów... Chciałam kuchnię w kolorze wenge, ale schody musiałyby też być, więc odpada (cena drewna tez wysoka, ponad 9tys. mł). Znajomy stolarz doradził nam kolor schodów mahoń sapella. I pewnie taka też będzie kuchnia. Jeśli ktoś już ma kuchnię pochwalcie się!!

Markoto

GWC nie mamy, ale rekuperatorem jesteśmy zachwyceni.

Moje miejsce na ziemi w Rogożniku to Podraszkowie, pewnie nic Ci to nie mówi - jest to okolica ul. kolejowej (za nasypem kolejowym)

Czy okolice zalewu to te działki które sprzedawała gmina w tamtym roku?

Tam się budują już chyba cztery domy, czy jeden z nich to Twój?

Wczoraj sprzedałam mieszkanie i do połowy czerwca muszę się przeprowadzić,

niestety jeszcze na plac budowy.

Łazienka się robi, ale jednocześnie robi się kilka innych prac.

Teraz jestem na etapie wyboru kolorów farb do pomalowania poddasza, oczywiście nie umię podiąć decyzji a w poniedziałek przychodzi malarz.

Zaraz po malarzu chcemy załorzyć panele na górze, ale też do końca nie wiem jakie i jaki kolor wybrać. Nie wiem czy wszyscy mają takie dylematy?

Nie wiedziałam że te decyzjje są takie trudne.

Schody zamówiłam na września. na razie zaklepałam termin i cene a o kolor będę martwić się póżniej.

Dzisiaj ciągną mi linie telefoniczną bo muszę mieć dostęp do netu

krysin tak to te dzialki, moj sie jeszcze nie buduje ale bedzie tuz kolo tego drewnianego od strony parku, na dzialce stoi na razie tylko blaszak :)

no faktycznie niewiele mi mowi to Podraszkowie, ale dowiem sie zeby miec jakis obraz :) ten nasyp to przy szamotowni??

Pozdrawiam

MARTA