Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 519
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Różni się on sporo od oryginału. Ciekawe jakich jeszcze zmian dokonaliście oprócz widocznych na zdjęciu? Szczerze mówiąc my, kupując ten projekt, założyliśmy sobie, że w miarę możliwości zachowamy kolorystykę i fason tak jak projektant zaplanował. Oczywiście bez zmian nie obyło się. Wygląda nieźle, ale mało podobny do Saturna

Również mamy projekt kuchni, ale niestety wykonawca dostarczył mi tylko w wersji papierowej. Nie mam w wersji elektronicznej, dlatego nie wklejam. Mogłabym zeskanować................

Nasza kuchnia wygląda inaczej. Zostawiliśmy spiżarnię więc wszystko inaczej musieliśmy rozplanować. Poza tym ścięliśmy róg z prawej strony okna i tam będzie płyta grzewcza.

Fronty będą z płyty MDF. Koszt kuchni dosyć spory, zobaczymy jak wszystko wyjdzie

krysin !

rowniez nie mam wersji elektronicznej, ale jak wspomnialem nasz projekt jest nieomal identyczny jak ten na zdjeciu.

jedyne roznice, to szafka wiszaca nie obok okna, ale obok okapu, oraz rzad otwartych polek idacy z prawej strony okapu (od blatu do gory).

fronty beda w kolorze wenge, podloga to jasny gres polerowany przekladany (w naroznikach) malymi kwadracikami w kolorze wenge.

AGD pewnie inox, ale boje sie ze paluchy na tym beda ;-)

J.

Oto zdjęcie naszego SATURNA, napiszcie co o nim sądzicie:)

hej minocqua !

sporo zmian ;-)

przy podwojnym garazu polacie dachowe domu i garazu nie sa w jednej plaszczyznie, wlasciwie sa oddzielone jak sadze. nie wiem, czy to nie daje wrazenia "doklejenia" garazy do budynku, jednak ogolnie jest ok ;-))

za to nie wiem, dlaczego zrezygnowaliscie z tak charakterystycznych dla Saturna (i DOMUSa) trapezowych kolumn oraz lukowego okna na pietrze. to wazne elementy ;-)

J.

Krysin

Najważniejsze pytanie: jak się mieszka? Poprosimy jakieś fotki wnętrza. Co masz na podłodze w holu?? Nie mam pojęcia jakie kafle kupić. Będą mahoniowe schody, kuchnia, drzwi, więc podłoga musi być jasna, a tym samym fugi. Przeraża mnie jednak czyszczenie ich. Może wklej jakieś fotki podłogi. Nie wiem, czy kupić gres szkliwiony?

U nas kuchnia zamówiona, z terminem realizacji na 22.10.2007.

Od dwóch tygodni też przychodzi Pan od studni i jakoś nie może dotrzeć. Ma baaardzo daleko, bo aż przez płot. Obiecał jednak, że dzisiaj zwiezie materiały na nasz plac. Studnia ma być głębinowa, kopanie zajmie mu troszeczkę.

Dzisiaj tez ma zjawić się Pan do pomiaru drzwi. Ciekawe czy będzie słowny.

Stryszek jest świetny i już zaczyna się zagracać ale miejsca jest sporo. Z rzeczy użytecznych to stoi tam rekuperator i oczywiście ozdoby choinkowe

My zrobiliśmy zwykłą podłogę z desek, zaimpregnowaliśmu i położyliśmy na to wykładzinę taką tanią po 6 zł za m2

Położyliśmy wykładzine bo pomiędzy deskami zrobiły się szpary

a tak z kronikarskiego obowiazku to dodam jeszcze ze:

sufity na poddaszu sa malowane (grunt),

sufity GKw salonie i kuchni-jadalni sie robia,

plytkach konczy dolna lazienke i garderobe,

kominkarz czeka na marmur zeby skonczyc obudowe,

stolarz wzial ostateczne miary na drzwi, obudowy i schody,

a na zewnatrz robi sie odwodnienie rynien .... uff

trzy ekipy na raz to az nadto .... :-))

Trzy ekipy to robota wre na całego,

U mnie się ślimaczy, bo mąż robi wszystko sam i nie wie w co ma najpierw ręce włożyć.

A okno włazowe mamy na strychu nad poddaszem bo chyba trzeba będzie wychodzić na dach żeby czyścić komin.

Dodam jeszcze że mam jeszcze jeden stryszek - nad garażem, ale tam są składowane same męskie skarby (młotki gwożdzie narzędzia i nie wiem co jeszcze) :wink:

lucky you !!

ja na razie garazu nie ruszam, nawet posadzek tam nie mam bo w nim pelno gratow, moi zaprzyjaznieni budowlancy trzymaja tam co nie co .... ;-)

ale jak stryszek bedzie za ciasny, to zaaranzuje cos w garazu ;-)

a kominy planuje czyscic z kosza na wysiegniku, stopnie na dachu srednio mi sie podobaja ;-) ....

• 2 weeks później...