Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 519
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pytałam się właśnie kafeklarza jak ma się sprawa zakończenia balkonów i powiedział, ze właśnie będą wysunięte trochę kafle. Nie wiem jak to będzie wyglądać, ale twierdzi, że OK.

My na razie wykańczamy wnętrza, żeby wprowadzić sie jeszcze w tym roku. Teraz na tapecie górna łazienka

hej !

ta firma jest znana w Pile, jesli ktos szuka oryginalnych, zagranicznych plytek, to wlasnie tam moze je kupic. sa niestety dosyc drogie ;-)

jestem ich klientem w zakresie systemu uszczelnien tarasow Sopro, niestety dopiero mam zakupione kilka workow zaprawy i .... tyle na razie ;-) ale jak dojdzie co do czego, to mam zamiar skorzystac z ich porad. temat raczej nadejdzie za niedlugi czas, bo zaczalem finisz wykonczeniowki. dam znac jesli dowiem sie cokolwiek nowego / odkrywczego.

wlasnie dzwonil moj kafelkarz (ja jesem na wakacjach) z informacja ze zakonczyl ukladanie hallu i kuchni / jadalni - wlasnie z wykorzystaniem dekorow zirconio z domusa (jasny gres 50x50cm przetykany dekorami ebano 8x8cm), jestem ciekaw efektu ;-)

Witaj zenyx!

Bardzo ładny domek. :D

Ja również buduje Saturna z podjazdem, jestem dopiero na etapie stropu, tak więc zazdroszczę tym, którzy są już na etapie wykańczania.

Czy ściankę kolankową podnosiłeś więcej niż w projekcie??

ponizej podloga o ktorej wspominalem .... jeszcze brudna i niewykonczona, ale jakies jej rysunek juz jest ....

http://images13.fotosik.pl/50/03d08efc134bd874m.jpg

http://images13.fotosik.pl/50/c521f5aa6c1dd3a0m.jpg

a tu sie robi gorna lazienka ....

http://images13.fotosik.pl/50/5b5b94e9d1ae6fc3m.jpg

http://images21.fotosik.pl/382/1ce4150b837017aem.jpg

jacekp71 bardzo ładna podłoga. Te dekorki ocieplają ją. Płytki 50x50 gres polerowany z Domusa? Jaki model? Długo zastanawiałam się nad tym, czy położyć polerowane czy szkliwione i w końcu zdecydowała się na gres szkliwiony Azteci. Nadal waham się czy dobrze zrobiłam (jak to kobieta :) ), ale już klamka zapadła. Zamówione.

Mogę pochwalić się jak na razie dolną łazienką i wyłożoną kaflami podłogą w gabinecie. Mąż wkleja fotki. Może uda się w tym tygodniu :)

My zakładaliśmy rekuperator. Instalacja (rozprowadzenie) oczywiście już jest, nie mamy jeszcze tylko jednostki.

Okna plastiki: wewnątrz białe, zewnątrz złoty dąb. Drewniane będą wszystkie drzwi.

U nas prace w ślimaczym tempie, ale w tym roku planujemy zamieszkać.

Kafelkarz skończył górną łazienkę i niestety zrezygnował z pracy (wyjechał za granicę), a my musimy szukać kogoś innego, a z tym wiadomo ciężko. Jeszcze holl-jadalnia-kuchnia i salon do wyłożenia kaflami.

Zamówiliśmy dzisiaj pompę ciepła woda-woda. Studniarz od m-ca męczy się i zostało jemu jeszcze ok 40m :(.

Krysin nie odzywasz się!!! Jak się mieszka? Teraz zastanawiam się czy kuchnia na otwarty holl i klatkę schodową to był dobry pomysł.

Przypadkiem trafiłam na Odyseusza z Domusa i przyznam, że rozplanowanie wnętrza bardziej mi się podoba. Ale to może następny - kiedyś............

Dzieki Jacek za slowa otuchy ale malo we mnie optymizmu na ta chwile.

Pytam o rekuperator bo bedziemy zakladac, ale ja ciagle boje sie ze bedzie mnie wkurzac dzwiek jak to wydaje. Obiecuja ze halas ma bardzo niski poziom i takie tam, ale w sumie chcialabum zeby powiedzial mi to ktos kto juz uzywa. nas wycenili za calos razem z projektem 15.000. Ludzie z wroclawia.Duzo?

Jeszcze ciekawia mnie solary ale az sie boje wysylac do wyceny.

pozdrawiam

Mam pytanko, czy ktoś wydzielił na poddaszu garderobę? Szkoda, że nie pomyślałam o tym wcześniej, bo kosztem sypialni mogłam wydzielić ją jako dostępną dla wszystkich.. Pokoje są dosyć spore.

my mamy garderobe, ale dostepna jedynie z malzenskiej sypialni ;-)

ma jakies cztery m2, jest wentylowana i ma ogrzewanie podlogowe.