Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 519
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja nie wiem co robic z tymi dzwiami....chyba nie chce ich tam miec i nie chce zeby wychodzilo sie na tatas z dwoch pomieszczen(jakos mi sie sie wlacza ze latam ze sciera i podlogi szoruje)Myslalam zeby podniesc o jeden "pustak" do gory i wstawic duze okno.ktos tak moze zrobil?

Garderoba w sypialni raczej musi byc, ale waham sie jeszcze czy normalnie wstawic tam scianke i oddzielic od sypialni drzwiami......wtedy boje sie ze malo zostanie miejsca

Mam pytanie a propos okna w kuchni. Robiliscie jak w projekcie??wielkosc?bo ja musze obnizyc je sporo(powiekszyc w dol)bo inaczej to bede musiala krzeslo brac zeby sprawdzic co za oknem.

pozdrawiam

Giska co chcesz mieć pod oknem w kuchni? Zlew? Zbyt dużo nie możesz obniżyć. My zrobiliśmy zgodnie z planem i wg mnie jego wysokość jest OK. Nie zrezygnowaliśmy ze spiżarni, ale źle zrobiliśmy, że nie zmniejszyliśmy jej o ok. 10 cm na ścianie gdzie okno, albo okna nie przesunęliśmy w prawo o 10-15 cm. Mieliśmy problem z ustawieniem lodówki na etapie projektowania kuchni. Pomiędzy spiżarnią a oknem jest u nas odległość 55 cm.

Chcemy obnizyc o jeden pustak to jest jakies 23cm.Przy moim wzroscie mysle ze bedzie odpowiednio (161)sama rozumiesz.:)

My w kuchni zrezygnowalismy ze spizarni, lodowka bedzie w szafie kuchennej razem z mikrofela i piekarnikiem z boku na lewej scianie jak stoisz w srodku przodem do okna. Jest tez wyspa nad nia okap! Mam wstepny projekt, chetnie pokaze, ale nie wiem jak go tu wstawic.zalacze moze na moim blogu (choc nie jest on o budowie)

pozdrawiam

Giska daj fotki swojego!!

Jacek niezły pomysł z tymi oknami. Nie pomyślałam nawet o tym, zeby zlikwidować drzwi na taras z salonu jak w planie i zrobić je w miejscu okien. Dzięki temu uzyskujesz większą ścianę do zagospodarowania, a tak jest ona niewielka. A tak w ogóle jakich zmian jeszcze dokonałeś??

Witam!

Oto zdjęcie naszego SATURNA, napiszcie co o nim sądzicie:)

http://images25.fotosik.pl/41/618647cb68f55c4f.jpg

nie znam tego projektu ale problematyczny wydaje mi się komin widoczny na zdjęciu. Jest dosyc niski i nie bardzo to widać na zdjęciu ale chyba ma dwa przewody wentylacyjne i pomiędzy nimi idzie dymowy. Przy tak umiejscowionym kominie mogą być problemy z odpowiednim ciągiem. Mogą ale nie muszą, poza tym zdjęcie nie oddaje tego jak to wygląda w rzeczywistości i mogę się mylić.

A tak w ogóle jakich zmian jeszcze dokonałeś??

odstepstw od projektu mam niewiele,

najwieksza, wymuszona zmiana (WZ) jest zlikwidowany wykusz, za to mamy na tej elewacji dwa duze (150x180) okna w jadalni i salonie.

poza tym mamy garaz zamiast wiaty, garaz ma okienko, nie mamy spizarki, zmienilismy bieg schodow, uklad okien na tyle domu, powiekszylismy dolna lazienke kosztem gabinetu, zmnieiszylismy gorna lazienke uzyskujac garderobe w sypialni, okno w tej lazience jest na polaci bocznej, a nie od frontu, pokoj nad garazem mamy polaczony szerokim wejsciem z pokojem za nim (tym z balkonem), w tym balkonowym pokoju dodalismy okno dachowe,

tyle tylko ....