GISKA 16.09.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Wiolqa, wyslalam do ciebie maila z projektem kuchni i niesteety wrocilo! cos nie tak z twoim mailem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GISKA 16.09.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Bardzo prosze jakas cierpliwa osobe zeby wytlumaczyla mi jak wsadzic tu fotki, wtedy nie bedzie takich problemow i moze ktos jeszcze sobie cos podpatrzy dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 17.09.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Na drugiej stronie tego tematu jest instrukcja jak umieścić zdięcia na forum.Ja też miałam z tym problem ale instrukcja poprowadziła mnie za rączkę no i się udało pare razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 17.09.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Wiolqa, wyslalam do ciebie maila z projektem kuchni i niesteety wrocilo! cos nie tak z twoim mailem? No tak delikatnie się pomyliłam ale już poprawione. Poślij na [email protected] i bedzie dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GISKA 17.09.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 http://images25.fotosik.pl/82/63d2410fa7285d3e.jpgpierwsza proba!!!Uwagaaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 17.09.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Super Giska W ładnej okolicy masz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GISKA 17.09.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 tak na poczatek, kilka foteczek.http://images13.fotosik.pl/93/542527f2e2d5b470.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GISKA 17.09.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 dzieki, ale juz nie jest tak pieknie, po bokach mam juz sasiadow. ale co tam, jeszcze jedno wspomnienie http://images13.fotosik.pl/93/68ac4b3e12a19b1b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GISKA 17.09.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Wiolqa kuchnie wysle jednak na skrzynke bo nie wchodza tu wszystkie rozszerzenia.pozdrawiam. BARDZO DZIEKI ZA PODPOWIEDZ JAK WSADZIC FOTKI!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.09.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 ladne kominy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mider3 19.09.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mider3 19.09.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Jestem nowy, i w tym roku rozpoczynam budowe Saturna.Proszę o pierwsze wskazówki, aby uniknąć jakiś wpadek na starcie. Mam kupione materiały na ściany, strop i dach. (Bdować będę pod Koninem) Pytania pierwsze:1. Ile wziął wasz murarz, cieśla2. Czy ilość drewna podana w projekcie jest wystarczająca. Ile m3 drewna potrzebna jest na łaty i kontrłaty3. Koszt stanusurowego otwartego + orientacyjny koszt stolarki okiennej Jeśli ktoś z was mieszka już w saturnie to proszę o zdjęcia rozwiązań wykończenia poddasza, schodów i pokoju dziennego. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 19.09.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witam. Na większość pytań uzyskasz odpowiedź czytając wstecz ten temat. Polecam Znajdziesz tam dużo wskazówek i fotki. Np. ciekawe rozwiązanie okien salonowych (wg mnie) przedstawił jacekp71. Koszt każdego określa się indywidualnie, który zależy od wielu czynników tj: czy robisz z piwnicami, czy bez; czym pokrywasz dach; czy masz pracowników swoich i sprzęt, czy też zlecasz wszystko; cen materiałów itd. Tak na marginesie, tak jak mówi napis pod Twoim nickiem: NIM ZAPYTASZ POSZUKAJ ODPOWIEDZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 19.09.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 1. Ile wziął wasz murarz, cieśla 2. Czy ilość drewna podana w projekcie jest wystarczająca. Ile m3 drewna potrzebna jest na łaty i kontrłaty 3. Koszt stanusurowego otwartego + orientacyjny koszt stolarki okiennej. Witam, jesli chodzi o ceny robociny to trudny chyba cokolwiek porownywac z poprzednim rokim i terazniejszoscia, nasza ekipa murarska kosztowala nas okolo 15tys zlotych, wliczajac w to rowniez tarasy, schody wejsciowe z murkami i chudziak rzecz jasna. wiem, ze obecnie za podobnej wielkosci domek zycza sobie od okolo 25-28 tys. ciesla i dekarz mieli te sama cene za m2 i bylo to 23zl, wiec w sumie placilem okolo 10 tys z malym haczykiem. no i stolarka .... okna plastikowe uznanego producenta (Oknoplast Krakow) po trzech rabatach (sezonowy + za cala wplate + za montaz w marcu) oraz brama garazowa Krispol z napedem z doplata za kolor .... w sumie 20,5 zlotych. to tyle na poczatek jesli potrzebujesz jakies wskazowki to dawaj szcegolowe pytania, bo ogolnikami moglbym tu skrobac godzine lub dluzej pozd. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 21.09.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 A u mnie pojawiła się dzisiaj balustrada na balkonie frontowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.09.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 dawaj fotki .... moze nas zainspiruja ?? my juz co prawda wybralismy wzor balustrad, ale pan slusarz wola ponad 300 zl za mb, wiec mamy lekkie watpliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 23.09.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 dostalem wycene osprzetu. legrand, seria sistena life. wymieklem i chyba nie kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mider3 24.09.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 witam, Czy ktoś mi z was powie czy murował czy wylewał fundamenty? W tym roku raczej tylko wyjdę z gruntu no i może wymuruję cokół. Pytanie: Ile wynosi obecnie cena m3 betonu towarowego. A tak na marginesie znalazłem cieślę za 5500 za więźbe saturna (widziałem konstrukcje które układał i super, właściciele domków są zadowoleni), dachówka też ok 5000, murarz wstępnie chce 14 000 za całość, ale sądze że cena ulegnie zmianie na 16 000. Podajcie za ile kupowaliście drewno na dach, bo ja znalazłem za 950 zł/m3. Pozdrawiam wszystkich P.S. Pokazujcie zdjęcia z budowy bo fajnie jest popatrzeć jak coś wyrasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 24.09.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 My wylewaliśmy fundamenty betonem B20. W czasie kiedy zalewaliśmy fundamenty, czyli sierpień 2006, kosztował 200 zł/mł. Teraz kosztuje, u nas na pomorzu, 240 zł/mł plus pompa 180 zł/h pracy. W październiku 2006 drewno na dach kosztowało nas 650 zł/mł. Teraz niestety jest na tym poziomie jak podajesz, a nawet sięga do 1100 zł/mł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 29.09.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 dostalem wycene osprzetu. legrand, seria sistena life. wymieklem i chyba nie kupie Ale chciałeś zabudować jakieś funkcje z systemu In One, w stylu jednym przyciskiem zamykamy żaluzję, sciemniamy światło i włączamy muzykę czy tylko seria ci się podoba? My zdecydowaliśmy się na sprzęt ospela gazela metalic srebro+tytan, wygląda tak: http://www.ospel.com.pl/gfx/produkty/gazela_lp-1js_sr_tyt.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts