Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 519
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam januszela!

Ja z moją "osobistą" również wypatrzylismy "saturn" oraz "orion1" z pracowni domus. Podobne projekty- różnią sie głównie dachem - to ważne z róznych względów. Jesteśmy na etapie kupowania działki (okolice lublina) no i faza szukania projektu jeszcze otwarta -ale te dwa projekty najbardziej prawdopodobne. W saturnie najbardziej mierzwią mnie słupy na poddaszu no i musowo zabudować garaż! wejscie z pom. gosp! czy to mozliwe- jeszcze nie wiem.

Mam nadzieję,że ktoś jeszcze się tu pojawi i przedstawi swoje uwagi! POZDRO!!

coś tu cicho!

żoneczka ma coraz więcej zastrzeżeń do saturna i kieruje się bardziej w stronę oriona! większa powierzchnia dachu i te cholerne słupy. poza tym w projekcie oriona poczyniła pewne zmiany nie wiem czy możliwe do realizacji. mi jednak bardziej wygląda saturn! czy wy macie już kupiony projekt?

• 7 months później...

Szukam ludzi, którzy wybudowali, budowali lub myślą nad budową SATURNA.

Ja go wybrałem i w tym roku ruszam z budową (jeśli pan Z. skończy zwlekać ze sprzedażą działki :evil: :evil: ).

Jak ktoś ma jakieś swoje opinie proszę o wypowiedź. Praktycznie nic nie ma na forum na ten temat, a to najleprzy projekt w Polsce :D . No może trochę przesadziłem :oops: .

• 1 month później...
ja zaczynam budowe saturna juz niedlugo i mam juz zaprojektowany garaz zamiast wiaty, dzwi z garazu do gospodarczego tez będą, jesli chodzi o slupy na poddaszu to jest projekt rowniez bez slupow(ja taki mam) ale sie zastanawiam czy z niego skozystac czy zostac przy slupach. Dach w projekcie bezslupowym opiera sie na dwoch dwuteownikach 200 połączonych razem w kratownice, dosc duza sprawa, liczylismy z projektantem i wychodzi ponad 30mb dwuteownika(prawie 2 tony) + wykananie tej konstrukcji, później dźwig te sprawy nie wiem czy nie zostane przy slupach. Jak bedzie cos stalo mam nadzieje pod koniec lipca zapodam fotki.

• 4 months później...
  • 3 months później...