krysin 14.06.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Poradźcie jak rozwiązać wejście do domu,Zabudowujemy garaż i teraz pomiędzy schodami a ścianą garażu powstaje taki dziwny kąt z którym zupełnie nie wiem co zrobić. Może ktoś ma jakiś pomysł, albo już ten mały problem rozwiązał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toms-77 19.06.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 http://images3.fotosik.pl/88/94dc1cd70325a3f8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toms-77 19.06.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 http://images3.fotosik.pl/88/94dc1cd70325a3f8.jpg mirmil jesteś genialna dzieki ps. powinnas nauczać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toms-77 19.06.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 mirmil a jak sobie zrobić "emblemat" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirmil99 20.06.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 toms - ja byc facet, a nawet wladca!!!!!!!!!!, to ten master z wioski kajka i kokosza, po tej takiej krotkiej dygresji zwiazanej z geneza mirmila, juz mowie co z tym emblematem jak sie zalogujesz na muratorze to masz u gory w menu forum, zakladke profil, klikasz to i tam masz wszystkie informacje o sobie, na samym dole jest miejsce na adres w sieci obrazka, ktory ma byc emblematem, niestety jest pewien warunek obrazek powinien byc maly, tam napisali 80*80 pikseli, ale jak zrobisz 100*100 to mysle, ze tez sie nic nie stanie, jak bedzie wiekszy to watki, na ktorych piszesz beda malo czytelne, bo kolumna autor bedzie zajmowala duzo miejsca w poziomie, a u mnie sie nie wiele dzieje, znaczy sie sporo, bo zwoze materialy na fundamenty, i wczoraj pogonilem kolesia z cementem, bo chcial abym sam to sobie rozladowywal, a byla 20 i zbieralo sie na deszcz, swoja droga to jednak trzeba wszedzie byc i wszystkiego dopilnowac, dzis przyjada i zwala cala palete hds-em (oczywiscie orginalnie zafoliowana), jak chca to umieja, tylko trzeba tlumaczyc ludkom z hurtowni i nie poddawac sie pozdr mirmil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 20.06.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 http://images3.fotosik.pl/88/94dc1cd70325a3f8.jpg mirmil jesteś genialna dzieki ps. powinnas nauczać .... Jak możesz to wklej jeszcze tył i koniecznie bok ten od strony wykuszu, bo wydaje misię że masz inaczej zrobione zadaszenie. Też się zastanawiałam nad zmianą wymiaru drzwi wejściowych i okna balkonowego (z uwagi na koszty) i chyba to zrobię bo całość wygląda korzystnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babina 29.06.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Witam wszystkich, dlugo sie nie meldowalam, ale jakos w lecie mniej sie siedzi przed komputerem Duzo zdjec nam przybylo, a to super. Juz sie nie umiem doczekac, kiedy sama z naszej budowy tutaj wkleic bede mogla. MIRMIL99 - jak daleko twoja budowa? Sciany juz stoja? KRYSIN - jestes moze na takim samym etapie jak Mirmil, ciekawa jestem kto kogo przescignie w budowie. A tak ogolnie to chcialam sie wszystkich budujacych zapytac z jakiej cegly sciany budujecie? winki ze slaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 29.06.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 My budujemy z betonu komórkowego. Jest to dosyć wdzięczny materiał,ale jak będzie w długie zimowe wieczory to się okaże.Jutro moja ekipa zaczyna walkę ze stropem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toms-77 29.06.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 dawno mnie nie było, ciagle tylko praca, i praca ... ale wracam i oto ... dla wszystkich ciekawych ... widok od ogrodu, i z obu stron, elewacje frontową juz pokazywałam ... http://images4.fotosik.pl/58/bb3874070e82fdc1. http://images2.fotosik.pl/94/c4ac2f32e2f320ba. http://images1.fotosik.pl/95/6380fb330718d989. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toms-77 29.06.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 http://images4.fotosik.pl/58/bb3874070e82fdc1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toms-77 29.06.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 a juz myślałm że umie wklejać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toms-77 29.06.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 http://images4.fotosik.pl/58/bb3874070e82fdc1. http://images2.fotosik.pl/94/c4ac2f32e2f320ba. http://images1.fotosik.pl/95/6380fb330718d989. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirmil99 01.07.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Witam Toms - przy Twoich obrazkach brakuje po kropce jpg, ale chyba brakuje jeszcze jakis cyferek wczesniej My budujemy jako "tradycjonalisci";) z cegly, czyli pustakow poryzowanych. a na przesciganie sie nie piszemy, bo budowa to nie wyscigi, i tak mamy podpisana umowe z wykonaca na stan surowy otwarty na 15.12 czyli nigdzie nam sie nie spieszy a ostatnio moj majster sie spial przywiozl cale stadko malych budowniczych, rozlezli sie po moich lawach doslownie jak stonka i w jeden dzien postawili sciany fundamentow, czyli teraz to go pewnie nie bedzie z 10 dni bo sa pomeczeni i pewnie musza co wypic, na nabranie ducha;) pozdr Mirmil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 02.07.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 ludzie drodzy !! mam wstepna (wiec do negocjacji rozumiem) wycene robocizny. baaaaaaaardzo prosze o komentarze, bo mnie sie ciut ciut ) za wysoka wydaje .... fundamenty (wykopy, lawy, mury, zbrojenie, izolacja) - 7000 sciany nosne, podciagi, nadproza, slupy i kominy do stropu - 6000 strop teriva, balkony i kominy do wiezby - 5000 sciana kolankowa, wience i szczyty lukarn - 3000 sciany dzialowe i kominy nad wiezba dachowa - 3000 schody zewnetrzne - 1500 wiezba dachowa - 5000 krycie dachowka, obrobka, rynny, folia i laty - 6000 i co wy na to ?? .... ) pozd z wielkopolski !! Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babina 04.07.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Witam, Krysin i Mirmil dzięki za wasze odpowiedzi. My narazie także z czerwonej cegły budować chcemy, chyba ze mnie ktoś inny do innego materiału budowlanego przekona. Jeśli o budowy wasze chodzi, to nie chciałam nikogo ponaglać moim pisaniem. Z tego co dotychczas tutaj wyczytałam, to jesteście oboje na prawie tym samym etapie. Zycze wam oboju oczywiście jak najszybszego konca budowy i prostych ścian. My jesteśmy niestety jeszcze dużo dalej, jak wy, a najlepiej bym chciała, żeby juz w stanie surowym nasz saturnik był. No ale ekipę budowlana juz sobie wyszukaliśmy i czekają tylko na nasz sygnał Jeśli o koszta budowlane stanu surowego chodzi, to raczej nic do tego napisać nie umiem, bo my mamy jeszcze dobudowke, to od razu troche więcej wszystko razem kosztować będzie. AGNIETKA - co u ciebie nowego słychać, od maja sie juz nie meldujesz??? Jesteście juz tak ostro w budowie, ze dla nas ani chwili czasu nie masz? Miłego wieczoru jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirmil99 04.07.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 hej szanowny Jacku ja juz nie pamietam czy Ty zabudowujesz garaz? i czy go powiekszales? jezeli tak to ta robocizna wymaga tylko nie wielkiej korekty jakies 12 - 15 % i bedzie ok ale jezeli masz wiate to raczej rozejrz sie za nowa ekipa w szczegolnosci, ze pamietam ze budujesz z BK a to sie jednak dosyc latwo obrabia a ja to mam problem!!!!!!!!! i to duzy nie wiem czy te drzwi balkonowe na taras z salonu nie sa za duze jak na jedno skrzydlowe, a jak dwa skrzydla to znow drogie, zeby je porzadnie zabezpieczyc i wtedy znow nie za duzo swiatla a druga sprawa jakie macie szerokie drzwi wejsciowe?? bo ja mam 120 a drugie te z wiatrolapu do hallu 100, i juz sam nie wiem specjalnie je powiekszalem, zeby mozna bylo cos spokojnie wniesc? np kanape, ale teraz sam juz nie wiem, pomozcie w moich rozterkach, bo ja musze do soboty podjac te wazkie decyzje pozdr Mirmil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babina 06.07.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Czesc Mirmil, jesli o drzwi od salonu chodzi, to mysle, ze jednoskrzydlowe w zupelnosci starcza. Sa jeszcze okna, to wszystko razem dosyc duzo swiatla daje. Jesli nie jestes pewny, to wez jednoskrzydlowe, ale moze rozmiar wieksze. Natomiast wejsciowe beda u nas tylko 1,0 m szerokie. To jest standard i przewaznie starczy, aby kanape wniesc. Jak masz 1,2m szerokie, to juz super wygoda. A ja mam pytanie, co do kuchni. Jest w niej mala spizarka zaplanowana. Zlikwidowaliscie ja, albo zostawiacie?? Za duza nie jest, no i sie zastanawiam nad tym, czy kosztem spizarki sobie kuchni nie powiekszyc. Co myslicie, co zrobiliscie? sloneczne pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 07.07.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Ja też zrobiłam drzwi wejściowe na 1 m, a ze spiżarni zrezygnowałam,a teraz idę się pakowć bo jutro wyjeżdżamy na urlop pochodzić po górkach. Chyba sobie na to zasłużyliśmy, strop wylany, kieszenie coraz lżejsze, a przed nami jeszcze kawał budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirmil99 08.07.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 szanowna Babinko w zadnym razie i przenigdy nie zrezygnujemy ze spizarni, my wlasnie balismy tylko pod uwage projekty, ktore mialy taka wlasnosc, bo przeciez gdzie beda przetworki - potworki sie magazynowac, i fajne takie wydzielone pomieszcenie na ukrycie roznych dziwnych rzeczy np worka ziemniorow, zebym nie musial co chwila latac gdzies po dwa kilo, i napewno nie bedzie niczego w kotlowni, bo doszedlem do wniosku ze w kotlowni robie ekran w garazu z tylu daje rzutnik, i mam kino samochodowe, to jest wypas;) no dobra przez te temperatury to jednak lekko swiruje, ale spizarnia napewno zostaje i chyba nawet sie ciut powiekszy a drzwi jednak ulegna redukcji, ale jeszcze nie wyslilem o ile cm, najlepiej by bylo juz teraz je kupic i robic do gotowych pozdr mirmil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toms-77 08.07.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 nasz saturn juz stoi jak widać wyżej, więc mogę si enico powymądrzać .... za spiżarki nie rezygnowałam bo co prawda nie jest duża ale można w niej zrobic mnóstwo półek i schowac tam "cały bałagan", np. ziemniaczki, warzywka, kilka kompocików, napoje, miski i miseczki, zapasy maki, cukru, .... wszytkie gary, patelnie, a nawet serwis obiadowy z którego rzadko będziemy korzystać , a więc wszystko to co DUŻO miejsca zajmuje i zabiera przestrzeń w szafkach i szufladach .... łatwiej będzie nam (znaczy mi bo to ja sprzatam ) utrzymac porządek ......... oooo jeszcze jeden pomysł ...... w razie niespodziewanego nalotu gości np. porządnickiej i idealnej teściowej... cały bałagan szybko tam wpycham i z usmiechem na ustach ze sie do niczego nie przyczepi przyjmuję .... rezygnacja ze spiżarki niewiele da, najwyżej jeden dodatkowy słupek szafek i trochę przestrzeni ..... moim zdaniem to nic ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts