krysin 18.09.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 A ja na chwilę oderwałam się od zakupu betonu kabli i nie wiem czego jeszcze i kupiłam sobie dla odmiany pieskaPrzedstawiam wam Ramirahttp://images4.fotosik.pl/131/c2c2ed3f82013615.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 09.10.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Dach skończony, nie był to łatwy temat, ale jakoś się uporaliśmyhttp://images4.fotosik.pl/160/795d45fa7f4e4299.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 09.10.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Co przyjdzie jakaś ekipa do domu to coś odemnie chceGdzi wanna, gdzie kibel, jaki bieg schodów, gdzie gniazdka z odkurzacza, gdzie centralka z rekuperatora gdzie..., gdzie...gdzie...., a ja nie mam pojęcia, -okropnie dużo decyzji trzeba podejmować.Radzę Wam zaplanujcie ile się da wcześniej. Bo ja już zaczełam rozwalać świeżutko postawione ściany.Teraz robimy ogrzewanie podłogowehttp://images1.fotosik.pl/206/222872f929cae521.jpg a tak wogóle dlaczego nikt się nie odzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 09.10.2006 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Witam Wszystkich,buduje Neptuna wiec jestesmy jakby z jednej rodziny przyrodniej hahah, ale chodzi mi o te ramy stalowe-swietna rzecz-droga owszem,ale nie az tak jak u Krysin.Dodam jeszcze ze w naszym projekcie ramy były stalowe nie trzebabyło nic zmieniac,choc wiele osob zrezygnowało z nich ze wzgledu na koszty oczywiscie http://img174.imageshack.us/img174/4821/img3005ar9.jpg nas kosztowała ta impreza ok5000zł ze wszystkim,stal,dzwig,montaż.... http://img178.imageshack.us/img178/4809/img3008qe9.jpg Domki z Domusa są urzekajace,bez wzgledu ktory to projekt,kazdy ma w sobie to cos........ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 10.10.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Nie wiem jak to zrobiłeś za 5 tys., bo mnie sama stal (2tony) kosztowała ponad 5 tys. ale masz rację że warto. Ja też nie żałujępomimo sporego wydatku.Dzisiaj pół dnia spędziłam na rozeznawaniu tematu - schody, i dalej nie mam zielonego pojęcia jakie chcę.Na jutro umówiłam się z fachowcami w tym temaci, może mi coś podpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 13.10.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 U nas w normie. prace trwają. Od poniedziałku zaczynamy dach. Żonka urodziła i ma teraz pełne ręce roboty. Będziemy stawiać ramę podobnie jak krysin. Scianka kolankowa na wysokość 3 pustaków. Garaż pełny. Piwnice i kilka innych drobnych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 14.10.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Moje gratulacje Tatusiu. Syn czy córeczka?Ja dach mam za sobą, znaczy dachówkę. Teraz ocieplają poddasze, i bardzo się spieszą bo chcemy w tym sezonie ogrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 14.10.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Córeczka, przecież zanim spłodze syna musi być dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 24.10.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Jak Ci idzie dach. U mnie pięciu górali walczyło z dachem prawie miesiąc.Do dzisiaj znajduje puszki po piwie w najmniej spodziewanych miejscach.no ale cóż ciepło było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricardo1 24.10.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Witajcie Po długich miesiącach szukania znaleźliśmy nasz wymarzony domek Nasze poszukiwania rozpoczęliśmy od Saturna przez Oriona, Prometeusza i doszliśmy do brata Saturna - Trytona. Mamy zamiar ruszyć z budową na wiosnę 2007. Dlatego też szukamy jak najwięcej informacji na temat budowy tego cudeńka. http://www.dobredomy.pl/images/060_01_w_s.jpg http://www.dobredomy.pl/images/060_02_w_s.jpg http://www.dobredomy.pl/?id_project=84&infopage=1 Chętnie poznamy Wasze opinie i skorzystamy z doświadczeń w budowie. Z niecierpliwością czekamy na wszystkich forumowiczów, którzy wybudowali, budują lub zamierzają budować Trytona. Pozdrawiamy - Donia i Ricardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 27.10.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Gratuluje wyboru. Domek jest śliczny, zresztą jak wybrałam saturna tomusi mi się podobać bliźniak.Pytasz o doświadczenia w budowie - oj dużo można pisać, ale i tak musicie to przeżyć sami, ale musicie wiedzieć, że domek nie jest ani łatwy w budowie ani tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricardo1 27.10.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 No to nas pocieszyłaś To że śliczny to się naprawdę cieszę ale to że nie prosty i nie tani w budowie to już mniej A czy jest coś oprócz dachu co sprawia dużo trudności w budowie ?? I ile może kosztować wybudowanie tego cudeńka w stanie surowym bez stolarki okiennej, dach pokryty papą na zimę i bez przyłączy?? Czekamy na kolejne opinie i uwagi. No i troszkę więcej zdjęć Pozdrawiam Donia i Ricardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 29.10.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Hej ! mnie sie wydaje, ze ten projekt jest prostrzy w wykonaniu niz saturn. jedynym mankamentem saturna jest brak garazu, jesli robimy adaptacje i jednak garaz planujemy to klopotem jest zgranie polaci dachowych garazu i budynku (garaz jest obnizony wzgledem budynku). klopotem rzecz jasna dla niewprawnych wykonawcow. w orionie garaz jest w standardzie wiec klopotu bym sie nie spodziewal. reszta jest wlasciwie taka sama, ja jak dotad - odpukac w niemalowane - nie napotkalem na trudnosci w realizacji. uwazam jednak, ze jak na taka powierzchnie uzytkowa to mogloby byc mniej jest ław (okolo 75mb), w strop i balkony idzie jakas kolosalna ilosc stali (podciagi pod dach), a garaz jest krotki jesli chodzi o pytanie dot. kosztu to rzecz jasna sporo zalezy od materialow i ceny wykonawcy. zaryzykuje jednak stwierdzenie, ze budujac z ytonga (czyli nienajtaniej) i majac srednio droga ekipe, to bez przylaczy, okien i dachowki 100 tys powinno wystarczyc. inni inwestorzy powinni zweryfikowac ten osad pozd. z wlkp. !! Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 29.10.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 pytanie do saturnowiczow: okna drewniane czy plastikowe ?? ) i jakie macie wyceny ?? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricardo1 30.10.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Witajcie Pojawiły się kolejne pytania Chcieli byśmy dokonać kilku zmian w projekcie naszego Trytona i potrzebuję informacji które z poniższych zmian wymagają zmian w projekcie przez architekta, a które można sobie wykonać samemu w trakcie budowy bez konieczności nanoszenia ich w projekcie : - powiększenie garażu na dwa stanowiska - podniesienie ścianki kolankowej o jeden pustak - zamiana łazienki 2/4 z pokojem 2/5 - zrobienie ścianki w pomieszczeniu 2/6 nad garażem tak aby w jednej połówce można było zrobić pralnie i suszarnie a w drugiej części garderobę dla pokoju 2/2 - zrobienie drzwi z pokoju 2/2 do powstałej na połowie pomieszczenia garderoby nad garażem - usunięcie jednego słupa w pokoju 2/2 - usunięcie jednego okna w dachu w pomieszczeniu 2/5 i wykonanie dodatkowego w 2/4 - przeniesienie drzwi wejściowych w pokoju 1/6 na drugą ścianę tak aby było wyjście na schody - usunięcie drzwi wyjściowych na taras z pokoju 1/6 a zrobienie tylko okna Poniżej jest link do rzutów : http://www.dobredomy.pl/?id_project=84&infopage=2 Dzięki za informację Donia i Ricardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 01.11.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Cześć. To może w jakiejś kolejności bo się nazbierało ricardo, co do zmian to na początku projektu masz pozwolenie na pewne zmiany. najlepjej spisz wszystkie zmiany na kartke i dołącz do zamówienia to od razu z projektem dostaniesz pozwilenie. ogólnie domus nie robi problemów. jacekp, ja mam plastik w kolorz dąb złocisty zewnątrz. komplet wyszedł mnie około 15k z montażem, może plus okna piwniczne (małe i niedrogie). Najdroższe jest balkonowe nad wejściem z łukiem.Wszystkie okna ze szprosami złotymi. Co do konstrukcji żelbetowych i zbrojenia to faktycznie dość tyle tego jest ale nie wiem czy warto oszczędzać w tym miejscu i później łatać pęknięcia na scianach itp. krysin, z dachem idzie. Cieśla walczyli jakieś 3-4 dni robocze. Ciężko to zliczyć bo wpadali we 4-5 na kilka godzin i za chwile ich już nie było, ale co zrobić. Jeszcze mają kilka poprawek do zrobienia aż kase dostaną Deskowanie to już kolejna ekipa i jakieś 4 dni robią, dom praktycznie mają cały wczoraj byli już na garażu. Teraz pojadą z papą. Mam tylko takie utrudnienie jedno że konstrukcje stalową (eliminacja słupów) robie na miejscu od poniedziałku bo nie dałem rady wcześniej. Będzie trudniej ale jakoś myślę że się to zrobi. Scianki działowe w piwnicy i na parterze mam gotowe tak że tylko góra została ale to w miare szybko idzie. A jak tam u Ciebie prace postępują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysin 02.11.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Oj, dzisiaj spadło u mnie 20 cm śniegu i temperatura jest minusowa a to oznacza, że nie moge skończyć ocieplania ścian - a zostało może z 15 m 2 do przyklejenia stryropianu, ale panowie przenieśli się na poddasze i ocieplają dach unimatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nela1 02.11.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 nelqa ty musisz z ten swój tyłek tu pokazywać, są od tego pewnie inne fora i nawet specjalne strony. Sorki ale ale niedobrze mi się robi za każdym razem jak tu wchodzę a bardzo mnie interesuje tem wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nela1 02.11.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 sory, miało być wiolqa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolqa 03.11.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 nelqa ty musisz z ten swój tyłek tu pokazywać, są od tego pewnie inne fora i nawet specjalne strony. Sorki ale ale niedobrze mi się robi za każdym razem jak tu wchodzę a bardzo mnie interesuje tem wątek Odpowiadając na pytanie - nie. Nie chcesz to nie patrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts