Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beton Komórkowy

Ewelinka

Recommended Posts

Witam Forumowicze. Zaczynamy z mężem w najbliższym czasie budowę domu jednorodzinnego w Rybniku. Jesteśmy obecnie na etapie poszukiwania dobrej oferty na beton komórkowy, z którego mamy zamiar stawiać domek (cis02). Będę wdzięczna za info dotyczące hurtowni lub składu gdzie można dostac najlepszy rabat. Pozdrowionka dla wszystkich :D

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja dopiero zaczynam budowe Cis-02. Nasz projekt to odbicie lustrzane. Bardzo chetnie skorzystamy z waszego juz doswiadczenia. Jak dotad nie udalo sie mi nikogo spotkac ani zobaczyc tego domku.

Pozdrwaiam

:D

Witaj Kris :) Ja też dopiero zaczynam więc za wiele doświadczenia też nie mam. My też budujemy lustrzane odbicie a także robimy podpiwniczenie pod kuchnią - takie na kotłownie. We wtorek będziemy wylewać beton na fundamenty pod piwnicę. Pozdrawiam

PS gdzie budujesz?

Witam.

Budujemy w Rzeszowie,więc podanie adresu jakiejkolwiek hurtowni,w której się zaopatrujemy nie ma sensu.za daleko :( .Czekamy obecnie na ekipę,żeby wylać fundament,ale pogoda beznadziejna,bo leje już dwa tygodnie.Robimy użytkowe poddasze,ale nie wiemy do tej pory jak usytuować schody.Przenieśliśmy wjazd do garażu.Nie jest w długiej osi domu,tylko od strony schodków wejściowych.Tak nie tracimy dużo miejsca na podjazd,bo działka jest w kwadracie-10 ar.pozdrowienia z Polski C :D

Witam.

Budujemy w Rzeszowie,więc podanie adresu jakiejkolwiek hurtowni,w której się zaopatrujemy nie ma sensu.za daleko :( .Czekamy obecnie na ekipę,żeby wylać fundament,ale pogoda beznadziejna,bo leje już dwa tygodnie.Robimy użytkowe poddasze,ale nie wiemy do tej pory jak usytuować schody.Przenieśliśmy wjazd do garażu.Nie jest w długiej osi domu,tylko od strony schodków wejściowych.Tak nie tracimy dużo miejsca na podjazd,bo działka jest w kwadracie-10 ar.pozdrowienia z Polski C :D

No widzisz co człowiek to inny pomysł :) Ciekawi mnie jak to będzie z tym garażem wyglądać - ciężko mi to sobie wyobrazić. My też chcemy w przyszłości zaadaptować poddasze ale to kieeedyś tam :) Usunęliśmy tez wykusze bo trudne do zrobiemia no i pewnie tez kosztowne. Aha zapomniałam dodać żebudujemy sami- tzn. tato, mąż, brat do pomocy no i ja do zarządzania :D pozdrowionka

• 3 weeks później...
Witam dotychczasowych forumowiczów, tak się składa, że zalogowałem sie wczoraj do tego forum i już znajduję ludzi którzy już budują CISa02, ja też mam taki projekt. Mieszkam w Reszowie chętnie spotkam sie z ludzmi którzy już buduja taki dom.

No widzisz to jest nas coraz więcej :)

Fajnie macie bo mozecie sobie z krisem1605 wymienić opinie i pooglądać swoje domki.

pozdrawiam cis-owców

No niby tak, ale jak narazie skutecznie milczy. Tak naprawdę to od września szukałem takiej realizacji. Chciałem zobaczyś ten dom "na żywo" zanim kupię projekt, bez skutku. Tak więc w kwietniu wszedłem w jedo posiadanie bez wizji. A że też zamierzam częściowo go podpiwniczyć to tym bardziej dom krisa mnie interesuje, a ty już budujesz ? :roll:

No niby tak, ale jak narazie skutecznie milczy. Tak naprawdę to od września szukałem takiej realizacji. Chciałem zobaczyś ten dom "na żywo" zanim kupię projekt, bez skutku. Tak więc w kwietniu wszedłem w jedo posiadanie bez wizji. A że też zamierzam częściowo go podpiwniczyć to tym bardziej dom krisa mnie interesuje, a ty już budujesz ? :roll:

Tak ja juz zaczęłam budowę. Też mam częściowo podpiwniczony - będzie jedno pomieszczenie piwniczne (na kotłownię).

Narazie mam wylany fundament pod piwnicę i teraz ściany w piwnicy ida w górę. Domek wydaje się dość funkcjonalny i mam nadzieję że będzie się go miło zamieszkiwać :)

• 2 weeks później...
Witam witam, co tu taka cisza,..................... czyzby wszyscy na budowie byli.......???? nie samą budową człowiek żyje.

:roll:

no Ewelinka obawiam się za nas "skazanych" na Cisa nie przybywa, a szkoda taki ładny domek

no witam witam, troszkę kurcze tej roboty jest na budowie :)

my powolutku wychodzimy z piwnicy - tej jednej malutkiej ale roboty z nią że hoho.

pogodna też nas nie rozpieszcza i słońce grzeje jak oszalałe.

a jak tam u Ciebie?

ja wstrzymałem jeszcze siedze w papierkach i sa małe szanse ze wyjde z "ziemi" w tym roku. na razie adaptuju ogród, zasadziłem krzaczki, zrobiłem alejki i...... czekam, a pogoda faktyczie daje swe znaki.

pozdrawiam.

niezły jesteś jak juz "urzadzasz" ogród, ja mam posiane tuje i choinki z 3 stron płotu i cały czas o nie drżę jak widzę te wielkie maszyny które do mnie na plac zajerzdzają - mam nadzieję że ich nie uszkodza.

pozwolenie juz masz? ile tych pomieszczeń w piwnicy planujesz?

pozdorowionka

właśnie, że nie mam jeszcze zezwolenia, gdyż wycofałem się ze względu na zakład energetyczny który najpierw wydał mi warunki, a potem nakazał wymianę trzech słupów, linii i o całej papierologi na własny koszt. Łącznie wyniosło by mnie to ok 10 000 z planem i zezwoleniem na przebudowę lini, tak więc wycofałem wniosek o zezwolenie na budowe domu. Tak na marginesie linia ta już dwa lata czeka na remont i jest juz od tamtego roku decyzja wydana i zatwierdzona do realizacji. myśleli że znależli ofiarodawcę ?? Kończy się im niebawem pozwolenie budowlane tak więc z zaciśniętymi zębami czekam na ich ruch.

Co się tyczy piwnicy to mam plan na trzy pomieszczenia pod łązienką pokojem, przedpokojem, z wejściem od garażu w miejscu garderoby, bo jej tam nie ma jest w pomieszczeniach przy ścianie kuchennej, a to dlatego że ja chcę jak największą garderobę, a pomieczenia gospodarcze zchodzą pod posadzkę.

sie rozwlokłem.

ja ta moją piwnicę planuję tylko na kotłownię - będzie dokładnie pod kuchnią. chcę w kuchni i łazience ogrzewanie podłogowe (ale podłączone w obiegu z grzejnikiem). do garażu robię sobie drzwi od striny domu - żeby nie trzeba było latać przez podrówko.

współczuje z tym ZE - to sa cwaniaczki które wszędzie szukają frajerów którzy za nich poniosą koszty a potem za rok dwa przejma Twoją instalację na wlasność.

mnie woda będzie kosztował w okolicach 1200-1400 zł a prąd ok. 2.300 zł - ehhh...te koszty.

zobaczysz jak zaczniesz budowac ile kasy idzie i ile załatwiania non stop.

ale narazie sie nie stresuj :)

Tyle to ja wiem, ale z uporem maniaka myślę "że mnie i tak to wyniesie mniej", codziennie się z tego leczę na styku z szarą rzeczywistosią tylko po to by kłaść się z nadzieja na lepsze jutro. Ale co to by byłó za zycie bez tych atrakcji...???

ot to to... masz całkowita rację!! życie bez tych "atrakcji" czyli codzienych dylematów i bóli głowy byłoby mimo wszystko trochę nudnawe. a tak coś się dzieje a że nas tyle kosztuje..... hehe miłego weekendu zmykam do domku z pracy

• 2 weeks później...

No to mamy kolejny weekend, dopiero co wróciłem z działki, nie powiem wcale nie wypoczęty. zalaliśmu dziś wieniec pod ogrodzenie i rozłożyliśmy kliniec na wjeździe...... no nie powiem,żeby to wyglądało źle.

A co u ciebie??

P.S. w poniedziałek nawiedzam Rybnik, zbnalazłem utko które mi się podoba i jadę go oglądnąć.

Pozdrawiam.

No to mamy kolejny weekend, dopiero co wróciłem z działki, nie powiem wcale nie wypoczęty. zalaliśmu dziś wieniec pod ogrodzenie i rozłożyliśmy kliniec na wjeździe...... no nie powiem,żeby to wyglądało źle.

A co u ciebie??

P.S. w poniedziałek nawiedzam Rybnik, zbnalazłem utko które mi się podoba i jadę go oglądnąć.

Pozdrawiam.

no a my już finiszujemy z piwnicą. teraz robimy stopnie na schody a w przyszłym tyg. zamówię chyba już strop (terriva).

niedługo zaczniemy kopać pod fundamenty na parter - montuję właśnie jakąś dużą ekipą (znajomi, rodzinka) żeby szybko poszło - zdecydowaliśmy się ręcznie bo będzie dokładniej niż koparą.

autko aż z Rybnika - no tak w końcu u nas centrum aut zwożonych aus germany :)

Ja bardzo chciałem zrobić fundamenty w tym roku, ale teraz to już staje sie powoli nie możliwe, braknie mi poprostu czasu. no chyba, że będzie jesień... nasza polska złota.

A samochód nie jest sprowadzany, jest poprostu taki jakiego szukam dobrze wyposażony i zmałym przebiegiem.

pozdrawiam