Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beton Komórkowy

Ewelinka

Recommended Posts

Ja bardzo chciałem zrobić fundamenty w tym roku, ale teraz to już staje sie powoli nie możliwe, braknie mi poprostu czasu. no chyba, że będzie jesień... nasza polska złota.

A samochód nie jest sprowadzany, jest poprostu taki jakiego szukam dobrze wyposażony i zmałym przebiegiem.

pozdrawiam

no i jak autko kupione?

my w sobotę kopiemy fundamenta pod chałupe - ma być 7-8 chłopa - się będzie działo :)

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam Ewelinko

no niestety autko nie kupione, przejechałem się tylko, miało być piękne w stanie ideeeeeealnym a było dopiero co pomalowane :oops: Ale watro było się przejechać, okolice ładne, droga dobra. Ot taka sobie wycieczka.

A co do fundamentów to taką ekipą "dacie radę" ja jutro kopę dół pod przewiert pod drogą, ale koparką 2x2x1,5

witam Ewelinko

no niestety autko nie kupione, przejechałem się tylko, miało być piękne w stanie ideeeeeealnym a było dopiero co pomalowane :oops: Ale watro było się przejechać, okolice ładne, droga dobra. Ot taka sobie wycieczka.

A co do fundamentów to taką ekipą "dacie radę" ja jutro kopę dół pod przewiert pod drogą, ale koparką 2x2x1,5

ehh z tym sprzedawcami tak to bywa - każdy sprzedaje "na piśmie" cacko jakich mało a przy oględzinach wychodzi że tu stuknięty, tam puknięty a jeszcze gdzie indziej to rdza wychodzi :)

ja teraz ostro główkuje na kominem - chyba będę robić system kominowy - musze się jeszcze zdecydowac na firmę - ale tu musze ponaciskać tych i tamtych na rabaty:)

masz rację tak jest w wiekszości sprzedających.. w budowlance też, ale prym wiodą wykonawcy, oni to dopiero są super majstrami to i tamto to zostało spieprz...one - powtarza prawie każdy : "szkoda że mnieś pan nie wiął" a na końcu za swoje "cudo" sami nie wiedzą ile zaśpiewać i ostatecznie dokładaja kilka "bonusów" abo to tak, a owak i robi się dopłata 40%. Szkoda gadać

A co do kominów to jaki piec do grzania przewidujesz?

Witajcie, po dluższej przerwie przyłaczam sie do dyskusji zwlaszcza ze bedzie jeszcze jeden cis w okolicach Rzeszowa.

Bardzo chetnie wymienie sie nabytym doswiadczeniem w tej materii i chetnie wyslucham wasze uwagi.

Moje spostrzeżenia to takie ze dostalem projekt jako WERSJA PARTEROWA a nie z uzytkowym poddaszem.Oczywiscie wg Pani projektant to niewielkie zmiany. Dokladnie popatrzcie na wyliczenia wiezby dachowej. Kompletnie skopany. Ja dostalem zestawienie na dach , calosc 6,5 kubika. Brakowalo slupów, kalenic .i polowe krokwi. Dopiero po tel rozmowie otrzymalem nowe zestawienie. Mialo byc OK. Dalej sa jeszcze pomylki.

U nas na budowie mamy gotowe lawy i przygotowujemy do scian fundamentowych. W tym roku planujemy zakonczyc calosc dachem

Pozdrowionka :)

no też mi sie wydawalo że to raczej niemożliwe ale sie chciałam upewnić ;)

co u mnie a właściwie u mojego cisa? :)

ano w ubiegłą sobote zrobiliśmy wykop pod fundamenty (tym razem parteru) i teraz w sb. będziemy wylewali beton.

na ten rok planuje jeszcze ułozyć ze 3-4 warstwy bloczków betonowych na fundament oraz zrobić strop w piwnicy i to by było wsio.

powiem wam panowie że czuję juz powoli zmęczenie - ja takie psychiczne a mój mężulo (który pracuje w K-ach i dojeżdza codziennie ponad 1 h) który od razu po pracy goni na budowe zmęczenie fizyczne. tylko mój ojciec - najstarszy w tym gronie rwie do przodu - ale to inny rocznik :)

a co tam u was? udało wam sie w końcu spotkać?

kurcze panowie a może byśmy zmienili temat tej dyskusji na CIS 02 - ktoś wie jak to zrobić?

Może zwróccie się do moderatora z prosbą o przeniesienie tego wątku do Projektów? Wydaje mi się, ze tam więcej osób budujących ten domek by Was znalazło :)

B.

Co wy na to chłopaki?

Podejmijmy decyzję kolokwialnie :)

jestem "ZA" :D

Ewelinka, prześlij mi jakąąś fotke domku

hej sorki że nic nie wysyłam - cały czas dochodze do ładu z kompem po tym jak brachol skasował dysk - poszły sie j... wszystkie zdjęcia z początku budowy (ławy pod piwnicę i murowanie ścian).

ale mam trochę nowych to na pewno wyślę.

podaj maila bo nie mam pojęcia jak sie to tu wkleja na forum.

Witajcie

Jutro wylewam slepa wylewke.A po niedzieli zaczynam juz sciany. Oczywiscie jezeli wszystko bedzie OK.

Przedwylewka zasypalem wszystko piachem i zagescilem. Bylo tego troche, oczywiscie ciezarowek 15T . U mnie 7. Droga ledwo wytrzymuje.

Przed zalaniem wstawie jeszcze rury kanalizacyjne i wyprowadze piony.

Czy macie moze jakis projekt na kuchnie??