Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Beton Komórkowy

Ewelinka

Recommended Posts

Witam

Buduję cis 02 lustrzane odbicie,jestem na etapie stanu surowego zamkniętego.Projekt bez użytkowego poddasza ,kupiony w sierpniu 2005.Zmieniłem 3 rzeczy,zrezygnowałem z drzwi łączących kotłownię z kuchnią oraz ze ścianki w kotłowni oddzielającą spiżarnię i pomniejszyłem okno w lazience ,został sam środek wykuszu.Buduję z betonu komórkowego ze Śniadowa .Domek prezentuje się całkiem fajnie.

wow jest ktoś u kogo już stoi cisik :)

mam prośbe poślij jeśli to nie problem jakies fotki na [email protected]

z góry dzięki

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja jeszcze nie buduję, ale wybudował mój szef z Ytonga sciany zewnętrzne a wewnętrzne z Kolbuszowej i nie było żadnej różnicy.

bloczki były OK.

obserwowałem cały proces powstawania domu i ja decyduję się na kolbuszowę, , tym bardziej że parametry maja niemalże identyczne, a ponadto gość na targach budowlanych stwierdził, ze i tak więcej straty ciepła jest przez okna niż przez te porównywane sciany.

Reasumując po co przepłacać??

Witam

Buduję cis 02 lustrzane odbicie,jestem na etapie stanu surowego zamkniętego.Projekt bez użytkowego poddasza ,kupiony w sierpniu 2005.Zmieniłem 3 rzeczy,zrezygnowałem z drzwi łączących kotłownię z kuchnią oraz ze ścianki w kotłowni oddzielającą spiżarnię i pomniejszyłem okno w lazience ,został sam środek wykuszu.Buduję z betonu komórkowego ze Śniadowa .Domek prezentuje się całkiem fajnie.

Dzieki za foktki, domek naprawde piekny, az strach pomyslec kiedy u mnie taki stanie.

ma kilka pytan

ile poszlo ci dachowki,

jakie zalozyles okna wymiar? tie jak w projekcie 150x180

• 2 months później...

Witam

Ja ,że tak powiem prawie się "zamknąłem" zostało jeszce pare drobnych rzeczy,ale generalnie już tylko wykończeniówka.Z zewnątrz został tynk do położenia,ale to na wiosnę ,no i ogrodzenia i takie tam.Cały środek pewnie wiosną,czekam jeszce na gaz jak mi podłączą to będę grzał całą zimę, jak nie to palę w kominku ,woda w podłogówce tak więc nie mam wyjścia.Pozdrawiam.

Witam

Ja ,że tak powiem prawie się "zamknąłem" zostało jeszce pare drobnych rzeczy,ale generalnie już tylko wykończeniówka.Z zewnątrz został tynk do położenia,ale to na wiosnę ,no i ogrodzenia i takie tam.Cały środek pewnie wiosną,czekam jeszce na gaz jak mi podłączą to będę grzał całą zimę, jak nie to palę w kominku ,woda w podłogówce tak więc nie mam wyjścia.Pozdrawiam.

wykończeniówka....ponoć najwięcej przy tym dłubaniny no i najbardziej wykańcza finansowo :)

jaki tynk będziesz kładł?

podłogówka będzie wszędzie?

ja chcę sobie zrobić na jednym obwodzie z grzejnikiem (a więc bez tej kosztownej otoczki typu: bloki mieszające, rozdzielacze) tylko w kuchni, łazience oraz przedpokoju

Cz Ewelinka

Wykończeniówka będzie w następnym roku,zimą raczej nic nie będę robił.Tynk mam cem-wap.Podłogówkę mam wszędzie oprócz pokojów i salonu(2 łazienki,korytarz,kuchnia,garderoba,kotłownia).Nie mam rozdzielaczy ani mieszaczy.Prosty układ na trójnikach,podłogówka rozbita jest na dwie części bałem się ,że z jednej nitki nie nagrzeje .Wszystko się okaże jak podłączą mi gaz prawdopodobnie jeszcze w tym roku.

• 2 months później...
halo.... halo.....

ja oka, ja oka jak mnie słychać???

ludziska zyjecie, bo po wpisać to wywnioskować ciężko

ano żyję żyję

na budowie spokój i cisza. w zimie połozyliśmy tylko tzw. bednarkę czyli coś tak z prądem związane ale kurna nie bardzo jarzę o co biega :)

muszę się zaczać rozglądać za materiałem na mury (beton komórkowy) to znaczy pozbierać oferty ale świadoma jestem że ceny będą wyższe niż w zeszłym roku. ciekawam tylko ile?

a co u Was cisaki? :)

Ja też biegam za komórkowym - nerwowo zaczyna się robić, bo go poprostu nie ma a ceny tak jakby inne niż jesienią. Z niepotwierdzonych informacji wiem, że za cały stan rzeczy odpowiedzialni są produbenci, którzy czując oddech kupujących na plecach czekają do wiosny z wyższymi cenami.

A poza tym jakoś leci.

Hello

U mnie luzik,zasypało,że dojechać nie mogę.Od 2 tygodni mam gaz i się grzeję na razie tak ok.14 stopni.Gazu skotłowało już 160 m3 , ale mokro jak cholera wilgotność ok.70% może póżniej będzie lepiej.A tak ogólnie to rozglądam się za glazurą i cała resztą kabiny ,kibelki itd.Trzymajcie się ciepło i do następnego razu.

Ps.W zeszłym roku w lutym za bk płaciłem 4,35 brutto ze śniadowa.Cena bez transportu ok.100km i rozładunek ręczny( 7 kumpli w 40 min) ,wziąłem całego tira 1040 szt. Jak przyjechały to były jeszcze gorące,aż parowały .Starczyło na całą chatę.

Hello

U mnie luzik,zasypało,że dojechać nie mogę.Od 2 tygodni mam gaz i się grzeję na razie tak ok.14 stopni.Gazu skotłowało już 160 m3 , ale mokro jak cholera wilgotność ok.70% może póżniej będzie lepiej.A tak ogólnie to rozglądam się za glazurą i cała resztą kabiny ,kibelki itd.Trzymajcie się ciepło i do następnego razu.

Ps.W zeszłym roku w lutym za bk płaciłem 4,35 brutto ze śniadowa.Cena bez transportu ok.100km i rozładunek ręczny( 7 kumpli w 40 min) ,wziąłem całego tira 1040 szt. Jak przyjechały to były jeszcze gorące,aż parowały .Starczyło na całą chatę.

te 4,35 zł to za jaką grubość betonu? czy może miałeś jakaś uśrednioną cenę za bloczek bez względu na grubość?

powiedz mi czy garaż budowałes z bk 24cm?

Bk 24x24x59 ,mało dokładne czy jakoś tak,pakowane luzem ,na paletach byłoby drożej nie pamiętam ile .Wziąłem też połówki i ósemki na ścianki działowe po jednym chwycie ,ale ceny nie pamiętam musiałbym sprawdzić.

Garaż też mam z bk.

aaaa bo Ty z tego co pamiętam masz ścianę dwuwarstwową.

Rufusie a możesz zdradzić ile Cię (oczywiście w przybliżeniu) wyszedł stan surowy zamknięty. I jaki mniej więcej ma w tym koszcie robocizna?

dzięki

Zadajesz dużo pytań i znowu musze liczyć,tak z grubszego to :

stan surowy otwarty ok.100000 zł w tym robota ok 31000 zł ( ławy ,fundamenty,chudziak,ściany,strop,więżba,dechy ,papa,dachówka euronit,komin,słupki ,działówki )

surowy zamknięty + 32000 (okna,drzwi garażowe,dzwi wej. i do garazu)

Udział własny

prace ziemne tzn.kopanie ław,zrobienie strzemion do zbrojenia,zasypywanie fundamentów,ubijanie ziemi pod chudziak,wymurowanie kanału wraz z małą piwniczką w garażu,rozszalowywanie stropu,dostarczenie materiałów na budowę (wszystkie rozładunki ręcznie) i deskowanie dachu

materiał własny drzewo na więżbę

Stan surowy otwarty to jeszcze nie tragedia ,ale póżnie to już robią się schody.Przed rozpoczęciem budowy liczyłem różnie i o ile surówka wyszła dobrze to na wykończeniówce trochę się poślizgnąłem tzn wyszło trochę więcej niż wyliczyłem