Ewelinka 20.09.2006 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Witam Buduję cis 02 lustrzane odbicie,jestem na etapie stanu surowego zamkniętego.Projekt bez użytkowego poddasza ,kupiony w sierpniu 2005.Zmieniłem 3 rzeczy,zrezygnowałem z drzwi łączących kotłownię z kuchnią oraz ze ścianki w kotłowni oddzielającą spiżarnię i pomniejszyłem okno w lazience ,został sam środek wykuszu.Buduję z betonu komórkowego ze Śniadowa .Domek prezentuje się całkiem fajnie. wow jest ktoś u kogo już stoi cisik mam prośbe poślij jeśli to nie problem jakies fotki na [email protected] z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 20.09.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Ewelinka poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 21.09.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 witajcie w szeszej już grupie, ja postawiłem na "kolbuszowę" bo mam blisko i samochód grubość 36, bez docieplenia, dlugi rufus ja tez proszę o foto[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 21.09.2006 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 witajcie w szeszej już grupie, ja postawiłem na "kolbuszowę" bo mam blisko i samochód grubość 36, bez docieplenia, dlugi rufus ja tez proszę o foto [email protected] Dzięki dlugi rufus Tomasz Ty też Kolbuszowa? Jak Ci sie z niej buduje? Ładne, równe w miarę bloczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 21.09.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 ja jeszcze nie buduję, ale wybudował mój szef z Ytonga sciany zewnętrzne a wewnętrzne z Kolbuszowej i nie było żadnej różnicy. bloczki były OK. obserwowałem cały proces powstawania domu i ja decyduję się na kolbuszowę, , tym bardziej że parametry maja niemalże identyczne, a ponadto gość na targach budowlanych stwierdził, ze i tak więcej straty ciepła jest przez okna niż przez te porównywane sciany.Reasumując po co przepłacać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 22.09.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Witam Buduję cis 02 lustrzane odbicie,jestem na etapie stanu surowego zamkniętego.Projekt bez użytkowego poddasza ,kupiony w sierpniu 2005.Zmieniłem 3 rzeczy,zrezygnowałem z drzwi łączących kotłownię z kuchnią oraz ze ścianki w kotłowni oddzielającą spiżarnię i pomniejszyłem okno w lazience ,został sam środek wykuszu.Buduję z betonu komórkowego ze Śniadowa .Domek prezentuje się całkiem fajnie. Dzieki za foktki, domek naprawde piekny, az strach pomyslec kiedy u mnie taki stanie. ma kilka pytan ile poszlo ci dachowki, jakie zalozyles okna wymiar? tie jak w projekcie 150x180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 22.09.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 tomasz3211Okna są takie jak w projekcie 150x180 ,oprócz łazienki tam jest 150x140 jakoś tak nie pamiętam dokładnie.Dachówki poszło 2790szt euronit podwójne s i 4 skrajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 05.12.2006 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 hej CIS-owcy, sie macie? jakieś postępy, zmiany? u mnie totalna laba - nic nie robimy. odpoczywamy i zbieramy siły na nowy sezon....aaa no i cięzko pracujemy na CIS-a pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 05.12.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 WitamJa ,że tak powiem prawie się "zamknąłem" zostało jeszce pare drobnych rzeczy,ale generalnie już tylko wykończeniówka.Z zewnątrz został tynk do położenia,ale to na wiosnę ,no i ogrodzenia i takie tam.Cały środek pewnie wiosną,czekam jeszce na gaz jak mi podłączą to będę grzał całą zimę, jak nie to palę w kominku ,woda w podłogówce tak więc nie mam wyjścia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 06.12.2006 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam Ja ,że tak powiem prawie się "zamknąłem" zostało jeszce pare drobnych rzeczy,ale generalnie już tylko wykończeniówka.Z zewnątrz został tynk do położenia,ale to na wiosnę ,no i ogrodzenia i takie tam.Cały środek pewnie wiosną,czekam jeszce na gaz jak mi podłączą to będę grzał całą zimę, jak nie to palę w kominku ,woda w podłogówce tak więc nie mam wyjścia.Pozdrawiam. wykończeniówka....ponoć najwięcej przy tym dłubaniny no i najbardziej wykańcza finansowo jaki tynk będziesz kładł? podłogówka będzie wszędzie? ja chcę sobie zrobić na jednym obwodzie z grzejnikiem (a więc bez tej kosztownej otoczki typu: bloki mieszające, rozdzielacze) tylko w kuchni, łazience oraz przedpokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 07.12.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Cz EwelinkaWykończeniówka będzie w następnym roku,zimą raczej nic nie będę robił.Tynk mam cem-wap.Podłogówkę mam wszędzie oprócz pokojów i salonu(2 łazienki,korytarz,kuchnia,garderoba,kotłownia).Nie mam rozdzielaczy ani mieszaczy.Prosty układ na trójnikach,podłogówka rozbita jest na dwie części bałem się ,że z jednej nitki nie nagrzeje .Wszystko się okaże jak podłączą mi gaz prawdopodobnie jeszcze w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 08.02.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 halo.... halo..... ja oka, ja oka jak mnie słychać???ludziska zyjecie, bo po wpisać to wywnioskować ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 09.02.2007 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 halo.... halo..... ja oka, ja oka jak mnie słychać??? ludziska zyjecie, bo po wpisać to wywnioskować ciężko ano żyję żyję na budowie spokój i cisza. w zimie połozyliśmy tylko tzw. bednarkę czyli coś tak z prądem związane ale kurna nie bardzo jarzę o co biega muszę się zaczać rozglądać za materiałem na mury (beton komórkowy) to znaczy pozbierać oferty ale świadoma jestem że ceny będą wyższe niż w zeszłym roku. ciekawam tylko ile? a co u Was cisaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 09.02.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Ja też biegam za komórkowym - nerwowo zaczyna się robić, bo go poprostu nie ma a ceny tak jakby inne niż jesienią. Z niepotwierdzonych informacji wiem, że za cały stan rzeczy odpowiedzialni są produbenci, którzy czując oddech kupujących na plecach czekają do wiosny z wyższymi cenami.A poza tym jakoś leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 09.02.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 HelloU mnie luzik,zasypało,że dojechać nie mogę.Od 2 tygodni mam gaz i się grzeję na razie tak ok.14 stopni.Gazu skotłowało już 160 m3 , ale mokro jak cholera wilgotność ok.70% może póżniej będzie lepiej.A tak ogólnie to rozglądam się za glazurą i cała resztą kabiny ,kibelki itd.Trzymajcie się ciepło i do następnego razu.Ps.W zeszłym roku w lutym za bk płaciłem 4,35 brutto ze śniadowa.Cena bez transportu ok.100km i rozładunek ręczny( 7 kumpli w 40 min) ,wziąłem całego tira 1040 szt. Jak przyjechały to były jeszcze gorące,aż parowały .Starczyło na całą chatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ibiz 11.02.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 hej:D dlugi rufus !!! Jestem zainteresowany budową domu cis 02 . Mógłbyś mi przesłać fotki jakie masz (najlepiej duuuuzio ) na mój adres [email protected] Pozdrawiam Zbyszek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 13.02.2007 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Hello U mnie luzik,zasypało,że dojechać nie mogę.Od 2 tygodni mam gaz i się grzeję na razie tak ok.14 stopni.Gazu skotłowało już 160 m3 , ale mokro jak cholera wilgotność ok.70% może póżniej będzie lepiej.A tak ogólnie to rozglądam się za glazurą i cała resztą kabiny ,kibelki itd.Trzymajcie się ciepło i do następnego razu. Ps.W zeszłym roku w lutym za bk płaciłem 4,35 brutto ze śniadowa.Cena bez transportu ok.100km i rozładunek ręczny( 7 kumpli w 40 min) ,wziąłem całego tira 1040 szt. Jak przyjechały to były jeszcze gorące,aż parowały .Starczyło na całą chatę. te 4,35 zł to za jaką grubość betonu? czy może miałeś jakaś uśrednioną cenę za bloczek bez względu na grubość? powiedz mi czy garaż budowałes z bk 24cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 13.02.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Bk 24x24x59 ,mało dokładne czy jakoś tak,pakowane luzem ,na paletach byłoby drożej nie pamiętam ile .Wziąłem też połówki i ósemki na ścianki działowe po jednym chwycie ,ale ceny nie pamiętam musiałbym sprawdzić.Garaż też mam z bk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 13.02.2007 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Bk 24x24x59 ,mało dokładne czy jakoś tak,pakowane luzem ,na paletach byłoby drożej nie pamiętam ile .Wziąłem też połówki i ósemki na ścianki działowe po jednym chwycie ,ale ceny nie pamiętam musiałbym sprawdzić. Garaż też mam z bk. aaaa bo Ty z tego co pamiętam masz ścianę dwuwarstwową. Rufusie a możesz zdradzić ile Cię (oczywiście w przybliżeniu) wyszedł stan surowy zamknięty. I jaki mniej więcej ma w tym koszcie robocizna? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 13.02.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Zadajesz dużo pytań i znowu musze liczyć,tak z grubszego to :stan surowy otwarty ok.100000 zł w tym robota ok 31000 zł ( ławy ,fundamenty,chudziak,ściany,strop,więżba,dechy ,papa,dachówka euronit,komin,słupki ,działówki )surowy zamknięty + 32000 (okna,drzwi garażowe,dzwi wej. i do garazu)Udział własnyprace ziemne tzn.kopanie ław,zrobienie strzemion do zbrojenia,zasypywanie fundamentów,ubijanie ziemi pod chudziak,wymurowanie kanału wraz z małą piwniczką w garażu,rozszalowywanie stropu,dostarczenie materiałów na budowę (wszystkie rozładunki ręcznie) i deskowanie dachumateriał własny drzewo na więżbęStan surowy otwarty to jeszcze nie tragedia ,ale póżnie to już robią się schody.Przed rozpoczęciem budowy liczyłem różnie i o ile surówka wyszła dobrze to na wykończeniówce trochę się poślizgnąłem tzn wyszło trochę więcej niż wyliczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts