Ewelinka 14.02.2007 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Zadajesz dużo pytań i znowu musze liczyć,tak z grubszego to : stan surowy otwarty ok.100000 zł w tym robota ok 31000 zł ( ławy ,fundamenty,chudziak,ściany,strop,więżba,dechy ,papa,dachówka euronit,komin,słupki ,działówki ) surowy zamknięty + 32000 (okna,drzwi garażowe,dzwi wej. i do garazu) Udział własny prace ziemne tzn.kopanie ław,zrobienie strzemion do zbrojenia,zasypywanie fundamentów,ubijanie ziemi pod chudziak,wymurowanie kanału wraz z małą piwniczką w garażu,rozszalowywanie stropu,dostarczenie materiałów na budowę (wszystkie rozładunki ręcznie) i deskowanie dachu materiał własny drzewo na więżbę Stan surowy otwarty to jeszcze nie tragedia ,ale póżnie to już robią się schody.Przed rozpoczęciem budowy liczyłem różnie i o ile surówka wyszła dobrze to na wykończeniówce trochę się poślizgnąłem tzn wyszło trochę więcej niż wyliczyłem dzięęęęki bardzo za szczegółowe info. ciekawa jestem jak to u mnie wyjdzie. ja licze że zamknę się ze wszystkim w 200 tyś a może i mniej.....kto wie... jak będziesz miał jakieś nowe fotki to chętni pooglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 14.02.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Powiadasz w 200-stu ze wszystkim,ale sam dół czy z górą,całość z meblami do wprowadzenia?Byłby niezły wynik, ja raczej nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 14.02.2007 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Powiadasz w 200-stu ze wszystkim,ale sam dół czy z górą,całość z meblami do wprowadzenia? Byłby niezły wynik, ja raczej nie dam rady ja nie mam narazie zamiaru zagospodarowywać poddasza. zresztą mam wersję parterową. no tak sobie po cichutku licze że 200 ze wszystkim - czyli mebelki i cała reszta też. powiesz mi czy Tobie się udało jak się juz wprowadzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 14.02.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Ja mam również wersję parterową Mogę Cię pocieszyć mi się nie udało Druga stówa poszła, a do przeprowadzki daleko Powiedzmy mam stan deweloperski Tylko, że mi nie bardzo zależy na kasie bo to nie moja tylko żony ( żart) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 15.02.2007 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Ja mam również wersję parterową Mogę Cię pocieszyć mi się nie udało Druga stówa poszła, a do przeprowadzki daleko Powiedzmy mam stan deweloperski Tylko, że mi nie bardzo zależy na kasie bo to nie moja tylko żony ( żart) eeee no to Ty fajnie sie masz - żonka Ci sponsoruje chałupkę druga mówisz pękła - no ale Ty pewno masz saunę, solarium i różne hydromasaże cio? no a tak powaznie to wierzę że później kasiura będzie szybciej leciała - przecież głupia kuchania - meble + AGD to ponad 10 koła... ehh no ale co zrobić? trza bulić albo sobie samemu ustrugać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 15.02.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Niestety nic z tych rzeczy nie mam,choć chciałbym.Zwykły domek naprawdę bez szaleństwTak z ciekawości zapytam ,a ty na jakim etapie jesteś?To jest mój pierwszy dom drugi na pewno będzie tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 15.02.2007 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Niestety nic z tych rzeczy nie mam,choć chciałbym. Zwykły domek naprawdę bez szaleństw Tak z ciekawości zapytam ,a ty na jakim etapie jesteś? To jest mój pierwszy dom drugi na pewno będzie tańszy ja mam wylane fundamenty i podmurówkę z bloczka betonowego (3-5 warstw w zależności wysokości gruntu). teraz będziemy robić kanał w garażu (mąż chce mieć). robię właśnie casting na beton komórkowy i od wiosny jedziemy z murowaniem. chcemy tez w tym roku zrobić dach no i może jeszcze okna jak będzie kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 15.02.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Ja niestety musiałem głębiej kopać ,strefa przemarzania (7 warst bloczków)Ja jak zacząłem kopać kanał w garażu to wyszła z tego mini piwniczka.Mam takie dwa kanały obok siebie ,może trzy z tym , że dwa są przykryte posadzką w garażu.Nawet całkiem fajnie to wyszlo ,teraz jak bym robił to bym od razu podwyższył fundamenty garażu i zrobił dół pod całością .Zresztą dobrze ,że jest tyle . Ja zacząłem kopać kanał jak już miałem ściany garażu .Musiałem tylko pilnować żeby za bardzo nie podkopać się pod fudamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 16.02.2007 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ja niestety musiałem głębiej kopać ,strefa przemarzania (7 warst bloczków) Ja jak zacząłem kopać kanał w garażu to wyszła z tego mini piwniczka.Mam takie dwa kanały obok siebie ,może trzy z tym , że dwa są przykryte posadzką w garażu.Nawet całkiem fajnie to wyszlo ,teraz jak bym robił to bym od razu podwyższył fundamenty garażu i zrobił dół pod całością .Zresztą dobrze ,że jest tyle . Ja zacząłem kopać kanał jak już miałem ściany garażu .Musiałem tylko pilnować żeby za bardzo nie podkopać się pod fudamenty eee to Ty tez widze miłośnik grzebania w autach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 16.02.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Jak mam czas to lubię sobie pogrzebać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 17.02.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 heeelp mam pytanie za 1 000 000 pkt. czy ktoś ma zdanie nt. betonowych pustaczków stropowych teriva bardzo zalezy mi na opiniach. < < < < < dzieki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 19.02.2007 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 heeelp mam pytanie za 1 000 000 pkt. czy ktoś ma zdanie nt. betonowych pustaczków stropowych teriva bardzo zalezy mi na opiniach. < < < < < dzieki bardzo hej, ja mam strop teriva nad moją małą piwniczką. bardzo szybko i łatwo sie go układa, potem tylko betonem zalewasz i ładnie go układasz i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 20.02.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witajcie normalnie zamówiłem wszystko: na fundamenty, ściany, płyty i .... no właśnie, tu pytanie do dlugi rufus lub innych bardziej doświadczonych odemnie potrzebyuję dokładne ilości dachówek na dach i gąsiorów. Jak pogoda pozwoli to wnet ruszamy jak to mawiał mój śp. tato "w imię boże" no to naraziuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 25.02.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 hhhhaaaaallllllooooooo jest tu kto??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 26.02.2007 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ano widze że kolega ruszył z kopyta i jest cały podekscytowany pisz co tam u Ciebie ciekawego. u mnie w tym tyg. jak będzie fajna pogoda to będziemy robić kanał w garażu. Tomasz zamówłes beton komórkowy? podaj z ciekawości cenę. mi facet zasolił za kolbuszową 19 zł za bloczek o grubości 36 cm (w zeszłym roku było ok. 11 zł)!!! cmokam kolbuszową będe budować z termorexa bielsko biała - wprawdzie szary i bez piór-wpustu ale za to za ok. 10 zł (jestem w trakcie negocjacji cenowych) i 300-tka czyli cieplejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 26.02.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 42 p+W 15,50 brutto24 P+W 7,80 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 28.02.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Jak mam czas to lubię sobie.... z innej beki......., zamówiłem dachówkę taka jak twoja tylko w kolorze grafit. mam nadzieję, że jesteś zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 28.02.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 hellodawno tutaj nie zaglądałem,brakuje czasutomasz3211 grafita ma mój kumpel z pracy ,położona 2 lata temu ,sprawuje się luxwyróżnia się w okolicy ,dookoła same czerwone dachypasuje do białej elewacji,ja kupiłem euronita właśnie po rozmowie z nim i na razie jestem zadowolony z wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 14.03.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 witajcie ludziska jutro kopie.......................................... ławy........... co łyso wam, wiem , że macie to za sobą ale niech tam będą też i pomnie.naraziuówa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 15.03.2007 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 witajcie ludziska jutro kopie............................ .............. ławy........... co łyso wam, wiem , że macie to za sobą ale niech tam będą też i pomnie. naraziuówa no to powodzonka i niech Ci ziemia miękką będzię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts