Ewelinka 30.04.2007 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 może któś ma zdjęcia domu z zewnątrz i wewnątrz i mógłby mi je przesłac [email protected] ja dopiero stawiam mury więc może za parę miesięcy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 11.05.2007 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 hej cisowcy, coście tak zamilkli - czyżbyście sie wzięli ostro za budowanie? jak tam prace u Was? u mnie ściany rosną - połowa jest już gotowa, jeszcze gdzieś 5-6 tygodni i mury będą gotowe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 11.05.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 bo.... pracujemy , zrobiłem piwnice i I płyte i.... chyba jutro zaczne sciany, ale rekami drapie sie po kolanach bez zchylania. powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 11.05.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 U mnie domek w miejscu ,dopiero pod koniec czerwca mają się pojawić szpachlarze,a póżniej to już powinno pójść. Ostatni tydzień to walczyłem z oczyszczalnią i rozprowadzeniem deszczówki, no i musiałem poprawić swoje gwc bo mi trochę zalewało,trzy dni się męczyłem tą badziewną rurą i na niewiele się to zdało.Wyciągnąłem ją do góry ,ale i przy okazji skróciłem parę metrów ,jak kopałem to zachaczyłem koparką i musiałem trochę obciąć. Najgorsze to te poprawki,ale jakoś to będzie . W maju może będę miał tynk zew. to wyślę fotkę może dwie,to zależy oczywiście od tego jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 11.05.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 U mnie ..................... musiałem poprawić swoje gwc bo mi trochę zalewało,trzy dni się męczyłem tą badziewną rurą i na niewiele się to zdało.....................,to zależy oczywiście od tego jak wyjdzie. masz racje z tymi poprawkami, ale wszystkiego przewidziec sie nie da. A co sie tyczy GWC robiłęś sam ?? jaką rurą ?? sie zastanawiam czy nie wykonać go teraz - dopuki mam rozgrzebaną działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugi rufus 12.05.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Praktycznie wszystkie prace ziemne robiłem sam bo miałem możliwośc pożyczenia ostrówka.A co się tyczy gwc,wyjście z domu zrobiłem na etapie fundamentów,a resztę jak stawiali mi ściany.rekuperator mam nad kotłownią,rura przechodzi przez kotłownię,pod salonem i wychodzi pod oknem balkonowym w strone działki.Z domu mam wyjście na głębokości ok.80cm ,potem schodzi na 1,8 i z małym spadkiem do końca.Rury są ułożone w kształcie równoległoboku i dodatkowo w środku 2 nitki.Na końcu jest studzienka na skropliny na głębokości ok2.1 i czerpnia.Wszystko rura 200cm tylko czerpnia 250cm.W sumie jest ok 40 metrów rury,zakopanie wszystkiego zajeło mi dwa dni, Jeśli nie masz jeszcze obsypanych ścian to możesz położyć dookoła budynkuNie wiem jak to będzie działać u mnie ,przekonam się dopiero zimączy było warto, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts