przemekk74 26.03.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 WitamMalarz przekonuje mnie ze malujac pierwszy raz po zagrunowaniu maluje sie na bialo a dopiero drugim malowaniem nadaje sie kolor... Jak robiliscie? tynki tradyzyjne wap-cementowePrzemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekk74 26.03.2006 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 przy okazji- ile placiliscie za malowanie i za co konkretnie (gruntowanie, pierwsze malowanie... moze druga warstwa)?- co do tynkow cem-wapiennych za farby radzicie a ktore (moze rodzaje farb?) ODRADZACIE stanowczo?Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.03.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 w przypadku gdy za jakis ekstra kolor płacisz krocie - malarz ma racje ...nie ma sensu pierwszy raz malowac kolorem ...natomiast, gdy dodajesz do farby pigment wartosci 3 zł na 10 l wiadro - mysle ze finansowo nie ma to wiekszego znaczenia ... a łatwiej pokryc za drugim razem wszelkie mikropory kolorem co do farb - gruntuj tą samą, którą malujesz .... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekk74 27.03.2006 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 a cenowo jak robocizna 'malowanie' sie ksztaltuje i za co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 27.03.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Pierwsza warstwa robiona na biało rozcieńczoną farbę - gruntowanie. Dwie następne robiliśmy kolorem. Koszt za warstwę 1,5 zł za m2. Malarz sam mieszał kolory pod nasze (żony) gusta. Zostawił trochę z koloru na poprawki (zarysowania czy "pomoc dzieciaków" - przydało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Unic 27.03.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Nie zawsze opłaca się malować pierwszą warstwę na biało a jeśli już to farbą o podobnej jakości bo inaczej mogą powstawać pęcherze. Mało jest farb którymi pokryjesz ścianę na raz. Polecam farbę lateksową jednowarstwową (Pory Roku prod.Nobiles), duży wybór kolorystyczny i przyzwoita cena 38zł/2,5l. Osobiście pomalowałbym w takie kolejnoci:I warstwa grunt ( Unigrunt , Nobigrunt , Tytan-Grunt.....)II warstwa farba lateksowa kolor ( rozcieńczona 2:1 z wodą )III warstwa farba lateksowa kolor Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolka009 28.03.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 ja przy wykończeniu mieszkania malowałam tak:1. grunt2. 2 warstwy białej farby Dekoral3. 1 warstwa kolorowego Duluksa (farba 2-warstwowa ale 1 warstwa wystarczyła) Dodam że nie miałam gładzi (malowałam na tynk) więc na pewno ciany były bardziej chłonne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 28.03.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 ale gdzieś czytałam że lateksowa nadaje się do kuchni lub łazienki. a poza tym lateks kojarzy mi się z rękawiczkami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 28.03.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 a poza tym lateks kojarzy mi się z rękawiczkami?? No powiedzmy, że tylko z rękawiczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 28.03.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 gruntowanie farbą pod. nazwą Jedynka - prawie sama woda. Malowanie dwukrotne kolorem farbą Dyrup. Cena za 3-krotne malowanie 3 zł za m kw. ale ta sama ekipa układala gress, glazurę, panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekk74 28.03.2006 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 gruntowanie farbą pod. nazwą Jedynka - prawie sama woda. Malowanie dwukrotne kolorem farbą Dyrup. Cena za 3-krotne malowanie 3 zł za m kw. ale ta sama ekipa układala gress, glazurę, panele. czyli bulikies 3 zyle za gruntowanie + 2xmalowanie? Jak oceniasz stawke ktora miales? super, taka sobie/normalna, drogo? Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol 111 28.03.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Ja zagruntowałem tanim unigruntem a potem dwa razy dulux kolory świata i jest bardzo dobrze potem w salonie "zaoszczędziłem" i gruntowałem białą farbą z wodą wynik w salonie w rogach nawet po duluksie widać różnicę. Odradzam oszczędności na farbach ps Jedynka Gold to chyba jakaś pommyłka !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts