Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TASIJA - Komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

:) :) :) :) Ale piękne grzybki

Az ślinka cieknie.

Strasznie skomplikowana sprawa z Tą pompą ciepła. Maszyna wygląda jak jakiś pojazd księżycowy. Czy te rurki idą w ziemi w pionie?? Jak głęboko się wierciliście? Strasznie skomplikowanie i poważnie to wszystko wygląda. Fotorelacja super.

• Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tasijo własnie stanąłem przed dylematem płytek i dlatego się zainteresowałem tymi płytkami. Bardzo mi się podobaja i jak bym wiedział co to za płytki to mógłbym je sobie gdzieś w salonie zobaczyc na żywo.

Czekam na zdjęcia z budowy :D

Kazałam zrobić rentgena w przyczepie campingowej...i odczytali mi przed chwilą dane z faktury...

To jest glazura z OPOCZNA....

HERWANA BEŻ - ściany jasne

HERWANA BRĄŻ - sciany ciemne

HERWES BRĄZ - podłoga

:) :) :) :) Ale piękne grzybki

Az ślinka cieknie.

Strasznie skomplikowana sprawa z Tą pompą ciepła. Maszyna wygląda jak jakiś pojazd księżycowy. Czy te rurki idą w ziemi w pionie?? Jak głęboko się wierciliście? Strasznie skomplikowanie i poważnie to wszystko wygląda. Fotorelacja super.

5 ODWIERTÓW PIONOWYCH, PO OKOŁO 30 M KAŻDY ... w sumie jest przeszło 160 m "w głąb" ziemii...Potem z tych 5 miejsc...idą te niebieskie rury (wkopane tylko na głębokość 120 m) które łączą się przy budynku i wchodzą do tej pompy ciepła (wygląda ONA jak duża lodówka, tyle że waży. duuuuużo wiecej, STOI W SPIŻARCE PRZY KUCHNI)

Jak wrzucę wiecej fotek, to opiszę dokładnie... "czym to sie je"... :wink:

Dzięki za info odnośnie płytek. Tak mi się wydawało że to Opoczno. Wczoraj właśnie byłem w salonie Opoczna i wydawało mi sie, że coś takiego widziałem :D Wogóle mają bardzo ładne wzory i kolory. chyba się zdecyduję na ich płytki. Tylko podoba mi sie pare wzorów i co tu wybrać :cry: Jakby było tak jak za komuny to by nie było problemów hahaha Brało się to co rzucili akurat na sklep hahaha.

Odwierty strasznie głębokie. Jaki jest całkowity koszt takiego przedsięwzięcia i jakie są tego korzyści??

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
Cześć!!

Prowadzisz super dziennik :D

Gratulacje :D

Mam kilka pytań odnośnie pompy ciepła??

-jakiej firmy masz pompę

- może namiary na instalatorów zarówno pompy jak i ogrzewania podłogowego

- ile kosztowały odwierty

- jaki koszt pompy

I conajważniejsze czy pompa działa :D

Pozdrawiam :D :D

Dzięki serdeczne za miłe słowa.

To jest pompa szwedzkiej firmy - NIBE. Koszt samej pompy to 25 tys zł

Namiary na firmę która robiła odwierty wyślę na priva. Firmy która robiła instalacje nie polecam BARDZO NIESŁOWNA EKIPA Z BYDGOSZCZY :evil:

W domku jest cieplutko, woda w kranach też leci gorąca :lol:

Koszty energii elektrycznej która uruchamia pompę, wynoszą około 140 zł miesięcznie

Pozdrawiam serdecznie

Cześć!!

Prowadzisz super dziennik :D

Gratulacje :D

Mam kilka pytań odnośnie pompy ciepła??

-jakiej firmy masz pompę

- może namiary na instalatorów zarówno pompy jak i ogrzewania podłogowego

- ile kosztowały odwierty

- jaki koszt pompy

I conajważniejsze czy pompa działa :D

Pozdrawiam :D :D

Dzięki serdeczne za miłe słowa.

To jest pompa szwedzkiej firmy - NIBE. Koszt samej pompy to 25 tys zł

Namiary na firmę która robiła odwierty wyślę na priva. Firmy która robiła instalacje nie polecam BARDZO NIESŁOWNA EKIPA Z BYDGOSZCZY :evil:

W domku jest cieplutko, woda w kranach też leci gorąca :lol:

Koszty energii elektrycznej która uruchamia pompę, wynoszą około 140 zł miesięcznie

Pozdrawiam serdecznie

Upss... na dzień dzisiejszy po dokładnych przeliczeniach wychodzi że pompa "zżera" (od momentu właczenia ogrzewania tj. od połowy wrzesnia) 445 kwh na dobę...Mamy jeszcze prąd budowlany, więc wychodzi to mniej-wiecej 270 zł miesięcznie za ciepła wodę i CO.

A koszt pompy który podałam 25 tys to jest netto brutto wyniosło 31 tys zł

TASIJA super że wróciłaś :wink: :wink: :wink: Fajne są te Twoje zdjecia, naprawdę przyjemnie się ogląda czyjeś wnętrza (zazanczam ładne i przytulne wnętrza :D ). Pozdrawiam gorąco Aga

Dzięki Aguś :lol:

Teraz to juz tych fotek pewnie nie będzie za dużo... :cry:

Nie ma juz kaski żeby poszaleć dalej...

więc zostaje tylko "kosmetyka" tego co nie dokończone (listwy przypodłogowe mam założone tylko w przedpokoju, salonie i kuchni...) :evil:

Czekam na wiosnę, żeby poszaleć w ogródku, no i koniecznie podjazd z kostki...bo tony piachu wnosimy do chaty... :evil:

Thuja od Ciebie... pięknie rośnie :p

Pozdrawiam serdecznie

Mam jeszcze pytanie,co to za kolorki w pokojach?Chodzi mo o ten ciepły żółty i zielony tzn jakiej firmy i jakiego symbolu,są przepiękne.

Pozdrawiam

Odczytam dzisiaj "z wiaderek"... i dam jutro znać.

W rzeczywistości kolorki wygladają jeszcze ładniej jak na fotkach.

Teraz muszę jeszcze wybrać jakiś kolorek do kuchni... bo jeszcze nie wymalowana :cry:

Pozdrawiam serdecznie

Mam jeszcze pytanie,co to za kolorki w pokojach?Chodzi mo o ten ciepły żółty i zielony tzn jakiej firmy i jakiego symbolu,są przepiękne.

Pozdrawiam

Znalazłam w końcu te wiaderka, na strychu... :lol:

Wszystkie farby są firmy DULUX

żółta to - "SŁONECZNY POCAŁUNEK"

zielona to - "LIMONKA" zmieszana z "TRAWĄ MORSKĄ" (pół na pół)

Pozdrawiam

aLE NUMER Z TYMI MYSZAMI :D

Nie wiedziałem że myszki lubią szminki

Ja na jesień też miałem myszkę - jeden dzień

Kupiłem łapkę, słożyłem na nią kawałem słoniny....i następnego dnia niestety była martwa :cry:

WITAM CIĘ SERDECZNIE :) :) :)

OJ, MY NA JESIEŃ ZŁAPALIŚMY NIE JEDNĄ...brr....W GARAŻU(GDZIE BYŁ JESZCZE POTWORNY BAŁAGAN) I NA STRYCHU

A PRZYNĘTY BYŁY RÓŻNE...CHLEBEK, SEREK, KIEŁBASKA...

JAK SIE MIESZKA? CZEMU NIE ZAŁOŻYŁEŚ DZIENNICZKA...NIC NIE WIEMY O TWOIM DOMKU :cry:

POZDRAWIAM