Rom 24.08.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Ale piękne grzybki Az ślinka cieknie. Strasznie skomplikowana sprawa z Tą pompą ciepła. Maszyna wygląda jak jakiś pojazd księżycowy. Czy te rurki idą w ziemi w pionie?? Jak głęboko się wierciliście? Strasznie skomplikowanie i poważnie to wszystko wygląda. Fotorelacja super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 24.08.2006 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Tasijo własnie stanąłem przed dylematem płytek i dlatego się zainteresowałem tymi płytkami. Bardzo mi się podobaja i jak bym wiedział co to za płytki to mógłbym je sobie gdzieś w salonie zobaczyc na żywo. Czekam na zdjęcia z budowy Kazałam zrobić rentgena w przyczepie campingowej...i odczytali mi przed chwilą dane z faktury... To jest glazura z OPOCZNA.... HERWANA BEŻ - ściany jasne HERWANA BRĄŻ - sciany ciemne HERWES BRĄZ - podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 24.08.2006 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Ale piękne grzybki Az ślinka cieknie. Strasznie skomplikowana sprawa z Tą pompą ciepła. Maszyna wygląda jak jakiś pojazd księżycowy. Czy te rurki idą w ziemi w pionie?? Jak głęboko się wierciliście? Strasznie skomplikowanie i poważnie to wszystko wygląda. Fotorelacja super. 5 ODWIERTÓW PIONOWYCH, PO OKOŁO 30 M KAŻDY ... w sumie jest przeszło 160 m "w głąb" ziemii...Potem z tych 5 miejsc...idą te niebieskie rury (wkopane tylko na głębokość 120 m) które łączą się przy budynku i wchodzą do tej pompy ciepła (wygląda ONA jak duża lodówka, tyle że waży. duuuuużo wiecej, STOI W SPIŻARCE PRZY KUCHNI) Jak wrzucę wiecej fotek, to opiszę dokładnie... "czym to sie je"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 24.08.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Dzięki za info odnośnie płytek. Tak mi się wydawało że to Opoczno. Wczoraj właśnie byłem w salonie Opoczna i wydawało mi sie, że coś takiego widziałem Wogóle mają bardzo ładne wzory i kolory. chyba się zdecyduję na ich płytki. Tylko podoba mi sie pare wzorów i co tu wybrać Jakby było tak jak za komuny to by nie było problemów hahaha Brało się to co rzucili akurat na sklep hahaha. Odwierty strasznie głębokie. Jaki jest całkowity koszt takiego przedsięwzięcia i jakie są tego korzyści?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 07.09.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Tasijo jak tam na budowie?? Nic się nie dzieje???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 13.09.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Cześć!! Prowadzisz super dziennik Gratulacje Mam kilka pytań odnośnie pompy ciepła?? -jakiej firmy masz pompę - może namiary na instalatorów zarówno pompy jak i ogrzewania podłogowego - ile kosztowały odwierty - jaki koszt pompy I conajważniejsze czy pompa działa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 29.12.2006 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Ale z przyjemnością przeczytałam i obejrzałam Twój dziennik,życzę dalszej wytrwałości oraz Szczęśliwego Nowego Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 02.01.2007 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Tasijo jak tam na budowie?? Nic się nie dzieje???? Już jestem...po długiej nieobecności... Ostatni mój wpis w Dzienniku był z 18 sierpnia ! Uzupełniłam go jeszcze w Starym roku Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 02.01.2007 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Cześć!! Prowadzisz super dziennik Gratulacje Mam kilka pytań odnośnie pompy ciepła?? -jakiej firmy masz pompę - może namiary na instalatorów zarówno pompy jak i ogrzewania podłogowego - ile kosztowały odwierty - jaki koszt pompy I conajważniejsze czy pompa działa Pozdrawiam Dzięki serdeczne za miłe słowa. To jest pompa szwedzkiej firmy - NIBE. Koszt samej pompy to 25 tys zł Namiary na firmę która robiła odwierty wyślę na priva. Firmy która robiła instalacje nie polecam BARDZO NIESŁOWNA EKIPA Z BYDGOSZCZY W domku jest cieplutko, woda w kranach też leci gorąca Koszty energii elektrycznej która uruchamia pompę, wynoszą około 140 zł miesięcznie Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 02.01.2007 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Ale z przyjemnością przeczytałam i obejrzałam Twój dziennik,życzę dalszej wytrwałości oraz Szczęśliwego Nowego Roku. Ślicznie dziękuję Również składam życzenia pomyślności i wszystkiego dobrego w Nowym 2007 ROKU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 03.01.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 niesamowite tempo w nadrobieniu dziennika mam nadzieje że będzie wam się wspaniale mieszkało w waszym domku a jak przyjedzie wiosna to zasiejecie trawę i będzie cacy współczuje z powodu śmierci taty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 04.01.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 TASIJA super że wróciłaś Fajne są te Twoje zdjecia, naprawdę przyjemnie się ogląda czyjeś wnętrza (zazanczam ładne i przytulne wnętrza ). Pozdrawiam gorąco Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 04.01.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Mam jeszcze pytanie,co to za kolorki w pokojach?Chodzi mo o ten ciepły żółty i zielony tzn jakiej firmy i jakiego symbolu,są przepiękne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 08.01.2007 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Cześć!! Prowadzisz super dziennik Gratulacje Mam kilka pytań odnośnie pompy ciepła?? -jakiej firmy masz pompę - może namiary na instalatorów zarówno pompy jak i ogrzewania podłogowego - ile kosztowały odwierty - jaki koszt pompy I conajważniejsze czy pompa działa Pozdrawiam Dzięki serdeczne za miłe słowa. To jest pompa szwedzkiej firmy - NIBE. Koszt samej pompy to 25 tys zł Namiary na firmę która robiła odwierty wyślę na priva. Firmy która robiła instalacje nie polecam BARDZO NIESŁOWNA EKIPA Z BYDGOSZCZY W domku jest cieplutko, woda w kranach też leci gorąca Koszty energii elektrycznej która uruchamia pompę, wynoszą około 140 zł miesięcznie Pozdrawiam serdecznie Upss... na dzień dzisiejszy po dokładnych przeliczeniach wychodzi że pompa "zżera" (od momentu właczenia ogrzewania tj. od połowy wrzesnia) 445 kwh na dobę...Mamy jeszcze prąd budowlany, więc wychodzi to mniej-wiecej 270 zł miesięcznie za ciepła wodę i CO. A koszt pompy który podałam 25 tys to jest netto brutto wyniosło 31 tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 08.01.2007 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 TASIJA super że wróciłaś Fajne są te Twoje zdjecia, naprawdę przyjemnie się ogląda czyjeś wnętrza (zazanczam ładne i przytulne wnętrza ). Pozdrawiam gorąco Aga Dzięki Aguś Teraz to juz tych fotek pewnie nie będzie za dużo... Nie ma juz kaski żeby poszaleć dalej... więc zostaje tylko "kosmetyka" tego co nie dokończone (listwy przypodłogowe mam założone tylko w przedpokoju, salonie i kuchni...) Czekam na wiosnę, żeby poszaleć w ogródku, no i koniecznie podjazd z kostki...bo tony piachu wnosimy do chaty... Thuja od Ciebie... pięknie rośnie Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 08.01.2007 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Mam jeszcze pytanie,co to za kolorki w pokojach?Chodzi mo o ten ciepły żółty i zielony tzn jakiej firmy i jakiego symbolu,są przepiękne. Pozdrawiam Odczytam dzisiaj "z wiaderek"... i dam jutro znać. W rzeczywistości kolorki wygladają jeszcze ładniej jak na fotkach. Teraz muszę jeszcze wybrać jakiś kolorek do kuchni... bo jeszcze nie wymalowana Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 11.01.2007 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Mam jeszcze pytanie,co to za kolorki w pokojach?Chodzi mo o ten ciepły żółty i zielony tzn jakiej firmy i jakiego symbolu,są przepiękne. Pozdrawiam Znalazłam w końcu te wiaderka, na strychu... Wszystkie farby są firmy DULUX żółta to - "SŁONECZNY POCAŁUNEK" zielona to - "LIMONKA" zmieszana z "TRAWĄ MORSKĄ" (pół na pół) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 11.01.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 aLE NUMER Z TYMI MYSZAMI Nie wiedziałem że myszki lubią szminki Ja na jesień też miałem myszkę - jeden dzień Kupiłem łapkę, słożyłem na nią kawałem słoniny....i następnego dnia niestety była martwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 11.01.2007 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 aLE NUMER Z TYMI MYSZAMI Nie wiedziałem że myszki lubią szminki Ja na jesień też miałem myszkę - jeden dzień Kupiłem łapkę, słożyłem na nią kawałem słoniny....i następnego dnia niestety była martwa WITAM CIĘ SERDECZNIE OJ, MY NA JESIEŃ ZŁAPALIŚMY NIE JEDNĄ...brr....W GARAŻU(GDZIE BYŁ JESZCZE POTWORNY BAŁAGAN) I NA STRYCHU A PRZYNĘTY BYŁY RÓŻNE...CHLEBEK, SEREK, KIEŁBASKA... JAK SIE MIESZKA? CZEMU NIE ZAŁOŻYŁEŚ DZIENNICZKA...NIC NIE WIEMY O TWOIM DOMKU POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 11.01.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Biję się w pierś Dawno nie odzywałem się w Twoich komentarzach TASIJO Dziennika nadal nie ma A jak się mieszka?? Mimo że nie wykończone to mieszka się bosko Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts