monia i marek 27.05.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Arctico - b.ładny masz ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 27.05.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Arctico - b.ładny masz ogród Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 27.05.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 No coz ladne macie ogrody.My niestety nie mozemy sie jeszcze pochwalic, bo dopiero mamy jego projekt.Pewnie z czescia ruszymy na jesien, ale najpierw musimy ziemi nawiesc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 27.05.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Witam i ja w sympatycznym wątku Zdjęć z naszego ogrodu jest mnóstwo na naszej stronie i by nie "obciążać" tego watku, podaję niżej link Super jest dla poczatkujących ta fotorelacja z tworzenia ogrodu Mam pytanko - jak zamocowaliście do podłoża drewutnię i składzik, żeby nie odfrunęły podczas wichury, bo jeśli dobrze widzę to stoją na bloczkach? Arctica, piękny ogród ile ma lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 27.05.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Arctica, piękny ogród ile ma lat? Cieszę się że przypadł do gustu. Nie każdy lubi kamieniste... Większość ogrodu powstała wiosną zeszłego roku, a pojedyncze nasadzenia robiłam pół roku wcześniej, czyli jesienią 2007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 27.05.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Mam pytanko - jak zamocowaliście do podłoża drewutnię i składzik, żeby nie odfrunęły podczas wichury, bo jeśli dobrze widzę to stoją na bloczkach? Nie są w żaden sposób mocowane. Też się obawiałem "odlotu", ale stolarze uspokoili mnie, że jest to na tyle cieżkie, że nie pofrunie. Czas to potwierdził, a były już kilka razy BARDZO silne wiatry. I nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 28.05.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Arctica, piękny ogród ile ma lat? Cieszę się że przypadł do gustu. Nie każdy lubi kamieniste... Większość ogrodu powstała wiosną zeszłego roku, a pojedyncze nasadzenia robiłam pół roku wcześniej, czyli jesienią 2007. To musiałaś od razu wielgachy wsadzać? A zielsko nie wychodzi przez kamienie czy jakoś specjalnie przygotowywalaś podłoże? U nas na osiedlu parę lat temu zrobili kamienny skwerek a że pielęgnować nie ma kto to teraz jest więcej chwastów niż kamieni Myślałam o agrowłókninie ale ktoś gdzieś na FM mapisał że pod nią ziemia się wyjaławia nie wiem czemu, ale być może tak jest A tło - żywopłot z czego jest że taki szczelny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.05.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Arctica, piękny ogród ile ma lat? Cieszę się że przypadł do gustu. Nie każdy lubi kamieniste... Większość ogrodu powstała wiosną zeszłego roku, a pojedyncze nasadzenia robiłam pół roku wcześniej, czyli jesienią 2007. To musiałaś od razu wielgachy wsadzać? A zielsko nie wychodzi przez kamienie czy jakoś specjalnie przygotowywalaś podłoże? U nas na osiedlu parę lat temu zrobili kamienny skwerek a że pielęgnować nie ma kto to teraz jest więcej chwastów niż kamieni Myślałam o agrowłókninie ale ktoś gdzieś na FM mapisał że pod nią ziemia się wyjaławia nie wiem czemu, ale być może tak jest A tło - żywopłot z czego jest że taki szczelny? Naprawdę tylko kilka dużych iglaków wsadziłam. Stworzyły one swego rodzaju osnowę, a reszta była maciupcia. Co najśmieszniejsze to w sporej liczbie przypadków te liliputy dogoniły duże, ale chorujące po przesadzeniu roślinki. A całość rzeczywiście rośnie w mega tempie, już pisałam mr6319, dobra ręka... po babci... Na całości (oprócz trawnika) mam właśnie agrowłókninę (matę szkółkarską), wiem że było dużo krzyku o wykładaniu ogrodu szmatami, ale to przecież mój ogród, moje szmaty. Roślinki rosną jak widać lepiej niż nieźle, a ja mogę się nimi cieszyć zamiast ślęczeć nad zielskiem . Żywopłot to siatka obsadzona winobluszczem pięcioklapowym . Niestety zimą nie spełnia swych funkcji ścianowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 28.05.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Mnie podoba się bardzo planuję też coś w tym stylu tylko z trawiastymi ścieżkami dla mojej psinki i też z agrowłókniną bo już moje gliniaste klepisko 2 razy pryskałam rundapem a nowe zielepastwo, głównie osty i choszczka wciąż wyłażą Ale u mnie to początek budowy i mam jeszcze mało miejsca na nasadzenia, no i codziennie jadąc na działkę drżę czy to co do tej pory wsadzone jeszcze tam jest Na innym wątku znalazłam radę żeby dać agrowłókninę rozkładającą się, i znów zagwozdka co zrobić A możesz dać fotki przybramia i przytarasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.05.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Tylko nie jestem pewna, czy ładnie będą wyglądać rozdeptane trawiaste ścieżki . Moja psinka, chociaż z pewnymi oporami łazi po kamykach. Chyba, że zobaczy za płotem inną psinkę to wtedy opory znikają . Rozkładająca się agrowłóknina jest dobrym pomysłem pod warunkiem, że roślinki zdążą pokryć powierzchnię zanim się zdąży rozłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 28.05.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Moje psie to york odmiany szlacheckiej i na kamienie na pewno nie wejdzie, choćby miała cały dzień stać na skrawku bezpiecznego dla łapek podłoża, a że członek rodziny to ważny, muszę coś dla jej wygody wymyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.05.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Acha, miałam na myśli większe gabaryty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 08.06.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 MIgdałek i nasze wierzby... http://foto3.m.onet.pl/_m/43a38302e0b6214ea363ad8655e26be3,10,19,0.jpg A takie przepiękne szyszunie ma nasza Jodła Koreańska... http://foto0.m.onet.pl/_m/80c74850d7baf4e5f513fbdb90b70690,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 09.06.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 uf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olive2008 14.06.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Piękne ogrody macie. Arctica Twój ogród bomba, zdolniacha z Ciebie. Ja swój pomału robię sama, oj ale jeszcze troszkę to potrwa. A przy okazji zapytam, czy wiecie w którym momencie powinno przycinać się tuje? dwa lata temu posadziłam tuje przy ogrodzeniu, ale część została zniszczona przez roboty jakie jeszcze były robione na działce przy budowie, i miałam luki w tym roku dokupiłam w te miejsca nowe drzewka ale są małe a tamte dwu letnie są dużo większe i pomyślałam sobie, że je troszkę przytnę żeby różnica w wysokości się trochę zatarła a po drugie to podobno pomaga żeby rosły trochę w szerokość i gęstniały, ale nie wiem kiedy mogę je przycinać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Douger 14.06.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Tnij kiedy masz ochotę. Wiadomo, najlepiej kiedy ustaje wegetacja, ale tuje bardzo dobrze znoszą przycinanie nawet w środku lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olive2008 15.06.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 To super, a ja się martwiłam, że teraz nie można a powiem szczerze, że mnie rączki do nich świerzbią Dziękuję za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 07.05.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 chyba jest podobny wątek , gdzie jest sporo fotek ogrodów ( tylko przez te głupie zmiany na forum nie umiem go znależć), bo w tym wątku wiele zdjęc jest z " czerwonym krzyżykiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 07.05.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Arctica, piekne masz te nasadzenia. Ja juz te zdjecia znam i obejrzalam je dokladnie. Strasznie podobaja mi sie połączenia tawuł z iglakami i lisciastymi bordowymi. Arctica, co tam u Ciebie rosnie bordo, taka wysmukla roslina - to jakis buk? A to moje zdjęcia, juz je zamieszczalam na innych watkach, to dopiero poczatek ogroduhttp://i39.tinypic.com/125jq7l.jpg http://i41.tinypic.com/2v2e0hz.jpg http://i41.tinypic.com/24vk49g.jpg http://i40.tinypic.com/jja8ls.jpg http://i43.tinypic.com/15n0in6.jpgNa klepisku nowo zalozony trawnik - juz teraz kielkuje trawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts