Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hejka

Mam problem - mianowicie postanowiłem już że mój 140m2 domek bedzie ogrzewany piecem gazowym - dokładnie jakims kondensatem - Napewno wyrzuciłem z rozwarzań wszystkie firmy "krzak" oraz Junkersa oraz Viessmana - długo zastanawiałem się nad DeDrichem - jednak cena nie na moją kieszeń --- na dzień dzisiejszy mam dwa kociołki upatrzone a dokładnie:

1 - ULRICH ZŁOTY ZESTAW system x2

Kondensich KO KOMPRESSOR... + Wasserlux WL 140SYSx2 -- ponizej 8 tys netto

2 - Coś z firmy WOLF

Generalnie nie chcę wydać wiecej niż 11 tys brutto

Może ktoś kto ma jakiś pecyk tych firm coś mi podpowie albo poleci coś innego...

https://forum.murator.pl/topic/50840-ulrich-czy-wolf-a-mo%C5%BCe-co%C5%9B-innego/

Hejka

Mam problem - mianowicie postanowiłem już że mój 140m2 domek bedzie ogrzewany piecem gazowym - dokładnie jakims kondensatem - Napewno wyrzuciłem z rozwarzań wszystkie firmy "krzak" oraz Junkersa oraz Viessmana - długo zastanawiałem się nad DeDrichem - jednak cena nie na moją kieszeń --- na dzień dzisiejszy mam dwa kociołki upatrzone a dokładnie:

2 - Coś z firmy WOLF

Może ktoś kto ma jakiś pecyk tych firm coś mi podpowie albo poleci coś innego...

Wg mnie tylko pkt 2.

Urlich made in Korea

Wolf made in Germany

I wszystko jasne.

https://forum.murator.pl/topic/50840-ulrich-czy-wolf-a-mo%C5%BCe-co%C5%9B-innego/#findComment-1100343

• 1 month później...
Hejka

2 - Coś z firmy WOLF

Wg mnie tylko pkt 2.

Urlich made in Korea

Wolf made in Germany

I wszystko jasne.

Drażnią mnie takie wypowiedzi. Widzę, że wybierając kocioł myślisz tylko w "ten" sposób - "gratuluję wyboru"...

Trochę czytam Rzeczpospolitą i tam znajduję artykuły o niemieckiej technice - podam przykład samochodu marki Mercedes - "cudu nad cudami":

"Mercedes jedzie do naprawy

Jak podaje magazyn motoryzacyjny "Auto Motor und Sport", w tym roku najczęściej kierowaną do serwisu marką samochodów w Niemczech był Mercedes. Zgodnie z zaleceniem producenta w 350 tys. pojazdów tej marki należało sprawdzić takie elementy, jak układ hamulcowy, elektryka oraz wycieraczki. - W Polsce w ramach wymienionych akcji serwisowych zostało wezwanych na przegląd i ewentualną wymianę poszczególnych elementów ok. 3 tysięcy aut - poinformował Piotr Wójcik z DaimlerChrysler Automotive Polska. Według danych firmy Samar, od stycznia do listopada w Polsce sprzedano 2245 tych aut, o 17 proc. mniej niż rok wcześniej. - a.mac." - artykuł z końca roku 2005.

I jeszcze 2 artykuły dotyczące niemieckiej techniki:

"BMW: gorące fotele.

BMW usunie na swój koszt usterkę w ok. 75 tys. limuzyn serii 5 i 7, polegającą na nadmiernym nagrzewaniu się przednich siedzeń, co może doprowadzić do poparzeń pasażerów. Usterka dotyczy 69 750 aut serii 5 i 5550 serii 7 wyprodukowanych od lutego 2003 r. do czerwca 2004 r. Producenta będzie to kosztować 16 mln euro. (AFP, Reuters, P.R.)" - "Rzeczpospolita" z 29.12.2004 r.

"VW: usterki w USA.

Urząd bezpieczeństwa transportu drogowego NHTSA zażądał od Volkswagena wyjaśnienia przyczyny skarg klientów na boczne poduszki w modelach Golf IV, Golf GTI i Jetta, które uruchamiały się samoczynnie, bez wypadku. VW skontroluje 447 tys. tych pojazdów. Ponadto usunie różne usterki w prawie 369,3 tys. tych i innych aut (nieszczelne pompy paliwa, wyłączniki świateł awaryjnych). (Reutes, DPA, P.R.) - "Rzeczpospolita" z 27.12.2004 r.

https://forum.murator.pl/topic/50840-ulrich-czy-wolf-a-mo%C5%BCe-co%C5%9B-innego/#findComment-1153290

Drodzy forumowicze, uważajcie na "dobre rady" albo "trafne spostrzeżenia" takich uzytkowników jak . Proponuję przesledzić jego poprzednie posty. Wypowiada się prawe wyłacznie na temat Urlicha i zawsze bardzo dobrze.

Moim zdaniem to zamaskowany pracownik firmy, która przy pomocy haseł "japońska technologia" i używając niemieckobrzmiącej nzwy prowadzi testy tańszych rozwiązań technicznych i zdobywa doświadczenie na tych którzy dadzą się na ich tricki złapać.

A tu spostrzeżenie innego forumowicza na temat a:

PAN BOGDAN W DNIU 28 MAJA 2005 ROKU DOPIERO NOSIŁ SIE Z ZAMIAREM KUPNA TEGO PIECA *ULRICH* BO BYŁY W PROMOCJI, NATOMIAST W DNIU 18 CZERWCA 2005 ROKU , DAŁ POSTA ŻE UŻYTKUJE GO JUZ OD ROKU CZASU !!!! TAKZE MOGE WNIOSKOWAĆ ZE W OKRESIE OD 28 MAJA DO 18 CZERWCA 2005 KOCIOŁ DAWAŁ SOBIE RADE Z PANUJĄCYMI NA ZEWNĄTRZ MROZAMI.

https://forum.murator.pl/topic/50840-ulrich-czy-wolf-a-mo%C5%BCe-co%C5%9B-innego/#findComment-1153587

Drodzy forumowicze, uważajcie na "dobre rady" albo "trafne spostrzeżenia" takich uzytkowników jak . Proponuję przesledzić jego poprzednie posty. Wypowiada się prawe wyłacznie na temat Urlicha i zawsze bardzo dobrze.

Moim zdaniem to zamaskowany pracownik firmy, która przy pomocy haseł "japońska technologia" i używając niemieckobrzmiącej nzwy prowadzi testy tańszych rozwiązań technicznych i zdobywa doświadczenie na tych którzy dadzą się na ich tricki złapać.

A tu spostrzeżenie innego forumowicza na temat a:

PAN BOGDAN W DNIU 28 MAJA 2005 ROKU DOPIERO NOSIŁ SIE Z ZAMIAREM KUPNA TEGO PIECA *ULRICH* BO BYŁY W PROMOCJI, NATOMIAST W DNIU 18 CZERWCA 2005 ROKU , DAŁ POSTA ŻE UŻYTKUJE GO JUZ OD ROKU CZASU !!!! TAKZE MOGE WNIOSKOWAĆ ZE W OKRESIE OD 28 MAJA DO 18 CZERWCA 2005 KOCIOŁ DAWAŁ SOBIE RADE Z PANUJĄCYMI NA ZEWNĄTRZ MROZAMI.

Wysłany : 29 Kwi 2006 12:18

--------------------------------------------------------------------------------

DROGI KOLEGO BIGSISTER PAN BOGDAN W DNIU 28 MAJA 2005 ROKU DOPIERO NOSIŁ SIE Z ZAMIAREM KUPNA TEGO PIECA *ULRICH* BO BYŁY W PROMOCJI, NATOMIAST W DNIU 18 CZERWCA 2005 ROKU , DAŁ POSTA ŻE UŻYTKUJE GO JUZ OD ROKU CZASU !!!! TAKZE MOGE WNIOSKOWAĆ ZE W OKRESIE OD 28 MAJA DO 18 CZERWCA 2005 KOCIOŁ DAWAŁ SOBIE RADE Z PANUJĄCYMI NA ZEWNĄTRZ MROZAMI

WNIOSEK JEDEN : Z KOTŁAMI ULRICH, ZYCIE CI MINIE SZYBKO !!!

DOWÓD:

Odpowiedzi : 27

Wyświetleń : 2037

Forum : Wymiana doświadczeń Wysłany : Sob, 18 Czerwiec 2005 09:33 Temat : kocioł kondensacyjny ULRICH Kondensich

Mam Ulricha turbo kondensta, wprawdzie dopiero od roku więc zbyt krótko aby powiedzieć czy jest dobry lub zły. Jednak powiem wam że jak czytam tekst typu - koreański to byle co - śmiac mi się chce. L ...

Temat : Kotły c.o. Ulrich - kto uzywa i co o nich powie

Odpowiedzi : 43

Wyświetleń : 1555

Forum : Wymiana doświadczeń Wysłany : Sob, 28 Maj 2005 08:33 Temat : Kotły c.o. Ulrich - kto uzywa i co o nich powie

...Akurat jest promocja na Ulricha i się przymierzam do zakupu jakiegoś kotła, więc pytam o opinie na jego temat.

Zaznaczam, że chcę informacji konkretnych uzytkownikow a nie postów w stylu "słyszałe ...

POZDRAWIAM

Ad.1 cytowanej wypowiedzi z 18 czerwca 2005 r. - nie jest to moja wypowiedź, a cytat z wypowiedzi forumowicza "jacekska".

Ad. 2 cytowanej wypowiedzi z 28 maja 2005 r. - także nie jest to moja wypowiedź,a cytat z wypowiedzi forumowicza "juras".

Sugeruję uważniejsze "studiowanie" moich wypowiedzi i nie wprowadzanie forumowiczów w błąd.

:roll: Widzę że nie każdy umie czytać ze zrozumieniem

https://forum.murator.pl/topic/50840-ulrich-czy-wolf-a-mo%C5%BCe-co%C5%9B-innego/#findComment-1153622