Roberto666 27.03.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Witam wszystkich.To jest mój pierwszy post na forum:) Mam pytanie do wszystkich, czy da się dobudowac do budynku (parter+piętro) na pitrze pokoju dziennego z jadalnią, kuchnią i oddzielnym wejsciem piętra na filarach. Metrazowo potrzebuje okolo 60 metrów na te pomieszczenia, gdyz juz na pietrze mam 3 pokoje i łazienke. Oczywiscie bede musial zrobic oddzielne przylacze wodne, elektryczne. Gazowego nie bedzie bo ogrzewanie chce zrobic elektryczne, podgrzewanie wody z kominka i z akumulatorów słonecznych. Czy 60 metrow mozna zrobic na filarach samych???????? czy ktoś wie ile to moze kosztowac tak srednio na jeża?????? Proszę o pomoc. Mam 23 lata no i nie stac mnie teraz na architektow i innych specjalistow. Plizzzzzzzzzzzzzz help. Pozdro all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 27.03.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 wszystko sie da, ale bez architektów i innych specjalistów sie nie obejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roberto666 27.03.2006 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 wszystko sie da, ale bez architektów i innych specjalistów sie nie obejdzie Tnx za odpowiedz. Jaki jest koszt architekta za zrobienie takiego projektu wraz z przylaczami na calym pietrze?? Czy moze orientujesz się ile moze kosztowqac dobudowanie czegoś takiego wymyślnego:)??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 27.03.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 ciezko oszacowywac koszty jesli nie ma nawet zadnej koncepcji.Wiecej niz 2tys./m2 nie powinno bycprojekt:architektura i konstrukcja - 3-7 tys.,przyłacza - 300-600 za jednochodzi o przylacza czy projekt wewnetrznej instalacji?trzeba wystapic o WZ jesli nie ma planu czy wogóle bedzie to mozliwe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roberto666 27.03.2006 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 ciezko oszacowywac koszty jesli nie ma nawet zadnej koncepcji. Wiecej niz 2tys./m2 nie powinno byc projekt: architektura i konstrukcja - 3-7 tys., przyłacza - 300-600 za jedno chodzi o przylacza czy projekt wewnetrznej instalacji? trzeba wystapic o WZ jesli nie ma planu czy wogóle bedzie to mozliwe pozdrawiam chodzi o przyłącza i projekt wewnetrznej instalacji. 2 tys to wychodzi juz pod klucz czy stan surowy?? sorry za te moje pytania ale jestem poczatkujacy w tej dziedzinie i nie znam sie na tym Pozdrawiam i z gory dziekuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 27.03.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 bez specjalnych wodotrysków powinno byc pod klucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roberto666 28.03.2006 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 bez specjalnych wodotrysków powinno byc pod klucz Oki. Wielkie dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roberto666 28.03.2006 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 A może ktoś miał doświadczenie z taką nie typoową budowlą ???? Jeśli tak to niech napisze. Jak się w tym mieszka:) Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 01.04.2006 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Dobrze sie mieszka, musisz zwrocic uwage na ogrzewanie, jak rowniez na wieksza grubosc izolacji cieplnej od spodu plyty ze wzgledu na wzmozone przez wiatr konwekcyjne straty ciepla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts