Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

odpowiem CI tak. Przeżyjesz włamanie - zweryfikuje ono Twoje, błędne uwierz mi, podejście. Nie życzę Ci tego ale dopiero wtedy pewne rzeczy do Ciebie dotrą
Przezylem i wlamanie i inne kradzieze i nie mam zamiaru sie oszukiwac i inwestowac w zabezpieczenia, ktore daja tylko komfort psychiczny.

A tak gwoli scislosci. W jaki sposob mozna otworzyc zamkniete okno bez zadnego sladu?

• Odpowiedzi 948
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rozumiem, ze zlodziej bedzie tak sie staral przy wlamaniu by nie zostawic zadnych sladow.

Chyba wam sie pomylilo z uchylonym. Wtedy nie trzba sie wysilac. Ale uchylone okno to nie wina okien a uzytkownika. A i wiele ubezpieczycieli nie wyplaci w takim przypadku. Nawet jak beda slady wlamania.

Nie wiem jak wy ale ja okien uchylonych w pustym domu nie zostawiam.

rozwierne lub uchylne, jak i jeszcze okucia ze stała zasuwnicą, nie ważne tak naprawdę, otworzyć okno bez żadnych zabezpieczeń to nie problem, nawet jak zamknięte jest klamką, i śladów po włamaniu nie widać lub trudno udowodnić że to co pozostało to ślad po włamaniu.

Ale co tam, przecież do domów się nie włamują ;)

Illmod trio ma zapewnić wszystko tzn. paroszczelność z jednej strony a paroprzepuszczalność z drugiej. A jak wstawiam kliny to w tym miejscu wychodzi przerwa w izolacji okna. Poza tym jak to jest w realnym montażu taką taśmą? Czy zostawiam przerwę na kliny? W jakim tempie taka taśma rozpręża się?

Przyklejasz taśmę do okna a na nią dajesz klina, wszędzie taśma się rozpręża oprócz miejsc klinowania okna. Piankujesz okno a gdy piana stwardnieje, usuwasz kliny i czekasz, aż w ich miejscu taśma też się rozprężny i dopianowywujesz okno. Czas rozprężania jest zależny od temperatury otoczenia.

....piankujesz okno a gdy piana stwardnieje, usuwasz kliny i czekasz, aż w ich miejscu taśma też się rozprężny i dopianowywujesz okno. ....
I modlisz się, by okno nie osiadło pod własnym ciężarem, a jak cokolwiek się z nim będzie działo z założenia jesteś na straconej pozycji bo wykonałem montaż NIEPRAWIDŁOWO

Nigdy nie używałem taśmy rozprężnej od wewnątrz właśnie z tego powodu. Będę miał taki montaż na wiosnę ale to zupełnie inna bajka i zupełnie inaczej przygotowane otwory - ale o tym po montażu na mojej stronie - myślę, że gdzieś pod koniec marca

jak wygląda stosowanie stałych podpór montażowych okna(kliny) a zastosowanie illbruck TP650 illmod Trio?

Moim zdaniem w ogóle nie wygląda:-(. Dół trzeba zaplanować inaczej.

Stosowałeś tą taśmę przy montażu?

Się było, widziało i... się już wie:-)

rozwierne lub uchylne, jak i jeszcze okucia ze stała zasuwnicą, nie ważne tak naprawdę, otworzyć okno bez żadnych zabezpieczeń to nie problem, nawet jak zamknięte jest klamką, i śladów po włamaniu nie widać lub trudno udowodnić że to co pozostało to ślad po włamaniu.

Ale co tam, przecież do domów się nie włamują ;)

I to jest standardowe tlumaczenie sprzedawcow okien jakby byli zlodziejami. Wczesniej bylo, ze sladow nie ma. Teraz juz sa ale trudne do udowodnienia. Zaraz dojdziemy do wniosku, ze zlodziej wlamuje sie tak by poszkodowany nie musial naprawiac okien.

Mysle, ze nie ma sensu kontynuowac tej rozmowy. Sprzedawca wie swoje, zmanipulowany klient swoje a klient swoje. I kazdy ma racje bo czuje sie z tym dobrze. Szkoda tylko, ze coraz mniej ludzi potrafi samodzielnie myslec.

A myśl sobie samodzielnie. Tylko nie staraj się przekonać do swoich błędnych poglądów wszystkich dookoła. Forum to nie poradnik dla złodziei "Jak otworzyć okno" więc nie będę opisywał włamań jakie widziałem. Gwarantuję jednak, że okno można otworzyć bez najmniejszych śladów! A żeby dać do myślenia to powiem tylko, że bardzo często okna o prostej budowie okuć otwierają się samoczynnie podczas ich transportu!

Oczywiście moją wypowiedz o piankowaniu okna należny pominąć gdyż myślałem, że mowa jest o zwykłych taśmach rozprężnych a nie tych szerokich zastępujących też piankę. Sorki

W dolnej części okna gdzie pozostawiamy kliny nie stosuje się IIllmod Trio tylko folie okienne (paroszczelna od środka, paro przepuszczalna od zewnątrz) oraz tradycyjną pianę

Test: to jak ma wyglądać prawidłowy montaż okna na Illmod Trio?

Firewall montażu okien nie planuje się na... forum, a na budowie:-). Za mało wiem, by się wypowiadać na temat rozwiązań potrzebnych i możliwych do zastosowania w Twoim przypadku. Sorry, ale ja to... nie sprzedawca okien, co to w ciemno opowie Ci co trzeba i cenę wyliczy budowy nie widząc.

Co do zasady. Góra i boki, to pikuś... Wyprostuj i wygłaskaj ściany ościeży, dobierz szerokość luzów dylatacyjnych do wielkości i konstrukcji okien, do wielkości luzów i głębokości kształtownika dobierz odpowiednią taśmę. Jak rozwiązać dół, tego Ci nie opowiem, póki nie dotknę, nie zobaczę i nie dowiem się co zamierzasz w kwestii parapetów zewnętrznych, wewnętrznych i docieplenia.