Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszt lustrzanego odbicia WB-3388

Recommended Posts

Kochani dziś zadzwoniłem do mojego biura projektów z zapytaniem, czy jest lustrzane odbicie naszego projektu, no i okazało się że nie ma.

Projekt WB-3388 Agrobispu

http://www.agrobisp.com.pl/cgi-bin/store?action=display&item=177&usid=1

Powiedzcie proszę ile może kosztować lustrzane odbicie takiego projektu?

Ja nie mam pojęcuia. Arcitekt powiedział, że do pozwolenia na budowę wystarczy ten prosty projekt, ale dla budowlańców trzeba wiele rysunków poprzerabiać.

Może ktoś już robił to lustrzane odbicie dla siebie

Pozdro

Jeżeli rysunki projektu były robione komputerowo w Autokadzie, to stosunkowo łatwo jest wykonać lustrzane (z wyjatkiem napisów) odbicia.

Ręcznie, praca mozolna.

Można też rysunki zeskanować, wprowadzić do Autokada i wykonać lustrzane odbicia.

Poszukać studenta architektury - wykona.

Jeśli projekt nie został jeszcze kupiony - poszukać w innym biurze.

a po co robić lustrzane odbicie - ja u siebie miałem tylko zgode na realizacje w lustrzanym odbiciu. Na potrzeby wykonawców niektóre strony zkserowałem na kalce technicznej.

Czytanie projektu nie stwarzało problemu - jeśli chcieli coś zobaczyć jak powinno wyglądać patrzeli od "tyłu" a wybiat czytali od "przodu"

• 2 weeks później...
Kochani dziś zadzwoniłem do mojego biura projektów z zapytaniem, czy jest lustrzane odbicie naszego projektu, no i okazało się że nie ma.

Projekt WB-3388 Agrobispu

http://www.agrobisp.com.pl/cgi-bin/store?action=display&item=177&usid=1

Powiedzcie proszę ile może kosztować lustrzane odbicie takiego projektu?

Ja nie mam pojęcuia. Arcitekt powiedział, że do pozwolenia na budowę wystarczy ten prosty projekt, ale dla budowlańców trzeba wiele rysunków poprzerabiać.

Może ktoś już robił to lustrzane odbicie dla siebie

Pozdro

Co to za biuro co nie ma lustrzanego odbicia? Ja kupowałam w Archipelagu i nie było problemu z wymianą - przysłali za darmo.