The_Pooh 27.03.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Witam, Mam taki quiz: wybralismy sobie ladne okna, ale nie "zloty dab". Tak wiec jestesmy poza standardem co w stolarce jest niepozadane. Nasz kolor to sosna/oregon . W związku z powyższym musimy dobrać drzwi indywidualne – co nie było jeszcze ogromnym problemem . Sprawa się rypła jak przyszło do drzwi garażowych. Koło naszego koloru są Wisniewski, ale malowane na kolor podobny do naszego segmenty, wyglądają (wg. mojej zony) paskudnie. Jest brama z drewna u Hormana, jakiś świerk w kolorze ale z napędem to nona kosztuje… 12 kPLN netto?!?! Acha, bo bramę to mam raczej duża 4000 na 2150. Czy ktoś jeszcze robi bramy garażowe z drewna, i to takie coby je pomalować na kolor z RALa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 27.03.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Wnioskuję po tym co piszesz, że okna są jasne i przebija faktura drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
The_Pooh 27.03.2006 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Acha, Kolor to sosna (cos pod pomarancz). Segemnt plastikowy pomalowany na kolor RALa bodaj 1006 wyglada nieOK - widac fakrure plastkiu w jednym kolorze, bez cieniowania slojami drewna - pize jak Lesmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 27.03.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Putam bo mieliśmy też problem z kolorem (standart odbiegał od okien) więc zdecydowaliśmy się na malowanie, ale u nas kolor jest ciemny więc żona była zadowolona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picasso 27.03.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Mialem podobny problem...jest na to rada. Normsthal ma w miare niedroga brame segmentowa do samodzielnego wypelnienia drewnem. NIe mam jeszcze tej bramy, ale nie mialem wyjscia - nic innego na rynku nie bylo.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitek 27.03.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Kup brame tanio,zerwij wierzchnia warstwe plastiku,zamow u stolarza wykonczenie ze sklejki i drewna wg Twojego zyczenia,zabejcuj na kolor jaki chcesz i zabezpiecz bezbarwnym lakierem zewnetrznym-najlepiej marine varnish.Tak sie robi w usa...TY tez to mozesz zrobic.Prosto i tanio....powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
The_Pooh 27.03.2006 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 W USA?!?! Ci to maja dziwne hobby... Nie jetem typem majsterkowicza niestety. A i czasu nie mam za duzo - trzeba zarabiac bucksy - moze na emeryturze lub jak pojade do Hameryki.Taaa... doszedl jeszcze jeden problem. Chcemy, aby brama wjazdowa i brama garazowa wymagala 1 pilota do obslugi (czyli "gadajace" z soba automatyki...)A czy ktos zna (ma) bramy firmy Brampol - najlepiej z drewna? Strone i design to maja bardzo retro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 27.03.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 My mamy bramę drewnianą z Rundum Meir: http://www.rundum-meir.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
The_Pooh 30.03.2006 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 My mamy bramę drewnianą z Rundum Meir: http://www.rundum-meir.pl/ Dzięki! Wyglądaja OK już z nimi gadam. Z tego, że polecasz wnioskuje, ze brama sprawuje sie dobrze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 30.03.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 polecam rundum -my też juz ją mamy,i jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 30.03.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Sterowanie jednym pilotem to standard i z tym nie będziesz miał problemu. Z bramą pomyś nad takim rozwiązaniem - kolor bramy nie dopasowany do stolarki a do koloru elewacji, co przy durzej bramie może ładnie wyglądać. Jak tak zrobiłem. Zamówiłem bramę Hormanna ze standardowym kolorem RAL1015 i taką zamówiłem farbę na elewację. Wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.03.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 My mamy bramę drewnianą z Rundum Meir: http://www.rundum-meir.pl/ Dzięki! Wyglądaja OK już z nimi gadam. Z tego, że polecasz wnioskuje, ze brama sprawuje sie dobrze. Pozdrawiam. Brama sprawuje się SUPER!!! To był jeden z najlepszych zakupów do naszego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 26.03.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam, Mam taki quiz: wybralismy sobie ladne okna, ale nie "zloty dab". Tak wiec jestesmy poza standardem co w stolarce jest niepozadane. Nasz kolor to sosna/oregon . W związku z powyższym musimy dobrać drzwi indywidualne – co nie było jeszcze ogromnym problemem . Sprawa się rypła jak przyszło do drzwi garażowych. Koło naszego koloru są Wisniewski, ale malowane na kolor podobny do naszego segmenty, wyglądają (wg. mojej zony) paskudnie. Jest brama z drewna u Hormana, jakiś świerk w kolorze ale z napędem to nona kosztuje… 12 kPLN netto?!?! Acha, bo bramę to mam raczej duża 4000 na 2150. Czy ktoś jeszcze robi bramy garażowe z drewna, i to takie coby je pomalować na kolor z RALa ? Podobnie jak Ty mamy okna oregon , nie zamówiliśmy jeszcze drzwi wejściowych z tym mamy problem . Możesz podpowiedzieć jak je znalazłeś albo gdzie zamówiłeś? Byłabym wdzięczna za odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts