Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

garazowa brama z drewna

Recommended Posts

Witam,

Mam taki quiz: wybralismy sobie ladne okna, ale nie "zloty dab". Tak wiec jestesmy poza standardem co w stolarce jest niepozadane. Nasz kolor to sosna/oregon :lol: .

W związku z powyższym musimy dobrać drzwi indywidualne – co nie było jeszcze ogromnym problemem :roll: .

Sprawa się rypła jak przyszło do drzwi garażowych. Koło naszego koloru są Wisniewski, ale malowane na kolor podobny do naszego segmenty, wyglądają (wg. mojej zony) paskudnie. Jest brama z drewna u Hormana, jakiś świerk w kolorze ale z napędem to nona kosztuje… 12 kPLN netto?!?! Acha, bo bramę to mam raczej duża 4000 na 2150. Czy ktoś jeszcze robi bramy garażowe z drewna, i to takie coby je pomalować na kolor z RALa :roll: ?

Kup brame tanio,zerwij wierzchnia warstwe plastiku,zamow u stolarza wykonczenie ze sklejki i drewna wg Twojego zyczenia,zabejcuj na kolor jaki chcesz i zabezpiecz bezbarwnym lakierem zewnetrznym-najlepiej marine varnish.Tak sie robi w usa...TY tez to mozesz zrobic.Prosto i tanio....powodzenia

W USA?!?! Ci to maja dziwne hobby... Nie jetem typem majsterkowicza niestety. A i czasu nie mam za duzo - trzeba zarabiac bucksy - moze na emeryturze lub jak pojade do Hameryki.

Taaa... doszedl jeszcze jeden problem. Chcemy, aby brama wjazdowa i brama garazowa wymagala 1 pilota do obslugi (czyli "gadajace" z soba automatyki...)

A czy ktos zna (ma) bramy firmy Brampol - najlepiej z drewna? Strone i design to maja bardzo retro...

Sterowanie jednym pilotem to standard i z tym nie będziesz miał problemu. Z bramą pomyś nad takim rozwiązaniem - kolor bramy nie dopasowany do stolarki a do koloru elewacji, co przy durzej bramie może ładnie wyglądać. Jak tak zrobiłem. Zamówiłem bramę Hormanna ze standardowym kolorem RAL1015 i taką zamówiłem farbę na elewację. Wyszło super.

My mamy bramę drewnianą z Rundum Meir:

http://www.rundum-meir.pl/

Dzięki!

Wyglądaja OK już z nimi gadam. Z tego, że polecasz wnioskuje, ze brama sprawuje sie dobrze.

Pozdrawiam.

Brama sprawuje się SUPER!!!

To był jeden z najlepszych zakupów do naszego domu.

• 11 months później...
Witam,

Mam taki quiz: wybralismy sobie ladne okna, ale nie "zloty dab". Tak wiec jestesmy poza standardem co w stolarce jest niepozadane. Nasz kolor to sosna/oregon :lol: .

W związku z powyższym musimy dobrać drzwi indywidualne – co nie było jeszcze ogromnym problemem :roll: .

Sprawa się rypła jak przyszło do drzwi garażowych. Koło naszego koloru są Wisniewski, ale malowane na kolor podobny do naszego segmenty, wyglądają (wg. mojej zony) paskudnie. Jest brama z drewna u Hormana, jakiś świerk w kolorze ale z napędem to nona kosztuje… 12 kPLN netto?!?! Acha, bo bramę to mam raczej duża 4000 na 2150. Czy ktoś jeszcze robi bramy garażowe z drewna, i to takie coby je pomalować na kolor z RALa :roll: ?

Podobnie jak Ty mamy okna oregon , nie zamówiliśmy jeszcze drzwi wejściowych z tym mamy problem . Możesz podpowiedzieć jak je znalazłeś albo gdzie zamówiłeś? Byłabym wdzięczna za odpowiedż