ESKIMOS 26.10.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 No q..a dawno sie tak nie obśmiałem, aż się popłakałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 26.10.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 To teraz dokladka, tylko uwazaj na siebie Teleturniej "Jeden z dziesięciu" Tadeusz Sznuk : Ile nóg ma salamandra ? Zawodniczka :Trzy T Sz : To chyba kulawa... ________________________________________ Tadeusz Sznuk: znajduje się w spodniach i na świadectwie ? Gracz: pała Tadeusz Sznuk: ... ??? ... hmmm ... to też ale chodziło nam o pasek ___________________________________________ Proszę podać wzór na pole prostokąta... - a kwadrat b kwadrat. - O Boże powiedziałam wzór na obwód - Niestety Pani wzór na obwód również jest nieprawidłowy... _______________________________________________ - Jaką część ciała odciął sobie Vincent van Gogh? - yyy...yyy... włosy?! ___________________________________________ Pytanie: - Głowni bohaterowie "Nocy i dni" Odpowiedź: - Jan i Bogumił Sznuk: - To byłoby takie nowoczesne małżeństwo... ___________________________________________ Pytanie: - Jak się nazywa szpital wojskowy? Odpowiedź: - Latryna. (miało być lazaret) __________________________________________ Pytanie (kategoria powiedzenia i przysłowia): Proszę dokończyć. - Goły jak święty...? Odpowiedź: - Mikołaj... _______________________________________________ Jak nazywa się mężczyzna którego żona wyjechała na wakacje? [odp słomiany wdowiec] Odpowiedź jednego z graczy: - Rogacz ____________________________________________________ - Postać z mitologii i znany klub piłkarski? Dla ułatwienia na literę A? Odpowiedź po zastanowieniu równo z bipem (nota bene policjanta): AC Milan. _________________________________________________ - Jaki narząd umożliwia rybom oddychanie pod wodą? - Syfon. __________________________________ - Ile par oczu ma mucha? - 100 milionów __________________________________________ - Jak się nazywał chłopiec z bajki o królowej śniegu - yyy... będę strzelał... Pinokio ____________________________________________________ - Jak nazywa się para aktorów odtwarzających rolę Barbary i Bogumiła w serialu "Noce i dnie"? - Eeee, eeee, yyyy, yyyy (Biiip !!! - koniec czasu). Zapomniałem. Ale teraz już wiem. - To proszę powiedzieć - .. Dalej zapomniałem ______________________________________________________ - Ile w języku polskim rozróżniamy przypadków w liczbie pojedynczej, a ile w liczbie mnogiej? - Tyle samo _______________________________________________________ "Kwiatek" z Va Banque Kategoria "Pieprz" - Mówimy tak, kiedy ktoś nie orientuje się, nie zna się w danym temacie. - Co to znaczy pieprzyć androny ? ____________________________________________________ Autentyk z innego teleturnieju Odgadujący musiał być nieźle "stremowany": - Dokąd jechał słynny pociąg o 15.10?" - Do Garwolina... Prowadzący zgłupiał: - Dlaczego do Garwolina? - A bo ja tam mieszkam. Familiada Podaj rodzaj farby. - Czerwona! Wobec braku takowej odpowiedzi na tablicy Strasburger pyta kolejnego zawodnika: -Podaj rodzaj farby. -Zielona! _____________________________________________________ Sport, w którym biorą udział zwierzęta. Odp. - Walka jeleni na rykowisku... ____________________________________________________ Były premier. Odp. - Rakowiecki _______________________________________________- - Podaj rodzaj potwora. - Kangur! ________________________________________________ - Więcej niż jedno zwierze, to...? - Owca. - Źle. Pytanie przechodzi na druga rodzinę. Więcej niż jedno zwierze, to...? - Lama? ______________________________________________ - Co robią koty? - Skakają ________________________________________________ Pytanie: Dokąd rodzice nie zabierają ze sobą dzieci? Odp.: Do agencji towarzyskiej. _________________________________________________ Pytanie: Jaka może byc bańka? Odp. 1: Mydlana (braaaaawo) Odp. 2: Bańka na mleko (braaaaawo) Odp. 3: Bańka wstańka, taka zabawka. ____________________________________________________ - Miasto na F? - yyyyyyy.... FLORYDA! _____________________________________________________ - Nazwa przylądka? - Przylądek Zdrój. ______________________________________________ - Rodzaj kiełbasy? - Szynka! ______________________________________________ Pytanie: - Wymień zwierzę w paski... Odpowiedź: - Biedronka! ________________________________________________ Pytanie: Na czym można siedzieć?(Odpowiedzi na tablicy: na kanapie, na krześle) Głowa rodziny: na FOSIE _______________________________________________ - Owoc z pestką? - Truskawka! ________________________________________________ - Biblijna para? - Zeus i Hera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 26.10.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Co robi polski kibic, gdy reprezentacja Polski wygrywa mistrzostwo świata: Wyłącza Playstation i idzie spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 26.10.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Moze to bedzie troche przy dlugie,ale warto dotrwac do konca. "Jestem kobieta szczęsliwa. Rano wstaję razem z moim mężem i gdy on goli się w łazience, przygotowuję mu pożywne kanapki do pracy. Potem, gdy całuje mnie w czoło i wychodzi, budzę nasza piatkę dzieciaczków, jedno po drugim, robię im zdrowe sniadanie i głaszczac po główkach żegnam w progu, gdy ida do szkoły. Zaczynam sprzatanie. Odkurzam, podlewam kwiatki, nucac wesołe piosenki. Piorę skarpetki i gatki mojego męża w najlepszym proszku, na który stać nas dzięki pracy Mojego męża, i rozwieszam je na sznurku na balkonie. W międzyczasie dzwoni często mamusia mojego męża i pyta o zdrowie Swojego dziubdziusia. Tesciowa jest kobieta pobożna i katoliczka, Znalazłysmy wiec wspólny punkt widzenia. Po miłej rozmowie, jesli już skończyłam pranie i sprzatanie, które daja mi tyle radosci i poczucie spełnienia się w obowiazkach, idę do kuchni i przygotowuję smaczny obiad dla naszego pracujacego męża i ojca, który jest podpora naszej rodziny i dla naszych pięciu pociech. Kiedy już garnki wesoło pyrkocza na gazie, a mieszkanie jest czyste, pozwalam sobie na chwile relaksu przy płycie z Ojcem Swiętym i robię na drutach sweterki i spioszki dla naszej szóstej pociechy, która jest już w drodze, a która Pan Bóg pobłogosławił nas mimo przestrzeganego kalendarzyka, co jest jawnym znakiem Jego woli. Nie włączam telewizji, ponieważ płynacy z niej jad i bezeceństwo mogłyby zatruć wspaniała atmosferę naszej katolickiej rodziny. Czasami haftuję tak, jak nauczyłam się z kolorowego pisma dla katolickich pań domu, albowiem kobieta nie umiejaca haftować nie może się w pełni spełnić życiowo. Kiedy moje dzieci wracaja ze szkoły radosnie swiergoczac, wysłuchuję z usmiechem, czego dzis nauczyły się w szkole. Opowiadaja mi o lekcjach przygotowania do życia w rodzinie, których udziela im bardzo miła pani z przykoscielnego kółka różańcowego. Córeczki prosza, abym nauczyła je szyć, ponieważ chca być prawdziwymi kobietami, nie zaś wynaturzonymi grzesznicami z okładek magazynów, chłopcy natomiast szepcza na ucho, że na pewno nigdy nie popełnią tego strasznego grzechu, który polega na dotykaniu samych siebie, ani nie będa ogladać zdjęć podsuniętych przez samego Szatana. Karcę ich lekko za wspominanie o rzeczach obrzydliwych, lecz jestem szczęsliwa, że wczesne ostrzeżenie uchroni moich dzielnych chłopców przed zboczeniem i abominacja. Mój maż wraca z pracy po południu. Witamy go wszyscy w progu, poczym myje on ręce i zasiada do posiłku, A ja podsuwam mu najlepsze kaski, aby zachował siłę do pracy. Potem mój maż włacza telewizor i zasiada przed nim w poszukiwaniu relaksu, a ja zmywam talerze i garnki i zabieram jego skarpetki do cerowania, słuchajac z usmiechem odgłosów meczu sportowego w telewizji. Wieczorem kapię nasze pociechy i kładę je spać. Kiedy wykapiemy się wszyscy, Mój maż szybko spełnia swój obowiazek małżeński, ja zas przeczekuję to w milczeniu, ze spokojem i godnoscia prawdziwej katoliczki, modlac się w mysli o zbawienie tych nieszczęsnych istot, które urodziły się kobietami, ale którym lubieżnosć Szatana rzuciła się na mózgi, które w obowiazku szukaja wstrętnych i grzesznych przyjemnosci. Zasypiam po długiej modlitwie i tak mija kolejny szczęsliwy dzień mojego życia." A teraz pytanie za 3 punkty - co to q.... jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 27.10.2006 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Wchodzi pułkownik i widzi majora pochylonego nad> >> > papierzyskami.> >> > - Co piszecie majorze?> >> > - Dysertację - odpowiada zrywajšc się z krzesła major.> >> > - Acha! Interesujšce. A na jaki temat?> >> > - Obieg wody w pisuarze.> >> > - Jako tak mało ciekawie brzmi.> >> > - A jak pan pułkownik by zaproponował?> >> > - Na przykład - Możliwoci transportu dwuwodorotlenku w naczyniach o> >> > powierzchni słabo perforowanej?> >> > - wietny tytuł panie pułkowniku ! - krzyczy uradowany major.> >> > - Tak zatytułuję tę rozprawę. Dziękuję za radę.> >> > Po wyjciu pułkownika major biegnie na piętro niżej do> >> > swojego przyjaciela> >> > kapitana, żeby pochwalić się nowymi ustaleniami i zastaje go> >> > tez co piszšcego.> >> > - Czeć co piszesz - pyta.> >> > - Dysertację.> >> > - Ooo Na jaki temat?> >> > - Możliwoć zastšpienia instrumentów muzycznych w kociele> >> > garnizonowym walorami głosowymi duchowieństwa.> >> > - Widzę, że odwiedził cię pułkownik - domyla się major.> >> > - Tak, poradził mi zmienić tytuł mojej rozprawy naukowej.> >> > - A jak ten tytuł brzmiał wczeniej?> >> > - Po chuj kapelanowi akordeon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 27.10.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 A teraz pytanie za 3 punkty - co to q.... jest? FRAGMENT Z: "Przygotowanie do życia w rodzinie",podręcznik zaaprobowany przez MEN i opłacony z Twoich podatków. Cena detaliczna 12pln. płakać się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 27.10.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 sympozjum na temat :aula- dlaczego męzowie zdradzaja swoje żony...Gosciu prowadzacy wyklady wchodzi na mownice i mówi : pierwsze miejsce zajmuja biznesmeni , wiadomo duże pieniadze wiecznie w rozjazdach , kobietom zawsze podobali sie meżczyzni mający władze i pieniadze ....drugie miejsce zajmuja artysci aktorzy czy piosenkarze zawsze lubili damskie towarzystwo no i kobiety lubily zawsze osoby medialne , bogate i przystojne wiec zrozumiale miesce...3 miejsce zajmują osoby uszestnicy róznego rodzaju sympozjów , szkolen, delegacji czyli po czesci my tu siedzacy mówi prowadzacy...nagle jeden z uczestników wykladu wstaje i mówi : to dziwne bo ja od 20 lat jeżdze na różnego rodzaju szkolenia sympozja i nigdy nie zdradziłem żony i nic takiego mi się nawet nie przydarzyło a na to facet siedzący za nim wstaje i mówi na głos : własnie przez takich h.u.j.i. jak ty mam dopiero 3 miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 27.10.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Płynie sobie dwóch pedałów kajakiem, a w pewnym momencie jeden z nich mówi:- Ale bym w.y.r.u.ch.a.ł żabę.- Kum , kum - odparł drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 27.10.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 A teraz pytanie za 3 punkty - co to q.... jest? FRAGMENT Z: "Przygotowanie do życia w rodzinie",podręcznik zaaprobowany przez MEN i opłacony z Twoich podatków. Cena detaliczna 12pln. płakać się chce BRAWO oli_oli A gdyby ktos byl zainteresowany nabyciem tego "arcydziela" to moze to zrobic tutaj http://www.edukacyjna.pl/ksiazka.php?id=4897 Mam jednak cicha nadzieje,ze jak ktos sie zdecyduje na zakup to NIE w celach edukacyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.10.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 A teraz pytanie za 3 punkty - co to q.... jest? FRAGMENT Z: "Przygotowanie do życia w rodzinie",podręcznik zaaprobowany przez MEN i opłacony z Twoich podatków. Cena detaliczna 12pln. płakać się chce BRAWO oli_oli A gdyby ktos byl zainteresowany nabyciem tego "arcydziela" to moze to zrobic tutaj http://www.edukacyjna.pl/ksiazka.php?id=4897 Mam jednak cicha nadzieje,ze jak ktos sie zdecyduje na zakup to NIE w celach edukacyjnych Qurcze, to przecież paranoja do kwadratu. Takie gó..o za moje podatki? Chyba wyjadę do Mongolii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 28.10.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Tomku - wiesz, jak sam swoich dzieci nie nauczysz to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.10.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Szczęśliwie moje juz szkoły pokończyły i nikt im takich durnot nie wciskał. Jak to czytałem, sądziłem, że to jakaś parodia. Nóż się w kieszeni otwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 28.10.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 A teraz pytanie za 3 punkty - co to q.... jest? FRAGMENT Z: "Przygotowanie do życia w rodzinie",podręcznik zaaprobowany przez MEN i opłacony z Twoich podatków. Cena detaliczna 12pln. płakać się chce jeżeli ten fragment jest w w "dowcipach", to po przeczytaniu miałem nadzieje, że ktoś dał tekst nie czytając go dokładnie, albo co gorsze ma specyficzny rodzaj poczucia humoru......ale... jak mówi Tomek o tym nożu.... u mnie wszystkie z szuflady już wyszły.... Podobnie moi synowie już szkoły pokończyli... ale to k..rwa trzeba miec nasrane porządnie do łba, żeby to napisac, a jescze więcej, żeby to zatwierdzc, wydrukowac jako podręcznik..... Nawiedzony naród A mają tyle pretensji do wyznawców islamu.... Klacz by się uśmiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 28.10.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Caly tekst jest zajebisty, jezeli tego ucza w szkole, to ja pier... i swoje dzieci do szkoly nie dam. Sam je bede uczyl. Najbardziej rozwalil mnie ten tekst: ...Mój maż szybko spełnia swój obowiazek małżeński, ja zas przeczekuję to w milczeniu, ze spokojem i godnoscia prawdziwej katoliczki, modlac się w mysli o zbawienie tych nieszczęsnych istot, które urodziły się kobietami, ale którym lubieżnosć Szatana rzuciła się na mózgi, które w obowiazku szukaja wstrętnych i grzesznych przyjemnosci. Kto normalny mogl w ogole cos takiego napisac? Jedyne co przychodzi mi do glowy to jakas kompletnie nawiedzona i zakompleksiona starodziewica.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 28.10.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Kto to opiniuje, zatwierdza, czy ktoś to czyta w ogóle poza autorem ??? Mam przykład, w sumie wcale nieśmieszny, raczej tragiczny, ale pasuje tutaj >>> Gimnazjum Blues Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.10.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Panie, widzisz to...?Czy to już koniec Polski?Nie ma ratunku?Wybacz maluczkim co na PiS, LPR i Samoobronę głosowali...Daj wsparcie tym, co głosowali na obecną opozycję.Ratuj Polskę od oszołomów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 29.10.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Były 2 wyspy: Na wyspie 1 było 100 mężczyzn i jedna kobieta, na wyspie 2 – 100 kobiet i jeden mężczyzna. Pozostawiono ich na okres jednego roku. Ekspedycja naukowa płynie po tym okresie na 1 wyspę gdzie było 100 mężczyzn i jedna kobieta. Okazuje się, że panuje tam ład i porządek. Wybudowano nawet miasto i kręgielnię. Pytają się mężczyzn jak radzą sobie z tymi sprawami? - Jest ok. Obleci. Płyną na drugą wyspę, gdzie było 100 kobiet i jeden mężczyzna: Spustoszenie i na środku wyspy tylko jedna palma. Na czubku tej palmy trzyma się kurczowo wystraszony facet, a kobiety skandują: - Jak już nie możesz, to chociaż pokaż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 30.10.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 A teraz pytanie za 3 punkty - co to q.... jest? FRAGMENT Z: "Przygotowanie do życia w rodzinie",podręcznik zaaprobowany przez MEN i opłacony z Twoich podatków. Cena detaliczna 12pln. płakać się chce O, żesz..... Przez chwile miałem jeszcze nadzieję, że to też żart, kiepski bo kiepski, ale jednak Może rację ma mój przyjaciel, żebym olał to wszystko, spakował rodzine i wiał do Irlandii a dzieci mi kiedyś podziękują Załamaliście mnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 30.10.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Kfiatki z wypracowań szkolnych: * A do kotletów była sałata, którš mama przyprawiła potem.* Tatatrzy jedzili konno i pieszo.* Boryna był teciem żony syna Antka Hanki.* W odróżnieniu od innych zwierzšt ptaki majš nakrapiane jaja.* Biesiadowali przy suto zastawionych stolcach.* Po jednej stronie rynku naszego miasta stoi kociół, po drugiej stronie ratusz, a dookoła wybudowano same domy publiczne.* Meteorolodzy wychodzš trzy razy dziennie oglšdać swoje narzšdy.* Rodzicami Żeromskiego byli Józef i Wincenty Żeromscy.* Anielka mimo zakazu ojca kolegowała się z Magdš i wianiami.* Jej córeczka Ania umiechnęła się pod wšsem.* Bandyci wpadli do sklepu i wymordowali samoobsługę.* Kiedy Adam Mickiewicz zawiódł się na kobiecie, wzišł się za Pana Tadeusza.* Strażacy piš w kalesonach i majš tam dzwonki alarmowe.* Wiedział, że w okularach jest mu do twarzy, dlatego nosił je zawsze w kieszeni.* Admirałowie sš poubierani w marynarki wojenne.* Królik jest tak oddany swym małym, że wyrywa sobie kłaki sierci z brzucha, żeby wycielić im gniazdo. Który ojciec rodziny zdobyłby się na to?...* Służšcy doił krowę nad stawem a w wodzie wyglšdało to na odwrót.* Makbet miał wyrzuty po mordzie.* Pan Dulski był sterylizowany przez żonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 30.10.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 - Jak powinno się poprawnie mówić: - we Włoszczowej czy we Włoszczowie?- W Gosiewie... - Mamy kręcić? - pytajš kamerzyci TVP.- Nie, pokazujcie prawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts