Beithe 27.03.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Dzień dobry Przede wszystkim chciałabym się przywitać, przeglądam forum już od dłuższego czasu i muszę przyznać, że wyjątkowo tu sympatycznie Niedługo zaczynam się urządzać na własnym poddaszu i już wyjątkowo mi pomogliście. Chciałabym jednak zapytać o kilka rzeczy, których nie odnalazłam na forum. Czy ktoś z Was miał do czynienia ze szklanymi umywalkami? Jak się sprawują? Czy trzeba na coś zwrócić uwagę przy zakupie? I wreszcie - czy znacie miejsce, gdzie można kupić szklaną umywalkę w formie zwykłej nablatowej miseczki, bez tych wszystkich szafek, wieszaczków, blatów itp.? Czy wiecie coś o armaturze firmy Novoterm? Mają baterie w wykończeniu "szczotkowany nikiel", co mi się bardzo podoba (nie chcę chromu ani satyny) - ewentualnie może znacie jakieś inne, godne polecenia firmy, które mają tego typu baterie w rozsądnych cenach? Bardzo zainteresował - i przekonał - mnie wątek o parkiecie z akacji - po obejrzeniu zdjęć Soniki bardzo się do niego zapaliłam Czy to była akacja parzona? A czy widzieliście gdzieś może zdjęcia zwykłej akacji po zaolejowaniu? Chciałabym mieć trochę jaśniejszą podłogę, ale boję się, że zwykła będzie za żółta. Nie wiem też czy warto zaryzykować i kupić akację Rustical - oczywiście jest tańsza, słoje mnie nie przerażają bo lubię takie niregularności, ale boję się że może klepki będą miały jeszcze jakieś inne wady - słusznie? Pozdrawiam serdecznie i będę bardzo wdzięczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 27.03.2006 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Selekcja Rustical to odpowiednik III klasy drewna. III klasa dopuszcza występowanie dużych zdrowych sęków i kolorystyczny bałagan. Akacja jako podłoga, to wypadowa odcieni żółci-zieleni-beżów-brązów. Zaolejowanej nie widziałem - polakierowana będzie miała kolorystykę raczej zielonkawo-brązową. Możesz kupić kilka różnokolorowych klepek i "maznąć" je olejem roślinnym (np. Kujawskim ): da Ci to pojęcie, czego możesz spodziewać się na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.03.2006 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Beithe, miło mi, że podoba Ci się moja podłoga . Tak, to jest akacja parzona, która zaraz po wycyklinowaniu miała odcień żółtawo/ zielony i powiem szczerze, że taki kolor nie podobał mi się w ogóle - miałam nawet wątpliwości czy dobrze zrobiłam decydując się na to drewno. Dopiero po zaolejowaniu kolor się zmienił i teraz nie zamieniłabym mojej akacji na nic innego . Całe szczęście, że jej nie polakierowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 28.03.2006 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Soniko - mi się w ogóle podoba to, co zrobiłaś w domu (noo... przynajmniej tyle, ile teraz da się zobaczyć, bo większość obrazków nie współpracuje). Dzięki za rady - chyba faktycznie zacznę mazać klepki olejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pik-pok 29.03.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Dzień dobry Czy ktoś z Was miał do czynienia ze szklanymi umywalkami? Jak się sprawują? Czy trzeba na coś zwrócić uwagę przy zakupie? I wreszcie - czy znacie miejsce, gdzie można kupić szklaną umywalkę w formie zwykłej nablatowej miseczki, bez tych wszystkich szafek, wieszaczków, blatów itp.? Firma Logo Design albo Krzemień - robią b. ładne szklane umywalki i w ich ofercie są "miski" stawiane na blat. Co do uzywania - miałem na wystawie kiedyś jedną i jak najbardziej oki, tylko się rant uszczerbił, ale to mogło się zdarzyć również przy ceramice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 29.03.2006 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Ogromne dzięki - znalazłam dokładnie taką, jaką chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts