Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Samo wywiercenie + projekt- niemożliwe. Ale obudowa studni z kręgów + pokrywa, głowica z rurą wodną, pompa, naczynie wzbiorcze czy hydrofor, czujnik ciśnienia ze śrubunkiem, panel elektroniczny sterujący pracą pompy , ewentualnie operat wodno-prawny- czemu nie? :roll:
https://forum.murator.pl/topic/50881-instalacja-wodna/#findComment-1103037

• 1 month później...

Witam ponownie po dwóch miesiącach.

Mam duży problem z uzbrojenem działki w przyłącze wody.

Wystąpiłam do wodociągów z podaniem w sprawie wydania warunków technicznych przyłącza wodociągowego i otrzymałam odpowiedż iż należy zgłosić się do Gminy w celu podpisania porozumienia w sprawie sfinansowania wykonania sieci.W tej sprawie udałam się do WÓJTA gminy i w odpowiedzi usłyszałam ,że gmina nie spisze takiego porozumienia bez- podania przyczyny.

Następnym krokiem była pisemna prośba o spisanie ze mną porozumienia w sprawie sfinansowania w/w robót.

W odpoiwedzi otrzymała umowę ,której treść jest nie do przyjęcia,a mianowicie:inwestor zobowiązuje się do zaprojektowania ,uzyskania pozwolenia i wybudowania sieci e środków własnych i przekazania go na majątek Gminy.

Czy ktoś z Was miał równiez takie problemy?

Jak można wymusić na Gminie spisanie porozumienia z częściowym zwrotem kosztów ?

Czy jest możliwość uzyskania pozwolenia na budowę bez przyłącza wodnego? :oops:

https://forum.murator.pl/topic/50881-instalacja-wodna/#findComment-1195056