Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmarl Stanislaw Lem

Przekorek

Recommended Posts

No nie wiem. W GW dali to na pierwszą stronę (prawie całą), na onet.pl była to główna wiadomość a w radiostacji było tematem wieczornej dyskusji.

Co prawda na onecie wyszło tak że pomyślałem dokładnie to samo co selimm - na górze strony byly dwa zdjęcia - po lewej Lema (z informacją o jego śmierci) a po prawej Lepera (z infomacją że chce być wicepremierem). K..wa - takie czasy :evil: :(

Smutne.. sami wielcy ostatnio odchodzą, kto nam zostanie????

Spójrz na zdjęcie które zamieściłaś. To Oni zostają i wśród nich wyrosną "wielcy" ludzie. Śmierć każdego człowieka to dla kogoś strata ale taka jest kolej rzeczy, że ludzie w pewnym wieku odchodzą. Żle jest wtedy kiedy dziecko odchodzi wcześniej niż rodzice.

Pamietam jak Lem w wywiadzie - zapytany o Boga i jakikolwiek "inny byt", powiedzial: "Cóż, muszę Panstwa zmartwic - otóż wg mnie nie ma innego bytu, a jak umrę, to po prostu mnie nie bedzie". W tym jednym byc może sie mylił - może i biologicznie tak, natomiast myslę, że siedzą sobie w tej chwili gdzies z Ijonem Tichym i kombinują jak wrócić.

Pamietam jak Lem w wywiadzie - zapytany o Boga i jakikolwiek "inny byt", powiedzial: "Cóż, muszę Panstwa zmartwic - otóż wg mnie nie ma innego bytu, a jak umrę, to po prostu mnie nie bedzie". W tym jednym byc może sie mylił - może i biologicznie tak, natomiast myslę, że siedzą sobie w tej chwili gdzies z Ijonem Tichym i kombinują jak wrócić.

A wlasnie ktos na GW sie oburzyl ze nie napisano ze Lem byl ateista

Powiem szczerze nie wiem jak to z nim bylo...czy byl czy nie

A tak w tym temacie - ja mam nadzieje ze COŚ po smierci jest - nie wnikam czy raj czy reinkarnacja , ale przerazajaca jest wizja typu

"umierami wiec MNIE BĘDZIE" :-?

Smutne.. sami wielcy ostatnio odchodzą, kto nam zostanie????

Spójrz na zdjęcie które zamieściłaś. To Oni zostają i wśród nich wyrosną "wielcy" ludzie. Śmierć każdego człowieka to dla kogoś strata ale taka jest kolej rzeczy, że ludzie w pewnym wieku odchodzą. Żle jest wtedy kiedy dziecko odchodzi wcześniej niż rodzice.

nim oni będą wielcy, to my odejdziemy.

• 1 year później...

Giertych: na liście lektur nie ma miejsca dla Lema

PAP/IAR 19:17

Ministerstwo Kultury i Ministerstwo Edukacji Narodowej doszły do wstępnego porozumienia w sprawie przywrócenia części lektur do kanonu szkolnego. Do porozumienia doszło podczas spotkania przedstawicieli resortów w ramach komisji uzgodnieniowej. Jednak według ministra Giertycha na liście nie ma miejsca na Gombrowicza i "Bajki robotów" Lema.

minister hahaha edu hahaha kacji hahah

trurl nie mogło i zwymiotowało