Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kiedy wstawić okna

Recommended Posts

Najlepszym zabezpieczeniem jest ubezpieczenie. Tylko dokładnie poczytaj Ogólne Warunki, bo tam może być kilka różnych obostrzeń kiedy Ubezpieczyciel nie odpowiada za szkodę. No i żeby w OW był zawarty zapis że wysokość odszkodowania jest do wartości odtworzeniowej na dzień szkody. To bardzo ważny zapis. No i trzeba spełnić wszystkie warunki Ubezpieczyciela aby nie paść ofiarą własnej chciwości. W wątku o ubezpieczeniach opisałem ten temat dokładniej.

Pozdrawiam,

Witam

Cieszę się, że można wreszcie ubezpieczyć od kradzieży budynek w trakcie budowy. Agent ubezpieczeniowy szukał i nie znalazł firmy ubezpieczeniowej, która ubezpieczy od kradzieży dom w trakcie budowy. Owszem, mam ubezpieczenie dla domu w trakcie budowy, ale tylko od żywiołów. Warunkiem takiego (od kradzieży) ubezpieczenia jest wykonanie wszystkich instalacji wewnętrznych oraz doprowadzenie do stanu, w którym da się zamieszkać - np. zamknąć dom drzwiami i oknami oraz wstawić łózko. Tak było na dzień 31 grudnia. Wątpię, żeby agent wpuścił mnie w maliny bo przecież z każdej polisy ma prowizję.

Pozdrawiam

Ludzie czytajcie warunki umowy i warunki wyplaty odszkodowania- co gdzie kiedy za ile.

Ktos tu uzyl b. madrego :wartosc odtworzeniowa -musicie na pismie dostac kto i w jaki sposob bedzie ta wartosc odtwotrzeniowa liczyl-zebyscie sie nie zdziwili

Zapytajcie taz jak sie musi zachowac zlodziej zeby wlamanie bylo wlamaniem

Jesli zlodziej nie dostosuje sie do definicji firmy ubezpieczeniowej- musicie pomodz partaczowi i uzupelnic tzw slady wlamania- to nie zarty to horror

powodzenia

No cóż Anonimowy zmień Agenta bo ten prawdy Ci nie powiedział. Nie będę plecał firmy bo to nie o to chodzi. Produkt generalnie nazywa się "Ubezpieczenie Budowlano-montażowe". Firmy co prawda niechętnie ubezpieczają osoby fizyczne, ale jest to możliwe. I nie jest to tylko od żywiołów ale i od dewastacji i kradzieży.

Pozdrawiam

Tczarek

prosze podaj jaka to firma na priv..ja obeszłam wszystkie i niestety nie chca ubezpieczyc budynku w budowie, od zywiołów owszem i takie mam ubezpieczenie,ale teraz chciałabym ubezpieczyc to co wstawiłam..od dewastacji i kradziezy ja mam wstawione okna i brame..od 3 dni...

Tczarek własnie wrocilam z firmy coby ubezpieczyc dom..wiesz budowlano- montazowy i moja agentka a i owszem powiedziala ze ok zrobi to ...ale jak cos mi na budowie sie stanie to nie wypłaca mi ubezpieczenia i jedynie bede mogla ja ciagac jako agenta albo ja opluć..:sad:

pokazala mi warunki ubezpieczenia...

czy Ty masz zmienione te warunki???

• 3 months później...