Darkop 14.02.2003 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 W tym roku mam zamiar wstawić okna z roletami(zwykłymi)drzwi i bramę garażową.Oklejenie domu styropianem(b/k)chcę zrobić za rok.Jak się zabezpieczyć przed kradzieżą okien zimą PozdrowionkaDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 14.02.2003 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 modlić się, ja tak robie i na razie (od 3 miesięcy) skutkuje W przeiągu miesiaca chę zrobić ogrzewanie i natychmiast zamieszkać (na razie bez rodzinki) aby dalej nie kusić losu (a raczej zlodzieja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 15.02.2003 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 załóż jeśli możesz instalację alarmowa. Weź jakąś firme .w umowie (przynajmniej mojej) w razie czego gwarantuja zwrot do 26000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 15.02.2003 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Jest tylko jeden sposob - UBEZPIECZENIE.Masz 100 % pewnosci odzyskania strat, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkop 16.02.2003 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 Dzięki za rady,nie pomyślałem o ubezpieczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 17.02.2003 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Najlepszym zabezpieczeniem jest ubezpieczenie. Tylko dokładnie poczytaj Ogólne Warunki, bo tam może być kilka różnych obostrzeń kiedy Ubezpieczyciel nie odpowiada za szkodę. No i żeby w OW był zawarty zapis że wysokość odszkodowania jest do wartości odtworzeniowej na dzień szkody. To bardzo ważny zapis. No i trzeba spełnić wszystkie warunki Ubezpieczyciela aby nie paść ofiarą własnej chciwości. W wątku o ubezpieczeniach opisałem ten temat dokładniej.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2003 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 WitamCieszę się, że można wreszcie ubezpieczyć od kradzieży budynek w trakcie budowy. Agent ubezpieczeniowy szukał i nie znalazł firmy ubezpieczeniowej, która ubezpieczy od kradzieży dom w trakcie budowy. Owszem, mam ubezpieczenie dla domu w trakcie budowy, ale tylko od żywiołów. Warunkiem takiego (od kradzieży) ubezpieczenia jest wykonanie wszystkich instalacji wewnętrznych oraz doprowadzenie do stanu, w którym da się zamieszkać - np. zamknąć dom drzwiami i oknami oraz wstawić łózko. Tak było na dzień 31 grudnia. Wątpię, żeby agent wpuścił mnie w maliny bo przecież z każdej polisy ma prowizję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.02.2003 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Ludzie czytajcie warunki umowy i warunki wyplaty odszkodowania- co gdzie kiedy za ile.Ktos tu uzyl b. madrego :wartosc odtworzeniowa -musicie na pismie dostac kto i w jaki sposob bedzie ta wartosc odtwotrzeniowa liczyl-zebyscie sie nie zdziwiliZapytajcie taz jak sie musi zachowac zlodziej zeby wlamanie bylo wlamaniemJesli zlodziej nie dostosuje sie do definicji firmy ubezpieczeniowej- musicie pomodz partaczowi i uzupelnic tzw slady wlamania- to nie zarty to horrorpowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.02.2003 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 przepraszam-pomoc mialo byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 21.02.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 No cóż Anonimowy zmień Agenta bo ten prawdy Ci nie powiedział. Nie będę plecał firmy bo to nie o to chodzi. Produkt generalnie nazywa się "Ubezpieczenie Budowlano-montażowe". Firmy co prawda niechętnie ubezpieczają osoby fizyczne, ale jest to możliwe. I nie jest to tylko od żywiołów ale i od dewastacji i kradzieży.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.02.2003 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Tczarek prosze podaj jaka to firma na priv..ja obeszłam wszystkie i niestety nie chca ubezpieczyc budynku w budowie, od zywiołów owszem i takie mam ubezpieczenie,ale teraz chciałabym ubezpieczyc to co wstawiłam..od dewastacji i kradziezy ja mam wstawione okna i brame..od 3 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.02.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Tczarek własnie wrocilam z firmy coby ubezpieczyc dom..wiesz budowlano- montazowy i moja agentka a i owszem powiedziala ze ok zrobi to ...ale jak cos mi na budowie sie stanie to nie wypłaca mi ubezpieczenia i jedynie bede mogla ja ciagac jako agenta albo ja opluć.. pokazala mi warunki ubezpieczenia... czy Ty masz zmienione te warunki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agko 08.06.2003 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 Tczarek. proszę podaj mi nazwę tej firmy ubezpieczeniowej, bo mnie wszyscy z kwitkiem odsyłają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 09.06.2003 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Tczarek, tez się przyłączam z prośba o podanie firmy, która ubezpiecza dom w budowie od kradzieży. Mimo poszukiwan u WSZYSTKICH znanych mi na rynku firm ubezpieczeniowych, nie znalazłem żadnej, która to oferuje.Niektóre owszem deklarują, ale w praktyce nie chcą sie podjąć ubezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts