m.dworek 28.03.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 no wlasnie ma ktos moze jakis schematalbo wie co w trawie piszczy?czy beton w takiej pompe jest tloczony za pomoca jakiegos slimakaczy tez moze w zbiorniku panuje nadcisnienie (chyba miksokret ma taka jakas baniata obudowe)bede wdzieczny za wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 28.03.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Pompa do betonu działa w ten sposób, że pompuje beton. Jakby co to pytaj dalej, postaram się rozjaśnić wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 28.03.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 na pewno ma ślimak w tzw. koszu czyli w miejscu gdzie betoniarka podaje beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 28.03.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Pompa do betonu działa w ten sposób, że pompuje beton. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 28.03.2006 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 dobra juz sam sie doszukalemkto wiemoze bede sie bawil w pompe samorobechyba najlatwiej byloby zrobic taka pompke wezowaze waz jest sciskany rolkamimam takie pompki w labolatoriumw sumie fajna sprawamoze daloby sie cos takiego zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 28.03.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Pompa do betonu działa w ten sposób, że pompuje beton. . o kurna , ja zawsze myslalem ze to tłoczy beton.. te forum to kształtuje umysl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 28.03.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Pompa do betonu działa w ten sposób, że pompuje beton. . o kurna , ja zawsze myslalem ze to tłoczy beton.. te forum to kształtuje umysl... Nie, tłoczy to np tłocznia oleju. Masz to przecież w samej nazwie. Ile razy mozna tłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 28.03.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Za wynajęcie pompy zapłaciłem chyba ok. 300 zł. Ciekawość czy naprawdę uda Ci się pompę zbudować taniej? Przy okazji zwróć uwagę że to musi mieć jednak jakąś tam wydajność i np 6 m^3 (powiedzmy że mała gruszka) to tzreba by pewnie w maksymalnie godzinę/dwie przepompować. I pewnie dobrze by było by ustroistwo wytrzymało przynajmniej ze 3 takie gruszki. Ale życzę powodzenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 28.03.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Pompa do betonu działa w ten sposób, że pompuje beton. . o kurna , ja zawsze myslalem ze to tłoczy beton.. te forum to kształtuje umysl... Nie, tłoczy to np tłocznia oleju. Masz to przecież w samej nazwie. Ile razy mozna tłumaczyć. no tak ..przepraszam aczkolwiek tłocznia oleju tłoczy olej tłokiem do ....no wlasnie ...a co wycieknie bokiem to na placki idzie ...yhy...jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 28.03.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 dobra juz sam sie doszukalem kto wie moze bede sie bawil w pompe samorobe chyba najlatwiej byloby zrobic taka pompke wezowa ze waz jest sciskany rolkami mam takie pompki w labolatorium w sumie fajna sprawa moze daloby sie cos takiego zrobic Ty Leonie to masz głowę. Tylko pozazdrościć. Po ile u Ciebie będzie wynajęcie tej pompy? Na godziny, czy od metrażu chałupy? Jakieś zniżki przewidujesz dla forumowiczów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 28.03.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Za wynajęcie pompy zapłaciłem chyba ok. 300 zł. I pewnie dobrze by było by ustroistwo wytrzymało przynajmniej ze 3 takie gruszki. ... Zaplułem monitor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlexCTP 06.09.2023 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2023 Polecam ciekawy artykuł na temat doboru pompy do betonu: https://ciepiela.eu/jak-dobrac-pompe-do-pompowania-betonu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts