rorson 28.03.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Cześć! Poruszę taki temat . Mam wykonać przyłącze ( jestem inwestorem) rurą PE 40 ( niebieską ) do domku letniego choć w zimie pewnie też tam przyjadę - będzie kominek . Ceny tych rur są rózne od 3,35 do 6 zł/mb. Właśnie ostatnio zadzwoniłem do hurtowni wod-kan z zap. o opaski AKWA i m.in o rurę także , " a po ile macie pe40" Odp. 4,99 netto , ja czemu ta drogo? . I oto odpowiedź i wyjaśnienie . Różni producenci robią rózne rury , kiepskie pękają w zimie , inne nie , mimo że każda jest 1,5 m w ziemi , po prostu zależy od producenta Róznica w kosztach na 20 metrach nie jest wielka , więc nie o to chodzi - ale nie zawsze nalezy wierzyć sprzedawcom , może mi wcisnąć najgorszą rurę po najwyższej cenie mówiąc ,że jest najlepsza. Mam pytanie do doświadczonych instalatorów i hydraulików, może Zakładów Wodociągów i Komunalnych , rury których producentów nie sprawiają kłopotów. Odkopywanie pękniętej rury w zimie nie jest przyjemne i tanie. Z poważaniem Marek Powrót do góry Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/50939-rura-pe-jaka-r%C3%B3%C5%BCnice/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts