jag_24 28.03.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Mam problem z kwiatami doniczkowymi. Od około tygodnia w ziemi pojawiły sie małe robaczki. Wyglądają jak poucinane białe skaczące nitki. Czy są to groźne szkodniki? Jak chronic kwiaty? W zeszłym tygodniu w te kwiaty , włożyliśmy tabletki "tarcznik" firmy Substral, ale robaki nie zniknęły. Być może martwię sie na zapas-i te robaczki żadnych szkód nie wyrządzają. Bardzo prosze o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.03.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Prawdopodobnie skoczogonki, a jakie to duże?Odżywiają się w większości martwą materią organiczną, ale niektóre są szkodnikami. Wstawić doniczkę do wody po brzeg, a robaczki wylać z wodą, jak wylezą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 28.03.2006 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 no takie malusieńkie. może dwa milimetry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.03.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Jak wyżej , potwierdzam diagnozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 29.03.2006 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 włożyłam wczoraj doniczkę do wody, obejrzałam później całą doniczkę, rozkopałam troszkę ziemi i nie było robaków z góry dziękuję za radę dzisiaj zrobię tak z pozostałymi kiwatami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts