darek63 28.03.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Witam, Nawiązując do wątku rezygnowania z telefonu stacjonarnego w TPSA mam do Was pytanie.Którzy operatorzy telefoni komórkowej mają dobre oferty.Jakiego operatora i jaki pakiet (abonament ) polecacie w zamian za TPSA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 29.03.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 To zależy jak czesto dzwonisz, do kogo.Mnie zależało na jak najmniejszym abonamencie. Wybrałam Ere za 25, w tym 40 min darmowych do wszystkich sieci i do stacjonarnych. Oczywiście naliczanie sekundowe i niewykorzystane minuty przechodza na nastepny miesiąc ale to już chyba standard wszedzie. Przedtem byłam w Idea miałam abonament 25 i w tym 25 min. darmowych. Często ich nie wykorzystałam więc te 40 na pewno mi wystarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 29.03.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Nie uzyskasz satysfakcjonującej odpowiedzi na tak postawione pytanie. Przede wszystkim nie sprecyzowałeś swoich potrzeb w tym zakresie. A przede wszystkim oferty zmieniają się u każdego z operatorów przynajmniej raz na kwartał. Podpiszesz umowę na 2 lata (czyli nastąpi w tym okresie około -8-10 "promocji")i jesteś zobowiązany wytrwać przy danej taryfie (takie MAMY CIĘ ). Jeśli chcesz szybciej reagować na zmiany taryf to musisz się zdecydować na którąś z ofert pre paid. Wady: - drogi aparat telefoniczny (przeważnie dostępne sa w tej ofercie przestarzałe modele), - przy ewentualnej zmianie operatora tracisz dotychczasowy numer (to ma się zmienić ale będzie kosztowne) Generalna zasada - jeśli kupujesz telefon dla siebie, małżonka, dzieci to kup aktywacje od tego samego operatora. Zwróć uwagę czy krewni (np. rodzice) z którymi masz częsty kontakt telefoniczny posiadają aktywację od tego samego operatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 30.03.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 WYbrałem Plusa bo ma najlepszy zasię w obrębie domu i okolicy. Jak ktoś mieszka poza miastem to przed podjęciem decyzji niech sprawdzi kto (operator) ma najlepszy zasięg. Co komu po super oferta jak zasięgu brak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 30.03.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 WYbrałem Plusa bo ma najlepszy zasię w obrębie domu i okolicy. Jak ktoś mieszka poza miastem to przed podjęciem decyzji niech sprawdzi kto (operator) ma najlepszy zasięg. Co komu po super oferta jak zasięgu brak? A jak możesz to sprawdzić? Operator powie, że ma zasięg, a "znajomy", który nie ma zasięgu może mieć uszkodzony telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 30.03.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Miałem akurat i plusa i ideę na kartę więc było jak sprawdzić. Sąsiedzi próbowali erę i ta wyszła... w zasadzie nie wyszła . Idea miała strasznie kiepski zasięg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 01.04.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 8 lat bylismy w abonamencie Plusai wystarczy od 3 lat mamy prepaid Idea/Orange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgabi 02.04.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Orange dawna Idea to przeca znienawidzona TPSA i zwalczać należy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.04.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Orange dawna Idea to przeca znienawidzona TPSA i zwalczać należy... Nie rozsmieszaj mnie Idea to tpsa (a teraz Orange wlasnie a nie tpsa) , Plus to Vodafone a Era to Deutsche Telecom - operator jak inny i kazdy na krwawicy Abonentow zarabia Co ty myslisz ze plus i era to charytatywnie dzialaja i nie robia przekretow i nie nabijaja w butelke klienta ? a zarobki przeznaczaja na domy dziecka? pozdrawiam! i dzieki bo humor mi sie poprawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 04.04.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 ZielonookaNie wprowadzaj ludzi w błąd. Od kiedy to Vodafone to Plus? Mają raptem około 20% udziałów. Tyleż samo mają TDC, KGHM i Orlen. darek66Odnośnie wyboru oferty to najlepiej sprawdzić u każdego opa. Tylko do tego trzeba wiedzieć co się chce i czego potrzebuje. Postawiłeś pytanie typu: jaki samochód mam sobie kupić. Najlepiej Mesia klasy S, ale może tobie wystarczy Mesio klasy A lub po prostu Matiz. Tak samo z abonamentami. Możesz wziąć abo za 200 zł i mieć 1000 minut a możesz wziąć za 25 zł i mieć tylko 50 minut. Zalezy jak używasz telefonu. Czy dużo dzwonisz, do jakich sieci, czy dużo SMSujesz, MMSujesz, czy ściągasz maile, czy łączysz się z netem przez komórkę, czy chcesz telefonu używać czy tylko być dostępnym, a może chcesz po prostu mieć bajerancki telefon z wieloma funkcjami z których i tak nie skorzystasz itd, itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 04.04.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Nie rozsmieszaj mnie Idea to tpsa (a teraz Orange wlasnie a nie tpsa) , Plus to Vodafone a Era to Deutsche Telecom - operator jak inny i kazdy na krwawicy Abonentow zarabia Co ty myslisz ze plus i era to charytatywnie dzialaja i nie robia przekretow i nie nabijaja w butelke klienta ? a zarobki przeznaczaja na domy dziecka? pozdrawiam! i dzieki bo humor mi sie poprawił No włanie. Jak nie masz kompletnych informacji to nie wprowadzaj ludzi w błšd. Era to nie Deutsche Telekom, bo DT ma 22,5 % udziałów. Znacznie więcej ma polski Elektrim. Masz jakie dowody na to, że Plus i Era robiš jakie przekręty? Jak nie masz, to lepiej zamilknij, niż miałaby rzucać oszczerstwa. No chyba, że każš ci płacić faktury i to uważasz za przekręt. To samo dotyczy się działalnoci charytatywnej obu firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.04.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 robertus - nie wprowadzam w blad - nie wiem ile % udzialow ma np vodafone w plusie czy jest to 20 czy 40 czy 100 - skoro masz sparwdzone info ze akurat tyle wierze ci (choc wg moich info - ma najwiecej udzialow) ale nie wazne To co napisalam nie ma na celu analizy rynkowej operatorow telefoni cyfrowej i ich udzialow , zamianast voda moze byc firma X czy Y Michodzilo o to ze rozsmieszylo mnie stwierdzenie ze Idea to "znienawidzona" tpsa i nalezy ja zwlaczac chodzi o to ze kazda telefonia cyfrowa nalezy do jakiejs spolki, operatora i korporacji (nie wazne Y czy X) i stosuje podobne metody Tu nie ma co mowic ze orange jest be skoro niczym sie pod wzgledem tym nie rozni od innych pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.04.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Nie rozsmieszaj mnie Idea to tpsa (a teraz Orange wlasnie a nie tpsa) , Plus to Vodafone a Era to Deutsche Telecom - operator jak inny i kazdy na krwawicy Abonentow zarabia Co ty myslisz ze plus i era to charytatywnie dzialaja i nie robia przekretow i nie nabijaja w butelke klienta ? a zarobki przeznaczaja na domy dziecka? pozdrawiam! i dzieki bo humor mi sie poprawił No włanie. Jak nie masz kompletnych informacji to nie wprowadzaj ludzi w błšd. Era to nie Deutsche Telekom, bo DT ma 22,5 % udziałów. Znacznie więcej ma polski Elektrim. Masz jakie dowody na to, że Plus i Era robiš jakie przekręty? Jak nie masz, to lepiej zamilknij, niż miałaby rzucać oszczerstwa. No chyba, że każš ci płacić faktury i to uważasz za przekręt. To samo dotyczy się działalnoci charytatywnej obu firm. ok to w takim razie niech ta osoba co mowi ze orange jest fu bo to tpsa tez zamilknie albo niech przedstawi dowody nie zrozumieliscie kompletnie o czym pisze! nie twierdze ze plus era czy orange robi przekrety! napisalam ze kazdy z nich stosuja jakies sztuczki - i to mozna udowosnic Tylko ze nie mozna pisac argumantow typu "idea nalezy do tpsa wiec nalezy ja zwalczac!" bo to samo mozna napisac o innych ze nalzea do kogos tam i tez nalezy czytajcie prosze ze zrozumieniem ! Prosze ps. zeby nie bylo mam plus gsm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 04.04.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Co ty myslisz ze plus i era to charytatywnie dzialaja i nie robia przekretow i nie nabijaja w butelke klienta ? a zarobki przeznaczaja na domy dziecka? A czyje to słowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.04.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Co ty myslisz ze plus i era to charytatywnie dzialaja i nie robia przekretow i nie nabijaja w butelke klienta ? a zarobki przeznaczaja na domy dziecka? A czyje to słowa? Moje - udowodnic ci jak plus nabil w butelke klientow? Oparlo sie to o Rzecznika Obrony Praw Konsumentow i sama bylam zainteresowana tym tematem bo mnie dotknelo jako aboneta Plusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.04.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Tu jest jedna sprawa , prosze:"Wygrałeś darmowe minuty" - SMS-y oszustówAFP "Gazeta Wyborcza": Jedni oszuści, podszywając się pod operatorów, wyłudzają doładowania telefonów na kartę, inni zaś włamują się do skrzynek abonentów TP SA i naciągają na drogie połączenia z serwisami rozrywkowymi.Podszywają się pod operatorów sieci komórkowych i wyłudzają doładowanie telefonu na kartę. Urząd Komunikacji Elektronicznej zażądał wczoraj wyjaśnień od prezesa PTC (sieć Era), w jaki sposób chroni swych klientów przed nadużyciami. Na odpowiedź mają siedem dni.REKLAMA Czytaj dalej "Era Omnix. Wygrałeś w naszym konkursie zestaw kina domowego, aby potwierdzić odbiór nagrody wyślij SMS o treści 668xxxxxx na numer 1120", "Z okazji urodzin ERA otrzymałeś 20 darmowych minut! Aby potwierdzić wyślij 9-cyfrowy kod 696xxxxxx na numer 1120". Takiej treści SMS-y otrzymują abonenci sieci Era. Jeśli na nie odpowiadają, doładowują komórki oszustom. Jak to możliwe? Oszuści wykorzystali wprowadzoną latem usługę, która umożliwia proste doładowanie (10 lub 20 zł) innego telefonu na kartę (tzw. pre-paida) za pomocą SMS-a. Wystarczy podać numer telefonu, który chcemy doładować (oszuści podają swój) oraz wysłać SMS-a na czterocyfrowy numer operatora (1110 lub 1120), który kwotę doliczy do rachunku. Usługa jest bardzo przydatna i popularna: np. rodzice mogą zasilić komórkowe konto dziecka. Więcej w "Gazecie Wyborczej" Druga o ktorej pisalam dotyczyla niekorzystnych zmian w naliczaniu abonamencie Plus i niekorzystnych zmian w umowie o ktorych nie powiadomiono abonentów (min mnie) - prosze o chwilke cierliwosci - bo szukam linka zeby nie kopiowac tekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.04.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 I jeszcze jedno - caly czas umyka sens mojej wypowiedzi - nie pisze ze X jest zly a Y dobry ! A uczciwy a B kantuje pisze ze kazdy operator nalezy do jakiejs tam korporacji i stara sie zarobic, jak najwiecej - nie oceniem tego, smieszy mnie jedynie twierdzenie ze np nieszczesna orange nalezy to tpsa (choc juz nie nazlezy) i w zwiazku z tym nalezy ja zwalczac ... Wychodzi na to ze inne sieci sa cacy... dla mnie - wszystkie sa rowne - dbaloscia o klienta i jakoscia uslug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgabi 04.04.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Orange dawna Idea to przeca znienawidzona TPSA i zwalczać należy... Nie rozsmieszaj mnie Idea to tpsa (a teraz Orange wlasnie a nie tpsa) , Plus to Vodafone a Era to Deutsche Telecom - operator jak inny i kazdy na krwawicy Abonentow zarabia Co ty myslisz ze plus i era to charytatywnie dzialaja i nie robia przekretow i nie nabijaja w butelke klienta ? a zarobki przeznaczaja na domy dziecka? pozdrawiam! i dzieki bo humor mi sie poprawił ale się narobiło, a ja tylko tak żeby weselej było... nie lubię tepsy, bo to firma państwowa i monopolista gwoli prawdy to: France Télécom - dawniej w pełni państwowa francuska firma telekomunikacyjna, jeden z większych "telekomów" w Europie. Obecnie państwo francuskie ma trochę ponad 20% akcji. Jest większościowym udziałowcem polskich firm TPSA i pośrednio PTK Centertel poprzez udziały w TPSA, posiada także udziały w wielu europejskich przedsiębiorstwach telekomunikacyjnych. Firma jest również właścicielem marki telefonii komórkowej Orange. Spółka publiczna notowana na giełdach w Paryżu i Nowym Jorku (NYSE), na platformie EURONEXT. Wchodzi w skład indeksu CAC 40. FT jest także operatorem portalu internetowego Wanadoo. Także TPSA i Orange jednak mają wiele wspólnego... Mam kumpla, który pracuje w tpsie i też się tak wścieka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.04.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 tom&gabi a myslisz ze ja sie nie wsciekam ? min dlatego nie mam stacjonarki w domu (ps. dzieki ze chociaz Ty przeczytales ze zrozumienmiem to co napisalam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgabi 05.04.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 ja mam stacjonarny tepsy ale tylko dla neostrady, czyli płacę same abonamenty, a za rozmowy płacę tele2 i tepsa nie może tego przeżyć i ciągle mnie nagabują, że coś tam a ja to zlewam... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts