moratar 28.03.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Każdy wie jak wygląda i działa szafka cargo. Próbował ktoś zrobić szafke cargo, która zamiast jeździć przód<->tył jeżdziła by góra<->dół. Oczywiście wtedy front by był na dole. Oczywiście ma to być wykonane jakoś mechanicznie. Nie będe przecież podnosił szafki zraz z zawatością ~70kg do góry i mocował jakimiś blokadami Liniowy siłownik eletryczny może by sie nadał ale one sa jakieś takie wolne :/ i samochody nie potrzebuje podnosić, a tylko 100kg. Szukam pomysłów jak to wykonać. Licze na waszą wyobraźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moratar 29.03.2006 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Jeśli nie ma pomysłów jak to zrobić, to może chociaż ktoś napisze, że to glupie przedsięwzięcie i lepiej sobie odpuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 29.03.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 no to odpuść sobie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 29.03.2006 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Jakieś przeciwciężary z tyłu, mimośród, pedał (nie przezywam się), albo ...siłownik hydrauliczny...pompa lub pneumatyczny...kompresor... niee - odpuść sobie.nooo - może silniczek elektryczny i system talii z małych bloczków. Czego ci ludzie nie wymyślą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 07.04.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 nie wiem za bardzo jak ma to w ostatecznosci wygladac, co Ci to da ze bedzie to gor dol mzoe opisz to troszke dokladnie co i jak. ale jesli jest to Twoj pomysl, i uwazasz ze chcesz meic cos takiego to napewno warto to zrealizowac ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 11.04.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Windę chcesz zbudować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 11.04.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 I za to lubię Invxa nigdy cie nie zjedzie tylko pocieszy i doda sił. Jeżeli bardzo czegos chcemy to da się osiagnąć. A może coś w stylu sprężyny podciągającej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moratar 12.04.2006 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Co mi da że jeździ góra dół? -> Nie będę nukować 2m w głąb pawlacza aby coś wyciągnąć.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ <- sufit+|......||.........................|+|......||.........................|0 < - przód.pawlacza..czyli.drzwiczki.+|......||.........................|+----------------------------- ^^^^ Ta część ma zjeżdzać na dół + to sciana/sufit. to przestrzeń na graty Winda otwiera się z przodu, a to w sumie nie będzie się otwierać .Bo niebędzie scianki z przodu, tylko coś jak próg 5cm aby rzeczy nie wypadły jak będzie zjerzdzać.Będzie siłowniki elektryczny z regulowanym wysuwem i blokadą.Koszt takiej szafki to będzie coś kolo 3000.Na początku nie byłem pewien, a teraz wiem że chce i wiem że tak zrobie. Właśnie dlatego że tak jak napisał invx że warto realizować to co się chce mieć.Jak sie nieuda to trudno, i siłownik najwyżej sprzedam.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 13.04.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 szafki cargo to mi to nieprzypomina zupelnie ale 3tys. za cos takiego ... to chyba pozlacane prowadnice beda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts