izat 03.01.2007 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Ewa, a może ten lakier rozpuszcza klej??Jakiego kleju używasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 09.01.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 oj, chwilę tu nie zaglądalam. Prawdę mówiąc częściej zaglądam do ofert pracy .Czy dekorowalyście swoje prace koronką? Dziś kupilam koronkę i mam w glowie pomysl na jej wykorzystanie, ale prosilabym o fotki z koronkam - będą mi pomocne. Bo nie chcę schrzanić swojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 10.01.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Ewa, a może ten lakier rozpuszcza klej?? Jakiego kleju używasz?? Raczej nie .. bo do wszystkich prac uzywam tego kleju.. i nic sie nie dzieje, poza tym lakier akrylowy.. raczej nie działa jak rozpuszczalnik. Mysle ze to kwestia wprawy.. obecnie motywy trzymaja sie dobrze.. i efekty sa coraz lepsze. Pytanko czy kotos uzywał białej patyny...jakie efekty ona daje???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.01.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 http://photofile.ru/users/alenna-nik/2380729/42733143/#mainImageLink PRZYPADKIEM NATKNELAM SIE NA TAKIE COS... QURCZE CZY TO SIE ROBI TEZ NA PLOTNIE?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 12.01.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Podobno można. Na jakieś polskiej stronie o decu widzialam opis jak po kolei, ale nie pamiętam gdzie. Ale były to na pewno przedmioty ozdobne a nie użytkowe. Nie bardzo wyobrażam sobie pranie ręcznika pokrytego serwetką czy papierem. Co z tego motywu zostanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.01.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 No wlasnie, ale tutaj reczniki zrobili, wiec chyba mozna... Nie ma Kasiorka, na pewno wie co, jak i dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 12.01.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 na jakiejś stronie czytałam, że owszem można, używa się do tego specjalnego kleju do tkanin, i pierze się delikatnie... ale ogólnie takie coś raczej trwałe nie jest,... nie jestem ekspertem więc też chętnie zweryfikowałabym swoją szczątkową wiedzę w tym temacie ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 12.01.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 ja kupiłam sobie ostatnio taki klej, ale jeszcze nie próbowałam (jestem w trakcie przeprowadzki ). Chcę zrobić taką matę z kieszeniami na drobiazgi dla córki. Pewnie często nie będę tego prała (albo nawet i wcale), więc się nie martwię, ale w instrukcji zalecają robić takie rzeczy, które rzadko się pierze (i tylko ręcznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 13.01.2007 01:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Mozna rowniez uzyc - zdjecia rodzinne! Efekt - zaskakujacy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 16.01.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Dziewczyny pomocy! Zastanawiam sie, czy nie kupiłam czasem oszukanego kraka. Mam jednoskładnikowy Stamperii, po raz kolejny robię próbę i nic. Ani jednego pęknięcia. Kupiłam na Allegro i nie wiem czy dobrze zrobiłam. Nakładam grubą warstwę. Schło całą noc. Teraz farba wierzchnia i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 16.01.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Chyba odkryłam co jest przyczyną braku spekań. Ale nie jestem na 100 % pewna.Otóż pokryłam próbkę farbą akrylową Dekoral i zero spękań. Ta farba jest trochę wodnista i po pewnymm czasie, juz po nałożeniu jeszcze trochę się rozlewa sama z siebie. Spróbowałam akrylem dla plastyków, wiadomo szybko schnie. I pokazaly się dwa malutkie pęknięcia. Więc może to wina farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 22.01.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Oj, co się dzieje z naszym wątkiem. Powiem wam, to co pisalam o farbach w postach wyżej sprawdziło się. Piękne, duże pęknięcia mi wyszły jak nałożyłam szybko schnącą farbę akrylową kupioną w sklepie dla plastyków. A teraz mam pytanie. Wiem, że sporo osób wykorzystuje do prac wikol zamiast dość drogiego klepju do dekupażu. Ale w jakich proporcjach należy go rozcieńczyć? Powiedzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 22.01.2007 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Anisia, na 100% jest to wina farby ja tez używam tego kraka i jest ok używam farb Duluxa jeśli chodzi o klej to nie mam pojęcia czy się nadaje i jak się z nim postępuje ja używam kleju Stamperii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 22.01.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Wiesz izat, ja też używam kleju Stamperii, ale właśnie mi się kończy i tak sobie pomyślalam o tym wikolu, bo skoro tyle osób go wykorzystuje... A cenowo co tu ukrywać jest baaardzo atrakcyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 22.01.2007 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 jeśli Ci się kończy klej tzn że masz jakieś dokonania:)pokażesz nam swoje prace??pozdrawiamiza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 22.01.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Pokażę, ale ty pierwsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 22.01.2007 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 moje czekają na polakierowanie, nie mogę się zebrać jak tylko dokończę to z pewnością pokażę tymczasem czekam na Twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 22.01.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Zrobiłam właśnie zdjęcie, ale przy sztucznym świetle lampa się odbija i tło wychodzi biale, chociaż w rzeczywistości jest ciut ciemniejsze. Koniecznie chcesz takie zobaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 22.01.2007 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 wklejaj, odwagi:) myślę, że nie tylko ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 22.01.2007 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Moje ostatnie "dzieło". W rzeczywistości nie tak białe. Jeszcze nie przetarte papierem. Ale niech ci będzie. http://images14.fotosik.pl/57/4aa1213fb8ae0572.jpg http://images14.fotosik.pl/57/67c0073ce729e378.jpg Pokazuj teraz swoje prace> Może byc coś starego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts