Anisia3 18.12.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Dzieki izat. Tak też sobie pomyślałam, że seafood dobrze się komponuje z solą Tylko raz miałam sół morską, ale kupioną w Grecji. W Polsce mamy za słodkie morze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 18.12.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 No nie wiem czy to mozna nazwac decoupage,ale mamy cos takiego. http://img245.imageshack.us/img245/8959/dzbanek1dk8.th.jpg http://img245.imageshack.us/img245/9251/dzwanek2ea0.th.jpg http://img245.imageshack.us/img245/9881/przyprawy1dk2.th.jpg http://img245.imageshack.us/img245/948/przyprawy2zd0.th.jpg http://img245.imageshack.us/img245/4348/przyprawy3kx5.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 18.12.2006 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 raffran, decoupage to to nie jest ale mimo to bardzo ładne dzieła podoba mi się zwłaszcza imbryk jako że jestem ich kolekcjonerką kto to wykonał?? sami czy dostane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 18.12.2006 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 raffran, decoupage to to nie jest ale mimo to bardzo ładne dzieła podoba mi się zwłaszcza imbryk jako że jestem ich kolekcjonerką kto to wykonał?? sami czy dostane?? Wiedzialem,ze to nie jest decoupage,troche o tym poczytalem,ot tak z ciekawosci. Jedno i drugie zrobila ta sama osoba. Mielismy kiedys taka sasiadke,ktora bawila sie w cos takiego. Szkoda,ze juz jej nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 20.12.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Ludziki drogie..W końcu wypróbowuje papier do decu... i mam mały problem, motyw przykleiłam jak nalezy, polakierowałam juz kilka razy i teraz po kilku dniach widze ze robia sie bąble , papier odchodzi na srodku motywu.NIe wiem czy za mało kleju dałam? Lakierowałam deske przez kilka dni.. bąble zaczynaja sie pojawiac dopiero teraz. Uzywałam kleju Marbau. Czy ktos moze mi pomóc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 20.12.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 ja mam ten sam problem, najpierw myślałam, że za dużo kleju (bo strasznie się pomarszczył), poprasowałam to trochę, ale wyszły te bąble później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktrzynk 22.12.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Witam, potrzebuje szybkiej pomocy. =) Już jakiś czas bawię się decoupagiem a teraz chciałam zrobić na prezent szklany talerz z craclem jednoskładnikowym, od spodu. Podobny do tego http://www.prezenty.art.pl/product_info.php?products_id=603Jaka jest kolejność składników?? Pozdrawiam i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 22.12.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Cos o szkle jest tutaj http://www.cafeart.pl/content/view/338/88/Mi wydaje sie ze kolejnośc powinna byc taka: motyw- crack-tło jasne - tło ciemne .. ale to gdybanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktrzynk 22.12.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Niestety tam nie robia cracka A wydawało mi się że widziałam taki talerz w którym był użyty tylko jeden kolor farby ( pękniecia były "szklane" ) czy to mozliwe? No nic próbuje, może wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 22.12.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Z tego co się dopatrzyłam jest tam zastosowany crack dwuskładnikowy.Kolejność jest taka:1 składnik cracka2 składnik crackaWypełnieniemotywfarba spodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktrzynk 22.12.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Mnie się jednak zdaje że te pęknięcia to jednoskładnikowy. W kazdym razie chciałam użyc jednoskładnikowego bo wychodza troche inne, większe peknięcia..... A jak bym zrobiła normalnie farba, potem crack, potem inna farba albo lakier to motyw na poczatku czy na końcu??? jakie to skomplikowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 23.12.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 bardzo wyrażnie crack jest na motywie,co oznacza że jest położony pierwszy.Na szklane talerze nie nadaje się crack jednoskładnikowy bo daje efekt starej farby na drewnie.Stosowanie go jako efekt specjalny jest pomyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktrzynk 23.12.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Na innym forum powiedzieli mi ze mozna :/ Motyw, crack, farba która popęka, lakier..... sama nie wiem. Ale chyba musze spróbować tylko szkoda troche talerza jak nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 26.12.2006 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 k@t@rzynka@, sposób jaki podałaś jest niepoprawny zrób tak jak radzi Kasiorek a osiągniesz pożądany efekt i nie zmarnujesz talerza powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 27.12.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 K@t@rzynk@.. napisz cos o wynikach swojego eksperymentu. Kasiorku czy mozesz cos doradzic apropos bąbli, o których pisałam wczesniej, a które pojawiły sie dopiero w fazie lakierowania??? Teraz robie mniejsze motywy i bable nie wyskakuja wiec dochodze do wniosku ze trzeba było wiecej kleju dać. Mam jeszcze pytanko do bardziej doswiadczonych,, jakich patyn uzywacie do postarzania, chodzi mi o efekt pieczarkowy.. tzn delikatne brazowe przetarcia. Teraz mam Patyne "Bitume di Giudea", efekt jest piekny tylko kolor dosyc ciemny.. chodzi mi o jasniejszy. Czy ktos moze podzielic sie doswiadczeniem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 27.12.2006 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Ewa a może pogąbkuj klejem te bąbelki ..... u mnie pomogało chyba że już polakierowałaś ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 28.12.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Ewa a może pogąbkuj klejem te bąbelki ..... u mnie pomogało chyba że już polakierowałaś ...... No własnie.. problem w tym ze bable pojawiły sie po lakierowaniu.. i to nie pierwszym... i to mnie dziwi. PO przyklejeniu i wysuszeniu było OK. lakieruje domaluxem akrylowym. Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 28.12.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Mnie bąble sie pojawiały kiedy nie kładłam na wierzch motywu warswty kleju. Klej na tyle zabezpoiecza motyw, że żaden bąble juz mi nie powyłaziły w trakcie lakierowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktrzynk 28.12.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Zrobiłam w końcu dwuskładnikowym crackiem, tak jak mówił a Kasiorek ale po wypełnieniu, trzeba polakierować bo klej ktorym przyklejamy motyw rozpuszcza pęknięcia. Wyszło bardzo ładnie moim zdaniem tyle ze ja uzywam crack dwuskładnikowego To-Do i pęknięcia są bardzo drobne, niestety. Ja też uzywam patyny "Bitume di Giudea" juz się przyzwyczaiłam ale mozna uzyskac inne kolory pekniec jak uzyje sie cieni do powiek..... ładnie wychodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 28.12.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Dzieki za rady.. ale motyw posmarowalam obficie klejem po przyklejeniu.. nic to mysle ze nastepnym razem dam wiecej kleju. K@T@rzynk@ - wklej fotki jak ci to wyszło... ciekawośc mnie zrzera. PozdrawiamEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts