Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Decoupage- wymiana doświadczeń

izat

Recommended Posts

• Odpowiedzi 530
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Po dłuuugiej przerwie - stanowczo za dłuuugiej! Powróciłam do nauki decoupage. Chciałam wypróbować CRACKLE SOTTILE, który polecał Kasiorek i dałam plamę, bo zamiast poczekać... po 4 godzinach stwierdziłam, że "nic z tego nie będzie" i zamalowałam doniczkę kolejną warstwą farby, a rano się zdziwiłam :o

Teraz już wiem, że nie ma się co spieszyć!

• 2 weeks później...
Mam pytanko. Czy dekorując pudelka, szkatulki, nalezy wnętrze malować farbą (gdy wnętrza nie dekoruję)? Spotkalam się z pudelkami, które w środku są surowe . Czy to jest zgodne ze sztuką czy może autorowi dziela nie chce się wykańczać środka? Ja wykańczam środek, ale potem są drobne trudności z podnoszeniem wieczka, które się się lekko "przykleja". Jak być powinno? :roll:

Bardzo nieśmiało się tu dopiszę :oops:

Zainspirowałyście mnie, pooglądałam Wasze cudeńka, przestudiowałam wszystko co znalazłam w internecie, zrobiłam podstawowe zakupy i... na razie udało mi sie zepsuć mały emaliowany garnuszek :cry:

Ale nie zrażam się, strasznie bym chciała mieć taki piękny chustecznik, mam nadzieję, że jak będę próbować to w końcu mi się uda :)

A garnuszek zepsułam nie wiem dlaczego... kiedy pomalowałam go lakierem, to farba się pomarszczyła i w niektórych miejscach odlazła :( Może za krótko odczekałam?

Zeljka, a to czytałaś?

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,1111,19591237.html

Podstawy, ale super jasno wytłumaczone :D

Ja wczoraj przetestowałam naklejanie serwetek na tekturowym pudle, wyszło tak sobie, ale spróbuję zrobić coś bardziej ambitnego :) Nakupiłam całe mnóstwo drewnianych rzeczy do ozdobienia, papier, krack i zaraz się będę za coś zabierać. Chociaż trochę się boję... :oops: Mam masę pomysłów, tylko żeby się udało...