a_gnieszka 06.09.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Trini, piękne rzeczy !!! Jak wychodzą Ci tak równiutkie i wyraźne spękania? U mnie zawsze są mniej lub bardziej nieregularne, rozmazane, niewyraźne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 06.09.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 hmm jak... miękki i płaski pędzel i maluje szybko raz koło razu staram się nie jeździć po tym samym miejscu wiele razy... I jakoś samo wychodzi Natomiast dzisiaj się wkurzyłam... kupiłam lakier stamperii dwuskładnikowy pękający - crackle soutille, i... w ogóle nie popękało! spróbuję jeszcze raz, ale wściekła jestem póki co niemożliwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 06.09.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 ha! a jednak nie - poszłam posuszyłam suszarką i zaczęło pękać, no w końcu bo od rana czekałam na jakiś znak A Twój problem ze spękaniami może być taki, że za mało nakładasz lakieru - ja jednak leję sporo i na samym początku ta powłoka jest naprawdę cieknąca i musi stać na równej powierzchni, żeby nic nie ściekało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroz11 06.09.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Dzień dobry wszystkim. Jestem pełna podziwu dla wszystkich dzieł, które tu zobaczyłam.Trzy dni temu nie miałam pojęcia co to jest ten decoupage ( swoją drogą nie miałam nawet internetu ). Teraz pod wpływem Waszych prac zamówiłam papier do decoupage, nakupowałam farb i zaniedbując rodzinę całymi godzinami wycinam motywy ( z serwetek kupionuch w supermarkecie).Pewnie, że co przykleje, to zaraz muszę zedrzeć, bo się marszczy, ale czuję,że muszę coś robić, bo jak najszybciej chcę się nauczyć decopuage. Prowadzcie mnie MOJE MISTRZYNIE!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 06.09.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 w zasadzie to my tez zaczynamy i nie jesteśmy profesjonalistkami (no jest kilka ale ostatnio się nie udzielają ) Więc korzystaj z linków które mozna tu znaleźć w tym wątku i chwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 06.09.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 I ja mam jeszcze pytanie. Dziś byłam w Castoramie i oko zatrzymało mi się na primerze , bodajże Bondexu. Czy taki też może być ? Nie kupiłam jeszcze, bo kosztował ok 43 zł, a nie byłam pewna. Jeśli nie może być, to gdzie w Łodzi ( jeśli któraś dekoratorka jest z Łodzi ) można kupić ten właściwy primer ? Zakupy internetowe raczej odpadają, nie mam doświadczenia, ale jeśli trzeba to się naumiem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 06.09.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 polecam Ci sklep internetowy Kasiorka naszego - Carta - tam na pewno bezpiecznie zrobisz zakupy... Lepiej się naumieć bo w sklepach netowych jest taniej, chodź to pewnie ten sam primer A jeśli nie to raczej działa tak samo http://www.sklep.carta.com.pl/ tylko nie wiem czy jest aktualnie w sklepie primer, bo coś nie mogę znaleźć, ale to chyba można zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 06.09.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Dziękuję , Trini Sama też pewnie wybiorę się na kurs do Kasi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.09.2007 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Trini, cudnie te przedmioty ozdabiasz bardzo mi się podobają jeżeli ktoś byłby zainteresowany to w środę 19 września o godz. 18.00 odbędzie się pokaz decoupage dla początkujących, w sklepie przy Al. Stanów Zjednoczonych 32 lok 3 w Warszawie pokazy są darmowe można też kupić tam różne materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 13.09.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Izat dziękuję Pewnie nie będę mogła wpaść, ze względu na kasę, bo od razu na pewno coś bym kupiła, a teraz nie mogę... Ale dobrze wiedzieć, że jest taki sklep - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.09.2007 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 to jest sklep który pewnie znasz też z netu http://www.naszehobby.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 13.09.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Izat, nie nie znałam go W ogóle to muszę trochę zakupów zrobić, przynajmniej farby i lakier... bo pokończy,y mi sie a zbiera mi sie na wenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.09.2007 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 a ja jakoś straciłam wenę na razie budowa mnie wykańcza i skupiam się praktycznie tylko na wykańczaniu domu ale jak już się przeprowadzę ..... to ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 13.09.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 No jak widzisz ja się własnie zaczynam urządzać, ale właśnie dużo chce mieć zrobione w decou A, że nie buduję się tylko kupuję gotowe mieszkanie, to jeszcze mam wenę I szukam inspiracji najróżniejszych a jednocześnie boję się, że coś spieprzę i nie bedzie pasować - bo pomysłów mam peeełno - ale kurcze każdy z innej parafii, przynajmniej mnie się tak wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.09.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 dziewczyny - podglądam Was i podczytuję, ale nie zabrałam sie jeszcze za nic - ale w sobotę zapisałam sie na krótki kurs dla początkujących (wreszcie znalazłam we Wrocławiu) - już nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 13.09.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 http://i47.photobucket.com/albums/f184/Akna/IMGP1971.jpg to pudełko na herbatę wyszło mi tak... ale nie podoba mi się bo słabo popękało - coś nie tak jest z tym lakierem albo nie wiem wchłonął się przez bejcę... nic to póki co zostanie bo nie chce mi się wszystkiego zdzierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.09.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 http://i47.photobucket.com/albums/f184/Akna/IMGP1971.jpg to pudełko na herbatę wyszło mi tak... ale nie podoba mi się bo słabo popękało - coś nie tak jest z tym lakierem albo nie wiem wchłonął się przez bejcę... nic to póki co zostanie bo nie chce mi się wszystkiego zdzierać jak dla mnie BOMBA strasznie podobaja mi sie takie arcydzieła ....pod warunkiem jednak ,że zostały wykonane własnoręcznie te do kupienia w sklepie jakoś na mnie nie działaja Trini - trening czyni mistrza przy 10-tym pudełku bedzie cudownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 13.09.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 hej ) też trochę się zajmuje tą technika... tylko raczej wszystko ode mnie ucieka w sensie, że jak dotąd żadnej pracy nie udało mi się w domu zostawić, wszystko do ludzi poszło to takie początki małe ale będę się rozwijać mam pytanko, czy wy korzystając z serwetkowych motywów maziacie klejem np. pudelko i potem nalepiacie motyw? czy jakoś inaczej? w sensie ja próbowałam maziać i naklejać, ale czasem mi nieładnie zostawał klej np. w miejscach gdzie brakło motywu a akurat maźneło mi się klejem... w przypadku surowego drewna nie ma znaczenia, bo się wytrze, ale w przypadku kolorów to już mały problem... poradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 13.09.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Eee Ewa tu akurat wina lakieru, cos z nim nie tak bo poprzednie wychodziły ok Anoleiz - ja nie kleję serwetek klejem Kłade motyw tam gdzie ma byc i po wierzchu maziam zwykłym białkiem kurzym - ślady raczej nie zostają a jak zostają to i tak potem sie przecież lakierem pokrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 13.09.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 ach no tak białko kurze... a ja na wikolu do tej pory jadę ... nawet fajnie, tylko, że właśnie dopiero zobaczę jak będzie z kolorkami a białko rozumiem, że roztrzepane i jakimś gąbkiem maziasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts