Trini 13.09.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 nieee... nie roztrzepuję... normalne białko i maziam paluchami - najlepsze narzędzie to ludzkie palce - delikatne i z wyczuciem, i nie wchłania białka, no i najdokładniejsze zarazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 13.09.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 aaa no muszę spróbować w takim razie dziękuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 13.09.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 no nie ma za co w ogóle to musze poszukać serwetek z motywami w brązch - widziałyście gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.09.2007 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Trini, przecudne pudełko masz talent i super dobierasz motywy pomalowałaś bejcą i na to crack?? a propos białka kurzego, to mam w lodówce 3, z kruchego mi zostały , chyba jutro zabiorę się za klejenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 13.09.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 tak bejcą - ale nie wiem chyba jakaś nie taka bo mam wrażenie, że crack się wchłonął i dlatego nie popękało Nooo to jak masz białka to do roboty i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.09.2007 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 a robiłaś już kiedyś spękania na bejcy?? jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić czy najpierw crack a potem bejca?? uściślij proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 13.09.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 no nie... nie robiłam to było pierwszy raz... a jak nakładałam? najpierw bejca, żeby pudełko miało kolor - potem na to crack 2 składnikowy... - bejcy użyłam zamiast farby, zamiast podkładu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.09.2007 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 no nie... nie robiłam to było pierwszy raz... a jak nakładałam? najpierw bejca, żeby pudełko miało kolor - potem na to crack 2 składnikowy... - bejcy użyłam zamiast farby, zamiast podkładu... no i co dalej?? co po tym cracku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 13.09.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 po cracku wcierałam ciemną porporinę, żeby były widoczne popękania - słabo wyszło ale na żywo coś tam widać potem dałam 3 warstwy lakieru akrylowego, a potem 1 warstwę lakieru chemoutwardzalnego. I już Acha jak bejca wyschła to przecierałam pudełko papierkiem ściernym 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.09.2007 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 hmmmm ja dotychczas robiłam tak, że farba podkładowa ciemniejsza zazwyczaj, stanowiła tło do spękań, które tworzyła farba zastosowana po cracku nie bardzo rozumiem, co u Ciebie miało popękać chyba tylko lakier który położyłaś po cracku .... czy o to Ci chodziło w tej pracy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 13.09.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 oj nie już wiem o co Ci chodzi Ty mówisz o cracku jednoskładnikowym do którego faktycznie używa się dwóch kolorów farb ja o dwuskładnikowym gdzie uzywa się dwóch składników, z 2 buteleczek, czyli dwóch lakierów - jeden to podkład, drugi to jest właściwy lakier pękający - ale inaczej niż ten jednoskładnikowy to jest zrobione jednoskładnikowym: http://i47.photobucket.com/albums/f184/Akna/prace/2.jpg a to dwuskładnikowym: http://i47.photobucket.com/albums/f184/Akna/prace/S2010007.jpg jak widzisz, te popekania są zupełnie różne - bo robi się je innymi crackami - inna techniką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 13.09.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 i ja robiłam ta drugą, czyli dwuskładnikowym i te popękania nie wyszły - żeby były widoczne używa się porporiny - ciemnego proszku który uwidocznia popękania - chodzi o uzyskanie czegoś w rodzaju popękanej powierzchni jakby ktoś młotkiem uderzył w szkliwo a popękania się zabrudziły, a nie o efekt odpryskującej farby jak to ma miejsce w cracku jednoskładnikowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 14.09.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Boże - jakie cuda Wam wychodzą. Ja jak tylko już będziemy mieli nasza stylizowaną starodawną kuchnię, to pewnie będę się też brać za robienie do niej odpowiednich - klimatycznych dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 15.09.2007 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Trini, wszystko kumam masz coś teraz na tapecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 15.09.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 widziałam, że niedawno tula poszukiwała primera w łodzi. Bondex za 40 zł? toż primer kosztuje około 7 zł.Można kupić w sklepiku przy ul. Pomorskiej, na samym początku w bramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 15.09.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Anisiu, nigdy nie robiłam nic z przeznaczeniem na zewnątrz, więc nie wiem, ale jestem bardzo ciekawa Twojej skrzynki Wrzucisz zdjęcie? Wrzucę, jak już dorobię się internetu w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 15.09.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Trini, wszystko kumam masz coś teraz na tapecie?? poszukuję własnie skrzyneczki na klucze i brązowych motywów z lat '50 - coś w tym stylu Wczoraj miaużon mi sprawił 2 lusterka jedno martini 1 coca-coli oryginalne własnie z tamtego czasu - i ja cały czas poszukuję własnie takich inspiracji, dekoracji Trochę amerykańskiego "kiczu" ale bardziej w stylu retro - zegar dworcowy, tablice takie niby płaskorzeźby ale np. reklamujące sport w latach '50 - baloniarstwo, wędkarstwo, harleye. Jak kupie takie tablice (mam 2 na oku) to zrobię fotki, żeby pokazac o co mi chodzi - a to pewnie stanie sie juz we wtorek aw miedzyczasie pewnie coś ymysle, choć nie wiem, bo we wtorek rano odbieramy klucze od mieszkania więc decou może chwilowo spaść na drugi plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 15.09.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 lusterka sa takie: http://i47.photobucket.com/albums/f184/Akna/IMGP1990.jpg http://i47.photobucket.com/albums/f184/Akna/cola.jpg zawisną w kuchni na pustej ścianie nad stołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.09.2007 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 klimaty hamerykańskie Ci w głowie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 16.09.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 klimaty hamerykańskie Ci w głowie ... trochę tak, trochę nie bardziej styl lat '50 i niekoniecznie z ameryki - jednak wszystko ma do siebie pasować Ciężko to określić... kiedyś Ci pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts