Wciornastek 25.02.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam Swego czasu były nawet organizowane zajęcia plenerowe miłosniczek tego tematu. Może coś takiego zorganizujemy. Ja zresztą lubię organizować więc........ pomyślmy!!!!! Pozdrawiam Godne przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 25.02.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 ...moja mala uczeszcza na tego typu zajecia . http://img150.imageshack.us/img150/6672/zajeciazi9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 25.02.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 ...moja mala uczeszcza na tego typu zajecia . U mnie tez to zajecie głównie córki. (10lat) ale pierwsze ozdoby robiła juz 2 lata temu. W zeszłym roku zdobiła wydmuszki na Wiekanoc a potem z powodzeniem sprzedała (za co łaska ) wśród znajomych, bo zbierała pieniązki na zakup psa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 25.02.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 ...jak widac dziecie sa jednakowe na calym swiecie. ps. tak trzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.02.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 mam pytanie do specjalistów - chcę na tynk nakleić coś co ma imitować metalowe płytki. Wyczytałam o szlagmetalu i widzę rozbieżności. Jedni piszą o płatkach folii z naniesionym metalem a inni o płatkach metalu. Może to to samo? Bo ja nie chcę folii, chcę metal, choćby bardzo cienko. Dodam, że nie widziałam tego w naturze, tylko w internecie. czy jak zamówię, to dostanę co chcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 25.02.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 EZS szlagmetal to cienko prasowany metal robiony prawie tak samo jak złoto w płatkach tylko szlagmetal jest gróbszy i możesz go kłaść rekami ale najlepiej z gazety to taka metoda gdy palce Ci sie poca a nie chcesz by metal kleich Ci sie do rąk jak zamowisz szlagmetal to taki tez dostaniesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuna 25.02.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Wciornastek my chyba mamy tę samą rodzinę decoupage, depeche mode orion bardzo mi miło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.02.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Znalazłam opis w sklepie internetowym Folia metaliczna nakrapiana na bazie złota, szlagmetal w arkuszach 14x14 cm, 25 arkuszy. Szlagmetal do zdobień złotniczych, np do ikon. I czy to jest folia czy płatki metalu? Albo piszą nieprecyzyjnie albo istnieją dwie różne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 26.02.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 EZS to jest metal, czy nazwiesz folią czy szlagmetalem. Ale płatki metalu są tak cienko rozprasowane (nie pamiętam dokładnie jednostki, - ale cos rzędu jednej tysięcznej milimetra). Produkuje się to maszynowo. W średniowieczu rozklepywano taki kawałek złota czy czegoś tam ręcznie i był ciut grubszy tzn. pewnie na tyle, że nie uciekał jak oddychałaś przy nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 26.02.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Zgadzam sie z Anisia3 to jest to samo a w średniowieczu klepano złoto miedzy dwoma płatami skóry i uderzano w nią młotem. I tak rozprasowywali proszek złotą fajny sposób mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 26.02.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 EZS to jest metal, czy nazwiesz folią czy szlagmetalem. Ale płatki metalu są tak cienko rozprasowane (nie pamiętam dokładnie jednostki, - ale cos rzędu jednej tysięcznej milimetra). Produkuje się to maszynowo. Dodam jeszcze, że jest taki produkt jak metal napylany na folie plastikowa stosowany w decoupage. Ale jego sie inaczej uzywa. Zerknij tutaj - obydwa produkty są opisane. http://www.stamperia.com/pl/prodottiGruppi.php?idGroup=9 Szlagmetal, czyli metal w postaci płatków czy folii to tak jak dziewczyny piszą - sam metal. A folia (plastik?) z napytlonym metalem działa tak, że smarujesz powierzchnie klejem (całą, albo wzór, nawet wypukły) i przykładasz te folie metalowa strona na klej. Przyciskasz (czy tam pędzelkiem czy szmatka) i odrywasz folię. W miejscach, gdzie folia dotknęła kleju, to drobinki metalu pozostają na przedmiocie, w pozostałych miejscach nie (czyli w tych mijscach, gdzie nie było kleju metal zostanie na folii). Mozna więc go stosowac do złocen nie tylko wiekszych powierzchni ale też do robienia wzorów. Obudwa rodzaje (szlagmetal i folia z metalem) daja trochę inne efekty. Mnie tez sie wydaje, tak jak dziewczynom, że jak piszą szlagmetal, to jest sam metal, bez żadnego dodatkowego nosnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 31.05.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Odkopuję watek z zaświatów, trochę moich nowości http://deccoria.pl/files/11051/5260/d3b936d3974f9f4c49003203ccd042fe.jpghttp://deccoria.pl/files/11051/5260/dceb8b792bbc4ef6474b034d05f1ac98.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 31.05.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 i jeszczehttp://deccoria.pl/files/11051/5260/890ab12288edd2a0c6ea1ad37d65f80b.jpghttp://deccoria.pl/files/11051/5260/e8789ed7ed5984efe5ffddfe60c6e4b2.jpghttp://deccoria.pl/files/11051/5260/c887b21c049543c7b8652e112112d603.jpghttp://deccoria.pl/files/11051/5260/c0c338ac36377b05521888e3d6287148.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 31.05.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Witam Kasiorku super! Muszę tam kiedyś do ciebie zajrzeć. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 08.10.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Kasiorek jak zwykle pokazuje prawdziwe cuda.Kasiorku, a ja mam pytanie czysto techniczne. Czym konkretnie lakierujesz swoje prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 08.10.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam Panie mimo że dopiero stawiam pierwsze kroki w decoupage chętnie dołączę do Waszego już licznego grona.Dopiero się uczę i próbuję na różnych papierach i serwetkch a przy okazji podczytuję co piszecie korzystając z porad i podpowedzi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesien2004 23.10.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Mam pytanko... czy można zrobić coś takiego ze zdjęciem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 23.10.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Mam pytanko... czy można zrobić coś takiego ze zdjęciem???? Warto by się też spytać tych co nagrobki robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesien2004 24.10.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Mam pytanko... czy można zrobić coś takiego ze zdjęciem???? Warto by się też spytać tych co nagrobki robią nie znam nikogo od nagrobków... troche mroczna odpowiedź Chce zdjęcie na drewniew takiej popękanej formule.... Zdjęcie w kolorze czarnobiałym lub sephii... Widziałam takie obrazki u was alemotywy kwiatow... Chce na ścianę zdjęcia mojego maluszka na takich małych kwadratowych płytkach drewnianych, ale też myślałam o 1 wielkim... Więc ponawiam pytanko do specjalistek i mądrych głów - jest taka możliwość? Ktoś próbował, robił? Zdjęcie oczywiście nie jako zdjecie na papierze zdjeciowym bo pewnie by sie rozpusciło ale da się tozrobić ze zwykłą kartką papieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 24.10.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Mam pytanko... czy można zrobić coś takiego ze zdjęciem???? Warto by się też spytać tych co nagrobki robią nie znam nikogo od nagrobków... troche mroczna odpowiedź Chce zdjęcie na drewniew takiej popękanej formule.... Zdjęcie w kolorze czarnobiałym lub sephii... Widziałam takie obrazki u was alemotywy kwiatow... Chce na ścianę zdjęcia mojego maluszka na takich małych kwadratowych płytkach drewnianych, ale też myślałam o 1 wielkim... Więc ponawiam pytanko do specjalistek i mądrych głów - jest taka możliwość? Ktoś próbował, robił? Zdjęcie oczywiście nie jako zdjecie na papierze zdjeciowym bo pewnie by sie rozpusciło ale da się tozrobić ze zwykłą kartką papieru? Jest do zrobienia trzeba tylko wydrukować fotke na papierze ryżowym. najlepiej na laserówce, wtedy nie bedzie sie rozmazywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts