tosia125 08.09.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 ja wczoraj zaczelam pomalowalam deseczke i kuferek (srodek i boki) dzis zamierzam pomalowac gore i dól i przyklejac motywy z serwetek, ale nie moge znaleźc kleju do decupagu u mnie, czy moze byc kurze białko faktycznie? czy ktos poleci mi jakis klej ogolnodostepny w sklepach budowlanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 08.09.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 a stoliczek fajniusi... teraz mnie zainspirowałas na prezent dla mojego.. on by sie ucieszyl z takich rzeczy okrejonych starymi mapami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 08.09.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Nigdy wcześniej nie próbowałam bawić się tą techniką ale od dłuższego czasu przymierzałam się do niej i w końcu przyszedł ten dzień Postanowiłam przerobić synkowi stolik do pokoju (od razu zatem wypłynęłam na głębokie wody:jawdrop:) Może nie jest to do końca taki decoupage o jakim piszecie (nie użyłam serwetek) ale technika zrobienia identyczna. Oto moje pierwsze dzieło : http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/DSC_3690.jpg Nie jest idealny ale i tak jestem z niego dumna:D Super pomysł z oklejeniem mapą stoliczka! Super, mnie zainspirował. Czy możesz pokrótce powiedzieć jak to zrobiłaś, a bardziej jakich materiałów (poza mapą użyłaś) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 08.09.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 arcobaleno! ja slyszalam ze jak sie nalozy gruba warste to mozna pozniej wyszlifowac zeby nie bylo czuc motywu i jeszcze raz pociagnac ale nie probowalam jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 08.09.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Użyłam kleju wikolowego lakieru do parkietów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 10.09.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Alladyn71 czyli mapę przykleiłas na vikol na stolik i potem przeciągnęłś to lakierem do podłóg? sorry za dociekliwość, ale jestem laikiem w temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 10.09.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 to niespodzianka;) a żałowałam , że nie ma tu takiego wątku: to dołączam do zachwytów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 10.09.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Alladyn71 czyli mapę przykleiłas na vikol na stolik i potem przeciągnęłś to lakierem do podłóg? sorry za dociekliwość, ale jestem laikiem w temacie... :Ddokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 14.09.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 zrobilam juz prawie deseczke ze slonecznikami i pudeleczko, zostalo mi jeszcze kilka warstw lakieru, jedna juz mam jak na pierwszy raz to wyszlo ok tlo kremowe motywy sa, ale nie jest to rewelacja chcialabym teraz sprobowac dwa kolory tzn zeby ciemniejszy wychodzil z dolu na pudeleczkach metalowych... i musze kupic jakies fajne serwetki mam pytanko w zwiazku z tym ze nie ma u nas asortymentu a z netu na razie nie chce zamawiac (jak sie naucze to wtedy kupie pakiet serwetek, papierow, pudeleczek) na razie testuje na dostepnych materialach... jaki kupic kolor? tzn barwnik? czy moge np probke farby (proszek taki jak sie bierze zeby zobaczyc jaki kolor wyjdzie) zmieszac z ta moja kremowa akrylówką? skad bierzecie barwniki? doradzcie prosze.. chcialabym taki barwnik kupic zebym nie musiala nowej puszki calej... a jak juz sie naucze to wtedy kupie cos bardziej.. profesjonalnego.. dzieki pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 20.09.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 czy nikt tu już nie zagląda?pochwalcie się swoimi doświadczeniami, może ktoś zaczyna tak jak ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrravi 20.09.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Jestem pod wrażeniem waszych talentów. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 20.09.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 (edytowane) witam dziewczyny śledzę wątek od dawna i co już wiele razy mówiłam "u siebie" prace Kasiorka wciągnęły mnie w decoupage na amen ... a to moje pierwsze próby http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=24321&d=1278445026 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=24312&d=1285017853 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=24322&d=1285050608 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=24323&d=1285050610 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=24324&d=1285050613 w kolejności tworzenia:) Edytowane 21 Września 2010 przez konstancja30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 21.09.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 śliczne te Twoje prace, ja dopiero zaczynam przygodę... podoba mi sie komoda na bizuterię... mam nadzieje, że uda mi się też kiedys takie prace wykonać... już się wkręciłam wczoraj kupiłam znowu serwetki i cały czas zbieram "stare pudełeczka" i takie tam... bo na razie sie ucze... drewno poszło na pierwszy plan, teraz chce cos metalowego... czy macie doświadczenie ze szkłem? czy na szkło trzeba koniecznie primer nałozyć zeby farba akrylowa nie zeszła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 22.09.2010 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 lepiej jest nałożyć ten primer, farba łatwiej kryje:) dobrze jest próbować na słoiczkach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 22.09.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 dzieki w takim razie kupie jakis primer zanim sie zabiore do tego na razie na drugi ogien poszly metalowe pudeleczka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 22.09.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Konstancjo,śliczności!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 23.09.2010 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 a to dekupaż w wykonaniu mojej 15 letniej Olki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 25.09.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Dziewczyny kochane, ja też stawiam pierwsze kroki w decu , na początek metoda serwetkowa (mam do ozdobienia 2 zegary i drewnianą herbaciarkę) , tło będzie białe, tzn drewno pomalowane na biało, na to motywy, ale jak do licha zakryć granicę między serwetką a białym drewnem? Odcina się strasznie, jeszcze nie lakierowałam więc nie wiem czy zniknie po lakierowaniu? Czy może po pierwszej wartswie lakieru zmatowić troche i dopiero na to druga? trudno coś doradzić nie widząc wzoru ... przy dużym kontraście tła od motywu ratuje cieniowanie ... a z tego co wiem to w twoim wypadku możliwe nawet domalowanie motywu ładnie zamykającego temat ... w moim odpada sama nie narysuje nic ... przecieranie lakieru owszem ale po 3 - 4 a czasami nawet 5 warstwach i nie martw się ...też nie wierzyłam ... ale motywy wtapiają się ... to tyle od poczatkującej dla początkującej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 01.10.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Konstancjo - dziękuję dobra kobieto Nie miałam siły do tamtego, więc zeszlifowałam i nakleiłam inny motyw...powstała nawet cała seria - bielona herbaciarka, zegar i misa z motywem różowej orchidei Jeszcze tylko polakierować i wstawiam do pracowni I tu pytanie właśnie odnośnie lakieru - jaki lakier kupic, żeby nie było ryzyka załółcenia bielonego drewna? Drewno malowane jest akrylowa farbą i boję się zły lakier kupic....liczę na Wasze rady !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 02.10.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Kochani - doradzcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts