kofi 25.08.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 cudny, cudniasty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nauczę się Twojej odpowiedzi na pamięć Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 25.08.2006 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 używasz preparatu do cieniowania czy wykorzystujesz jakies inne sztuczki??może opisz kolejno jak to robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 25.08.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Maluję sobie tło, mieszając różne kolory farb, naklejam... Przy podmalowywaniu używam opóźniacza, który rozjaśnia kolor i powoduje, że staje się lekko przejrzysty. A w ogóle to mam mało kolorów farb, więc jako pigmentów używam akwarelek mojego dziecka, ale to nie najlepszy sposób... No, ale te cieniowania, to moja bolączka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 26.08.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 No to może i ja się przyłączę To link do strony z moimi pracami, trochę tego dużo, żeby załączać pojedyncze zdjęcia http://izawi.multiply.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 26.08.2006 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 miło się oglądą Twoją galerię Izabello bardzo ładnie zdobisz te przedmioty od jak dawna to robisz??? sądząc po pracach dość długo jakiego cracka używasz?? a farb to masz chyba całą paletę w jakim sklepiku kupujesz przedmioty i materiały? pozdrawiam izabella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 26.08.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Dziękuję za pochwały Zajmuję się decu od dziesięciu miesięcy. Wciąga jak diabli Farb mam rzeczywiście dużo. Kupuję je w sklepie plastycznym w Toruniu. Na naszym uniwersytecie jest wydział malarstwa, więc nie ma problemu z wyborem. Używam różnych kraków- bardzo dobrze pracuje się z sottile. Ładny efekt daje Cracle antique firmy TO DO. Jednoskładnikowy można zastąpić zwykłym wikolem. Papiery kupuję w sklepach internetowych. Adresy wyślę Ci na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 26.08.2006 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 wiem, że wciąga ze mną dzieje się to samo używam cracka jednoskładnikowego Country Style Crackle ale nie jestem zadowolona z efektów chcę kupić właśnie dwuskładnikowy jeśli chodzi o lakier to uzywam w sprayu matowego ale jest do niczego też nie jestem z niego zadowolona zakupy robię w sklepie KAJ, myślę że spokojnie można zareklamować ten serwis robię chyba błąd że używam farb Duluxa, powierzchnia pomalowana też mnie nie zadowala, przynajmniej na drewnie, bo na metalu jest OK a więc same błędy popełniam ale mimo to nie zniechęcam się :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 26.08.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Zajrzyj do poczty Do lakierowania można używać lakierów z marketów budowlanych. Ja mam akrylowy domaluksa i 3V3. Na kraki dwuskładnikowe trzeba kłaść poliuretany, bo lakiery wodne mogą zniszczyć spękania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 26.08.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Piękne prace Izawi, gratuluję, to już wyższa szkoła jazdy Ja też matowy i myślę sobie, że jednak półmat byłby lepszy. Poza tym mam problem, bo ten lakier (ToDo) poliuretan lekko zażółca. Trzeba kłaść naprawdę bardzo cieniutką warstewką. Ten domalux to taki do drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 27.08.2006 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Tak, ten do drewna. Poliuretany zaźółcają Jedynym, który nie zażółca jest domalux. Śmierdzi jak diabli, ale rzeczy, które zrobiłam w zeszłym roku nadal są białe. Trzeba kłaść cieniutką warstwę i nie więcej warstw niż trzy w ciągu dnia. Lakierowanie trwa kilka dni, ale warto się pomęczyć Aaaaaaa, ja używam do malowania gąbki-zmywaka. Tnę większy na trzy części i przecieram lakierem pracę. Odpada problem czyszczenia pędzli, zostawiania włosów i pęcherzyków powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 27.08.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Z tą gąbką to dobry pomysł, muszę skorzystać. Domalux nawet mam, ale na samą myśl o otwarciu puszki robi mi się słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 28.08.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 To jak już otworzysz, rozlej do słoiczków i dobrze zakręć Bo inaczej po kilku otwarciach puszki zrobi się klucha i po malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 08.09.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Witam Widze, że decoupage opanowuje powoli fora niekoniecznie artystyczne ja w poszukiwaniu inspiracji na temat kolorów w salonie i sypialni znalazłam ten wątek o decu, a nawet koleżankę z innego forum - artystycznego jak najbardziej - te prace poznaje się na kilometr Ja robie decou od kwietnia, więc niezbyt długo i rzeczywiście wciąga, oj wciąga. Jesli ktoś chciałby zobaczyć moje prace to zapraszam tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.09.2006 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Witam Widze, że decoupage opanowuje powoli fora niekoniecznie artystyczne ja w poszukiwaniu inspiracji na temat kolorów w salonie i sypialni znalazłam ten wątek o decu, a nawet koleżankę z innego forum - artystycznego jak najbardziej - te prace poznaje się na kilometr Ja robie decou od kwietnia, więc niezbyt długo i rzeczywiście wciąga, oj wciąga. Jesli ktoś chciałby zobaczyć moje prace to zapraszam tutaj Piekne te rzeczy. Tak samo jak Kasiorka i reszty... Czy kazdy tego moze sie nauczyc? Czy wymaga to duzo czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 09.09.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Zeljka miło mi, że Ci się podobaja samej techniki nauczyć się może każdy, kwestia wprawy - co do doboru elementów, kolorów tła itp. to już jest róznie - trzeba mieć troszkę "drygu", tak myslę - ale ponieważ zastosowań decou jest niezliczona ilość i takaż ilość stylów jego wykoanania to myslę, że każdy znajdzie działkę, w której bedzie dobry a technika czyni mistrza, więc nalezy ćwiczyć i ćwiczyć - tylko uprzedzam - TO UZALEŹNIA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.09.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 E tam, jak ja patrze na te Wasze pieknosci to mocno watpie w to, ze kazdy tak moze... Chciec bym i chciala..,a moze kiedys...Na razie tutaj podziwiam tylko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.09.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Aaa koleżanko Kamilcio poznaję dzieła poznaję.Jaki ten świat mały miłośnicy decoupage'u wszędzie się znajdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 10.09.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Wstawię jeszcze kilka ostatnich drobiazgów http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/515/1/515191.jpg http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/515/1/515192.jpg http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/515/1/515193.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 10.09.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 i jeszcze http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/515/1/515197.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 11.09.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 A moze ktoras z Pan robila ta technika na meblu z okleiny? Chcialabym tak "wykonczyc" stare biurko, troche nie wiem jak sie do tego zabrac i czy w ogole jest sens na meblu z okleiny, i to takiej najgorszej gatunkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts