Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Decoupage- wymiana doświadczeń

izat

Recommended Posts

• Odpowiedzi 530
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pierwsza "poważna". Wprawki byly na drewnianych wieszaczkach moich dzieci i na drewnianym pudelku na kredki. Uznalam, ze jak wieszaczki nie wyjda to i tak będą schowane w szafie (wyszly bardzo ladne). A jeśli chodzi o pudelko na kredki to dzieci są bezkrytyczne - wyszlo poprawnie, ale bez rewelacji.

Dzięki. Właśnie zastanawiałam się czy zamówić jakiś lakier w sklepie internetowym, teoretycznie do decoupage`u. Tylko one są diabelnie drogie, bo w podobnej cenie jak twój jest około 100 ml. :x

Jeszcze nie kupiłam lakieru, a już mi śmierdzi. Albo sąsiad z dołu usiłuje nas czymś podtruć :evil:

Jutro od razu idę do leroya i nie zamawiam przez internet. Lakieru oczywiście.

ja lakieruję domaluxem półmatem - 1 l za ok 25 zł i jest ok, tych do decou nie próbowałam, więc nie wiem, czy jest róznica w jakosci czy użytkowaniu gotowych przedmiotów, ale roznica w cenie jest znacząca i to przeważyło ;)

Jarkotowasympatyczny chustecznik 8)

Kasiorku, czy którys z twoich produktów o tajemniczej nazwie lacca alcolica albo lacca scuramente to lakier do wykańczania dekorowanych powierzchni? Bo jakoś nie mogę się połapać. :oops:

Anisiu,

lacca scurente to preparat do wypełniania spękań lub do postarzania powierzchni, a lacca alcolica to preparat do tworzenia razem z gumą arabską spękań.

Jako lakier najlepiej stosowaćzwykły lakier akrylowy lub poliuretanowy z marketu budowlanego.